• Dotacje z funduszu dla bezrobotnych Autor: ~Marcin22 [83.31.30.*]
    Witam.
    Chciałem załozyc własna firme i wykorzystac fundusze jakie przysługuja bezrobotnym. Wiec tak chciałem prowadzic handel obwozny jednak dowiedzałem sie ze na ten rodzaj handlu nie dostane pieniazków.
    Pieniazki moge wykorzystac na działąlnosc remontowa wiec chiałbym załozyc firme która zajmował by sie regeneracja alterantrów rozruszników, firma ta była by zarejestrowana na mnie i narzedzia potrzebne do wykonywania tej pracy zakupił bym z funduszu dla bezrobotnych. W firmie tej pracowłą by mój wuj który ma odpowiednie kwafilikacje i potrafi to robic. Ja natomiast z własnych funduszy chciałbym zakupic towar i rozszerzyc dzaiałlnosc tej samej firmy o handel obwozny. Czy było by cos takiego mozliwe i czy nie kolidowało by to z dotacjami jakie dostane z funduszu dla bezrobotnych. Przypomne ze na handel obwozny tych pienzaków nie moge wykorzystac.
    Prosił bym o strony i gdzie moge zasiegnac wiecej informacji na temat dotacji na załozenie dzaiałlnosci. Prosił bym jesli to mozliwe o kontakt telefoniczny do osoby która ma wiecej informacji oraz mogał by mi te informacjie w sposób jasny przedstawic. W razie kontaktu moje gg2609860
    Pozdrawaiam Marcin
  • Re: Dotacje z funduszu dla bezrobotnych Autor: ~marcin22 [83.31.28.*]
    czy ktos tu wogóle odpowiada??!!
  • Re: Dotacje z funduszu dla bezrobotnych Autor: ~Aga25 [81.219.225.*]
    Urząd Pracy rozlicza z wydatków które przedstawiłes w swoim wniosku. Nie interesuje ich jak będziesz prowadził dalej swoją firmę.
  • Re: Dotacje z funduszu dla bezrobotnych Autor: ~Jobdziak [77.114.175.*]
    witam , chciałbym sie dowiedziec jak wygląda sprawa z dofinansowanmiem nowej firmy . Słyszałem ze jest cos takiego ze dostaje sie jakies 10.000 i jezeli przez rok sie firma utrzyma to nie trzeba tego zwracać. Chciałbym sie dowiedziec czy to prawda i gdzie i do kogo sie trzeba z tym zwrócić. Prosze o odpowiedz . Pozdrawiam
  • Re: Dotacje z funduszu dla bezrobotnych Autor: ~Biały [213.25.136.*]
    Drogi Marcinie
    Zastanów się dobrze! Czy chcesz prowadzić własny biznes i nie spać po nocach? Ponieważ 10.000 które weźmiesz oddasz na ZUS tj.700z groszami razy 12 miesięcy + księgowy min. 150+VAT + konto firmowe i obsługa + pensja + podatki różne + czynsz itp.itd. Pamiętaj, że dostajesz 10000 a faktury masz mieć na 12200 brutto i jeżeli nie będziesz płatnikiem Vat tylko ryczałtowcem to te 2200 nie odliczysz.Jeżeli zdecydujesz się zostać płatnikiem VAT, to po zamknięciu działalności będziesz musiał oddać część pieniążków tobie odliczonych za niektóre środki trwałe. Otworzyć działalność jest bardzo prosto zamknąć baaaardzo trudno! Pisz to podpowiem jeżeli zdecydujesz się na ciężki żywot. Ja prowadzę działalność od 6 lat i mam 2 sklepy i usługi i pośrednictwa i jeszcze pare... ale z Zoną mamy mało czasu na życie ponieważ pracujemy w 80% na podatki i ZUS i nie bardzo czujemy się wolni...ponieważ nawet zachorować nie można bo wszystko szlag trafi!
    richie.t@op.pl
  • Re: Dotacje z funduszu dla bezrobotnych Autor: ~Marian [83.16.199.*]
    Wejdz na portal www.gazeta.forum.biznes jaki podatek od dotacji F.Pracy
    J
  • Re: Dotacje z funduszu dla bezrobotnych Autor: ~asia [83.17.125.*]
    Witam czy ktos moze konkretnie napisac jak załozyc firme. Gdzie mozna zasiegnoc informacji na ten temat. Dziekuje z gory za odpowiedz!!!!!!!! Pozdrawiam
  • Re: Dotacje z funduszu dla bezrobotnych Autor: ~koola [212.122.216.*]
    jezeli chodzi o dotacje to ja jestem z bydgosczy i jest to jedna wielka urzednicza sciema.zapisalam sie na szkolenie wstepne na ktore czekalam 2 tyg nastepnie czass na zlozenie wniosku wszystkei papierki i pozwolenia to okolo 2-3 tyg poaniej w bydgoszczy wymyslili obowiazkowe szkolenie ktore trwa 4tyg i konczy sie egzaminem. nastepnie zlozenie biznes planu i rozpatrzenie wniosku o dotacje max kwota to 10 000 ale jezeli ktos planuje cos wiekszego to nie wyobrazam sobie te pieniadze to kropla w morzu a jezeli chcesz wynajmowac lokal to powodzenia bo od czasu zlozenia wniosku a do ewentualnej dotacji to czas ok 3 mieciecy(wiec jezeli chcesz wynajac lokal 3miesciace stoi on pusty a ty za niego placisz) nie zostaje nic innego jak prowadzic firme w domu garazu czy tez jakis uslug jakby co czekam na pyt moje gg 4745594 jestem czesto
  • Re: Dotacje z funduszu dla bezrobotnych Autor: ~Piotr Dotacja [81.190.141.*]
    Witam,
    W zasadzie mógłbym tu odpowiedzieć na wszystkie pytania związane z dotacją z Urzędu Pracy jednak ogromna ilość artykułów na ten temat znajdziecie w moim serwisie
    http://www.bierzdotacje.pl
  • Re: Dotacje z funduszu dla bezrobotnych Autor: ~dawid1986 [85.128.26.*]
    witam jak zdobyc jakakolwiek dotacje gdzie trzeba isc co trzeba zrobic z gory dziekuje
  • Re: Dotacje z funduszu dla bezrobotnych Autor: ~mirgag (CoM-TexT) [92.244.32.*]
    Zwróć się do Urzędu Pracy w Twojej okolicy. Tam Cię poinformują, jakie kroki powinieneś poczynić.

Pozdrawiam.