• już chce miec ta kwiaciarnie!!!! Autor: ~Elżbieta Pisarska [87.96.23.*]
    witam wszystkich serdecznie! mam 21 latek i spore doświadczenie w pracy w kwiaciarni. postanowiłam otwożyć własną tylko nie wiem gdzie sie musze zgłosić zeby zaczac? jakie urzedy papierki itd. prosze pomóżcie. bede wdzięczna za kazdą rade. pozdrawiam.
  • Re: już chce miec ta kwiaciarnie!!!! Autor: ~STANGIFTS [89.75.88.*]
    Każdy kocha prezenty, a my poza tym, że też je kochamy to jeszcze potrafimy je robić!!! Sprawdź naszą ofertę!

http://stangifts.pl/
  • Re: już chce miec ta kwiaciarnie!!!! Autor: ~mirgag (CoM-TexT) [83.142.72.*]
    "Już chcę mieś tą kwiaciarnie" - podoba mi się to zdanie...

Elżbieto.

Zrób biznes plan i zaczynaj jeśli masz trochę pieniędzy. Jeśli masz zbyt mało, staraj się o dofinansowanie.

Rejestruj działalność i... powodzenia życzę.
  • Re: już chce miec ta kwiaciarnie!!!! Autor: ~Elżbieta Pisarska [87.96.8.*]
    Witaj mirgag,tu
    Elżbieta. Dziękuje za rade ale jeśli jesteś tak uprzejmy to może podpowiesz mi jak zacząc rozliczenie podatkowe na wacie czy..............? Wkład własny w interes mam, ale chce sie zakręcic o dotacje z UP. mają mi dać 13000 to nie wiele ale piechotą nie chodzi.

A TERAS DO WSZYSTKICH WŁAŚCICIELI ISTNIEJĄCYCH KWIACIARŃ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    JA MAŁY ZACZYNAJĄCY ZUCZEK TEGO BIZNESU JESTEM ZAGUBIONA. jAKA NAZWA;''TULIPAN'' CZY ''fLOWERS''? DORADZCIE. CO TERAZ SIE NAJLEPIEJ NADAJE NA PRZECHOWYWANIE KWIATÓW? STARTUJE BEZ PIWNICY ANI KLIMY. CZEKAM NA ODPOWIEDZI. POZDRAWIAM!!!!
  • Jaka nazwa dla kwiaciarni? Autor: ~Elżbieta Pisarska [87.96.8.*]
    Witam wszystkich na forum. Otwieram kwiaciarnie i prosiłabym o pomoc w wymyśleniu nazwy. Musi to by c cos zaskakuj acego i kojażącego sie rzecz jasna z kwiatami. prosze o pomoc. Rospatrze wszystkie ciekawe pomysły. Kochani kwiatuszkarze ruszcie główkami. Będe wdzieczna dozgonnie. pozdrawiam i czekam na odpowiedzi. ELŻBIETA PISARSKA
  • Re: Jaka nazwa dla kwiaciarni? Autor: ~Beti [178.37.106.*]
    Też mam ten sam problem i zero pomysłu . ... propozycje na dziś to : Raj Kwiatowy , Lawender , Magia kwiatowa
  • Re: Jaka nazwa dla kwiaciarni? Autor: ~mirgag (CoM-TexT) [83.142.72.*]
    Elżbieto.

Z tych dwóch propozycji, które podałaś wybrałbym TULIPAN. Dlaczego? Bo nazwa prosta do zapamiętania. Jeśli nie wierzysz, to poczytaj trochę zagadnień z zakresu copywritingu (sztuka pisania reklam i "dobrych tekstów").

Co do rozliczeń, to musisz sama podjąć decyzję.

Ale odpowiem Ci w sposób manipulatorski:

Gdybym był na Twoim miejscu rozliczał bym się kartą podatkową. Jest najprościej. Wysokość podatku ustalana jest przez US, który raz w roku wyznacza stawkę miesięczną.

Stawka obliczana jest według pewnych zasad, o których tutaj nie będę pisać.

Wniosek o zastosowanie karty musisz sama złożyć w US przed założeniem działalności.

Ale:

1. Nie korzystasz z usług innych firm - po co?
    2. Zatrudniasz pracowników tylko na umowę zlecenia - i super... wyślesz kilku pracowników ze swoimi kwiatami w czasie jakiś imprez i to na prosto skonstruowaną umowę zlecenia. Innych pod cmentarz, a jeszcze innych do dobrych restauracji... itd... Kasa jak się należy....
    3. Twój mąż nie może prowadzić podobnej firmy - ale może robić za wielbłąda i przywozić Ci kwiaty z działek sąsiadów(to oczywiście żart).

Weź te pieniądze z Funduszu Pracy. Wmontuj je w najpotrzebniejsze wydatki (ale pamiętaj, że wydatkować możesz fundusz w pewnych procentach, sprawdź ile i na co możesz wydatkować).

Pozdrawiam Cię i życzę... już wiesz czego.