Witam
Chciałbym otworzyc własny interes i pomyslałem o sklepie z artykułami dzicinnymi.czy mógłby ktos kto takowy sklep posiada napisac czy taki interes jest opłacalny w dzisiejszych czasach.Chciałbym sie jeszcze dowiedzieć wszystkiego co dotyczy załozenia tego sklepu,jakie artykuły kupić,jaka marża itp..ogólnie wszystko co mogło by mi sie przydać na starcie.z góry dziekuje za zyczliwe odpowiedzi.Pozdrawiam Tomek
Proponuję otwarcie sklepu internetowego. Oszczędza Pan na powierzchni magazynowej, miesiećznym czynszu za lokal, prąd, itd, zatrudnieniu sprzedawców.
Co Pan zyskuje? Dotarcie do milonów potencjalnych klientów w Polsce i za granicami.
Więcej info mogę wysłać na maila.
> Proponuję otwarcie sklepu internetowego. Oszczędza
> Pan na powierzchni magazynowej, miesiećznym
> czynszu za lokal, prąd, itd, zatrudnieniu
> sprzedawców.
> Co Pan zyskuje? Dotarcie do milonów potencjalnych
> klientów w Polsce i za granicami.
Nie takie hop-siup, bo zapominasz jednak co traci ;) A traci osobisty kontakt z kupującymi, co często gęsto jest znacznie lepszą formą reklamy niż dowolne kampanie za dziesiątki tysięcy. Jeszcze nie jesteśmy społeczeństwem w pełni informatycznym ;)
Proponowałabym jednak raczej połączyć jedno z drugim. Taki zestaw zwykle najlepiej się sprawdza - o ile rzecz jasna "fizyczna" strona zagadnienia jest dobrze przemyślana.
Ja bym polemizował - znam duuuużo przypadków działaności TYLKO w internecie - to się opłaca :) Tylko trzeba chcieć. A inwestycja z roczną promocją 10 000? Taniej niż fizyczny sklep wychodzi i ten wirtualny jest otwarty 24H/dobę ;)
A ja mam jeszcze iny rodzaj pytania: czy możliwe jest otworzenie sklepu w Anglii :). Zastanawiam się czy gdybym wyjechała to mogłabym to zrobić przywożąc odzież z Polski bo wiadomo że jest dużo tańsza. Co należy wiedzieć by otworzyć taki interes? Czy trzeba być tam zameldowanym? Serdecznie pozdrawiam
Chcialbym otworzyc skep z polskimi produktami,chcialbym czesc towaru sprowadzac z polski lecz nie mam pojecia jak jest z oplatami celnymi za przewoz towaru (zywnosci)w unii europejskiej.Drugie pytanie to jak zalatwic licencje na otorzenie sklepu. dziekuje i pozdrawiam marcink
Witam, mam pomysł na otwarcie sklepu w Anglii. Jakie prodkty, to narazie tajemnica. Czy ktos moze powiedzieć jak wyglada sprawa różnicy VAT ( towar importowany z Polski) a takze formalnosci w Anglii. Pozdrawiam. Kuba
jreczkowski@interia.pl
czesc,
prosze o rade: mam marzenie aby otworzyc wlasny coffee shop,tylko nie mam pojecia jak sie do tego zabrac....tzn.ile wkladu bede potrzebowac,do kogo sie udac,jak dlugo trwa zalatwianie wszystkich potrzebnych formalnosci,czy musze miec jakies specjalne kwalifikacje,itd.....
Wiem ze duzo pytan ale prosze o jakis zarys informacji ktore moga pomoc urzeczywistnic moje marzenie:)
Ja rowniez mysle o otwraciu sklepu z obuwiem, osobiscie mieszkam w Azji (Singapur) gdzie buciki sa tanie i w porownaniu co widzi sie w Polsce o niebo ladniejsze.
Mysle ,ze gra warta swieczki ....obawiam sie jednak ,ze podatki mnie zjedza :)
Witam mieszkam w częstochowie posiadam kontakty z firmamy produkujacymi wozki dzieciece. Ulatwiam nawiazanie wspolpracy zainteresowanych prosze o kontakt. ps. Czestochowa to zaglebie wozko dziecieych :)