To jednak najlepsza droga. Emisja czy nie, jeśli zarobią dużo to będą rosnąć. Jeśli pokażą potencjał zamiast sprzedać mogę trzymać i 10 lat aż wejdą do ligi CDR 11bit itp.
Dnia 2024-09-26 o godz. 10:09 ~Loll napisał(a): > To jednak najlepsza droga. Emisja czy nie, jeśli zarobią dużo to będą rosnąć. Jeśli pokażą potencjał zamiast sprzedać mogę trzymać i 10 lat aż wejdą do ligi CDR 11bit itp.
jeżeli rzeczywiście jesteś inwestorem, to w kontekście selfpublishingu i wejścia na GPW (gdzie musza spełnić warunek kapitalizacji, bo wydmuch nie wpuszczają), to dzisiejsza cena za kilka lat będzie śmieszna.
to się nazywa inwestowanie, choć w dzisiejszych czasach, gdy wszyscy chcą szybko i dużo - nazywają to mrożeniem kapitału.
Ja myślę o OML longterm, z taką ceną i perspektywą (jeśli ją potwierdzą CyberSlashem) wyciąganie kilkuset tysięcy gdy można mieć miliony byłoby żałosne.
Czekam na taką spółkę od wielu lat i niestety nie znalazłem. Szukam czegoś na longterm 5-8 lat i cały czas albo na zero albo na minus. Czy OML to odmieni? Bardzo na to liczę. Nie oczekuję kursu 21 zł w 1 rok ale niech kurde to wejdzie na jakieś poziomy > 10 zł za akcję i nie spada niżej a rośnie powoli pod rozwój.
Dnia 2024-09-26 o godz. 12:52 ~Adam napisał(a): > Czekam na taką spółkę od wielu lat i niestety nie znalazłem. Szukam czegoś na longterm 5-8 lat i cały czas albo na zero albo na minus. Czy OML to odmieni? Bardzo na to liczę. Nie oczekuję kursu 21 zł w 1 rok ale niech kurde to wejdzie na jakieś poziomy > 10 zł za akcję i nie spada niżej a rośnie powoli pod rozwój.
zakładając, że spełnią warunki wejścia na GPW i dowiozą gry, które sami wydadzą, to moim zdaniem dopiero wtedy zaczną się nimi ineresować fundusz, które inwestycje w spółki na parkiecie głównym mają w swojej strategii.
w kontekście potencjału cena jest dla mnie atrakcyjna.
Bez self publishing cały czas by dreptali w miejscu.... wyszli ze strefy komfortu i dzięki temu ruchowi jest bardzo duża szansa że przeskoczą do innej ligi.... wtedy zobaczymy kurs dwucyfrowy.... czy będzie to naście czy dziesiąt to zobaczymy.... to już zależy od tego jak trafią grą w rynek