• OML vs 11B Autor: ~soros [145.239.87.*]
    Wycena znacząco inna. Warto kupić którąś spółkę?
  • Re: OML vs 11B Autor: ~Buhahahaha [46.134.137.*]
    Warto
  • Re: OML vs 11B Autor: ~Gracz [217.153.200.*]
    jesli chce Ci się mrozić kapitał na 2 lata to OML jak najbardziej, gwarancja bezpiecznego zysku, troche tak jak CDP

los 11bit wisi na włosku zwanym the alters, hazard, nie polecam
  • Re: OML vs 11B Autor: ~Loll [146.75.162.*]
    Los CDR na włosku no proszę cię włącz mózg
  • Re: OML vs 11B Autor: ~Runner [80.50.145.*]
    Czytaj ze zrozumieniem, napisał bezpieczny wzrost OML jak CDR, a 11bit jest loteria, hazadrem
  • Re: OML vs 11B Autor: ~Loll [146.75.162.*]
    Gramatyka w szkole była za trudna? Bez przecinka tamto zdanie krytykuje CDR.
  • Re: OML vs 11B Autor: ~Smarekxy [91.193.121.*]
    Nie warto. Nie zrozum mnie źle, nie mówię tego, żeby komuś dopiec, czy coś, ale jeśli zadajesz takie pytanie, to nie wchodź w ten interes.
    Po 1 - pytając w ten sposób dajesz do zrozumienia, że albo nie znasz analizy fundamentalnej Spółki, albo nie znasz się na analizie fundamentalnej
    Po 2 - jeśli odpada nr 1, to znaczy, że albo chcesz wejść na krótki termin, albo chcesz kręcić kółeczka. Tylko znowu - przez Twoje pytanie ja rozumiem, że nie znasz się na analizie technicznej, żeby kręcić kółeczka, tylko prawdopodobnie chcesz wejść na krótki termin i wyjsć z zyskiem za niedługo. A to nie nastąpi, bo w najbliższym czasie kilku tygodni - miesięcy prawdopodobnie nic nie zarobisz.

Dlatego odpowiadając na Twoje pytanie - dla Ciebie raczej nie warto.

Ja siedzę tutaj od 3 lat. Czytałem prawie każdy raport OML, analizowałem tę Spółkę fundamentalnie od 2014r i czekam z dość dużym pakietem akcji na odpowiednią cenę. Ale nie teraz, czy za rok, tylko za 3-5-7lat jak trzeba będzie.
  • Re: OML vs 11B Autor: ~Awas [85.221.154.*]
    Ja też od lat w akcjonariacie ale zastanawiające jak różne wnioski można wyciągnąć z analizy fundamentalnej…… ja odrzucając sentyment do spółki i myślenie życzeniowe coraz bardziej skłaniam się do wyjścia. Na pytanie czy nie będąc w akcjonariacie kupiłbym teraz oml czy też są inne lepiej rokujące spòłki niestety raczej odpowiedź negatywna dla oml…..oceniając tylko fakty
  • Re: OML vs 11B Autor: ~Loll [104.28.64.*]
    Imo wychodzić teraz to absurd przy tak niskiej wycenie. Imo jak CS pokaże potencjał to albo wychodzić na podbitce albo czekasz na rakietę przy Swift (druga gra z coop na bazie GR). Najgorsze chyba za nami.
  • Re: OML vs 11B Autor: ~Buhahahaha [46.134.137.*]
    Nieźle to wymyśliłeś prawie się posmarkałem
  • Re: OML vs 11B Autor: ~OMG [31.61.254.*]
    Szanuje kolego Awas Twoje przemyślenia, ale realnie spójrz, tak jak napisałeś bez uprzedzeń, na Spółkę OML i powiedz, co się takiego zmieniło fundamentalnie po konferencji?

Wiadomo było przecież, że skądś to finansowanie będą musieli wziąć i nie będą to z pewnością tantiemy ze sprzedaży GR2. Wiadomo było, że w kasie Spółki jest konkretna kwota, którą starczy na samofinansowanie i dalszą produkcję CyberSlash na pełnych obrotach do końca tego roku - mówił o tym oficjalnie Prezes w jednym z wywiadów. Wspomniał również, że w celu ukończenia CyberSlash oraz dalszej pracy OML na wyznaczonych kierunkach, wymagane będzie w najbliższym czasie finansowanie na kwotę około 40 mln PLN. Po takiej wypowiedzi doświadczony inwestor zakłada raczej, że opcji głównych jest 3: kredyt, obligacje, emisja akcji.

Decyzja o tym zostanie podjęta i emisję raczej zobaczymy, ale jeśli CyberSlash będzie hitem pokroju GhostRunnera pierwszego, a Spółka wyda go przecież w trybie self-publishing, to OML bedzie za półtora roku w zupełnie innym miejscu niż obecnie. Fundamenty w firmie do tego są, co udowodnione zostało nie raz jakością dowiezionego produktu.

Pozdrawiam serdecznie.
  • Re: OML vs 11B Autor: ~Awas [85.221.154.*]
    Konferencja była ok, merytorycznie ….. ale ja staram się inwestować nie opierając się na nadziejach…. Self publishing dzisiaj to nie to samo co kiedyś, jak cdr zaczynał. Rozwodnienie akcjonariatu lub dług na tak naprawdę nową działalność…… Są inwestorzy co się na to piszą ale ja mimo sentymentu do OML i GR raczej nie …. Swoją drogą do połowy roku dokupywałem.
  • Re: OML vs 11B Autor: ~Loll [104.28.64.*]
    Dla mnie zysk do ryzyka przy inwestycji typu 100K PLN jest totalnie na korzyść OML. Na GR2 podbitka na 4 pln wydaje się śmieszna w razie sukcesu CS, a ten potencjalny sukces otwiera drogę Swift, który jako coop multi na bazie GR będzie już w innej lidze. Więc imo perspektywy są, ryzyko jest, okazja więc jest.
  • Re: OML vs 11B Autor: ~Adam [89.151.21.*]
    Coś w tym jest. Wchodzisz za 100k dzisiaj przy kursie 1.5 i za 12-18msc masz +200% przy kursie 4.5 co jest bardzo prawdopodobne.
  • Re: OML vs 11B Autor: ~anavrin [81.166.83.*]
    Na pewno możliwość zarobku jest wielce możliwa. Gra rynku przy GR pod 20pln była wypaczona i tego nie można brać pod uwagę. Przy GR2, sentyment do gamedev był bardzo słaby, ponadto była to druga odsłona znanej już gry, więc rynek miał wiele danych poznanych i nie za bardzo było pod co grać. Mimo to można było zebrać 300% zysku. Wydaje się zatem, że CS powinien być wyceniony wyżej. Jak będzie, zobaczymy. Nie ulega wątpliwości, że OML jest jedną z bardziej stabilnych spółek, z poważnym zarządem, który faktycznie myśli i tworzy rozwój swojej działalności, a nie tylko nabija kasę członkom zarządu. I to wszystko na NC.
  • Re: OML vs 11B Autor: ~OMG [31.61.246.*]
    Myślę, że wątpliwości kluczowe rozwieją się po ESPI na temat dalszego finansowania działalności spółki, w tym produkcji i self-publishingu Cyber Slasha.
  • Re: OML vs 11B Autor: ~OMG [31.61.243.*]
    11bit po rekordowym spadku, OML raczej przed wzrostami, może nawet na rajd świętego Mikołaja się załapieżyłam o ile nie będzie jakiś bardzo negatywnych informacji. Pod znakiem zapytania stoi ewentualną emisja akcji pod finansowanie dokończenia i wydania CyberSlash - o ile do niej dojdzie. To może wpłynąć negatywnie albo pozytywnie na kurs, w zależności od faktycznej skali emisji akcji albo zrezygnowania z emisji na rzecz np. kredytu komercyjnego lub finansowania przez inwestora.
[x]
ONEMORE -1,39% 2,48 2025-09-12 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.