• Jak zaksięgować sprzedaż?? Autor: ~jojo [83.9.138.*]
    Witam, prowadzę firmą cateringową(dostarczam jedzenie do przedszkola)+sprzątanie forma opodatkowania to ksiązka przychodów i rozchodów. Wystawiłem fakture sprzedaży z datą wystawienia 3.sierpień ale usługa wykonana w lipcu. Teraz mam pytanie jak ją zaksięgować VAT w sierpniu a dochodówka w lipcu?? Czy normalnie wszystko w sierpniu??
  • Re: Jak zaksięgować sprzedaż?? Autor: ~Jacek P [83.23.106.*]
    Witaj jojo!
    Wszystko rozliczasz w lipcu! Opodatkowanie zarówno podatkiem dochodowym jak i VAT ma związek z czasem wykonanaia usługi. Różnice są przy usługach powtarzalnych. Można do nich byłoby zaliczyć sprzątanie na podstawie stałej umowy ze stałym terminem płatności, ale katering już nie.
    Chcesz wiedzieć wiecej - napisz. Jacek P. biuro@final.net.pl
  • Re: Jak zaksięgować sprzedaż?? Autor: ~Jacek P [83.23.106.*]
    Witam!

Masz problem z działalnością gospodarczą? Nie wiesz jak ją prowadzić? Przeraża Cię brak wiedzy na temat podatków, rachunkowości, administracji?

Mogę pomóc w założeniu i prowadzeniu działalności gospodarczej. Poprowadzę Cię "za rękę" przez wszystkie procedury i pomogę wystartować. Możesz korzystać z mojej pomocy dopóki się nie usamodzielnisz. Pomogę w sprawach administracyjnych i księgowych.

W dzisiejszym gąszczu przepisów trudno jest się połapać. Sam popełniałem mnóstwo błędów na początku prowadzenia firmy. Dzisiaj po wielu latach prowadzenia własnej działalności mogę doradzać innym. Jeśli ktoś potrzebuje rzetelnej wiedzy, może napisać do mnie.

Na początek muszę wiedzieć jaką działalność prowadzisz, w jakim mieście, czy masz już jakiś kapitał, urządzenia, wiedzę?

Swoje usługi świadczę odpłatnie, ale zapewniam Cię, że zainwestowane dzisiaj pieniądze w rzetelną informację pozwolą zaoszczędzić wielu kłopotów w przyszłości.

Postaram się odpowiedzieć na każde pytanie. Adres e-mail: helpme@final.net.pl . Strona: www.final.net.pl Telefon kontaktowy: 0609 190 886 - Jacek P.
  • Re: Jak zaksięgować sprzedaż?? Autor: ~Monia25 [83.26.35.*]
    oferuje księgowość internetową. Internet to przyszłość, niedługo nikt już nie będzie pamiętał, że firmę i księgowość prowadziło się w sposób tradycyjny. Jeżeli zgadzają się Państwo z tym stwierdzeniem i jesteście gotowi zmienić i udoskonalić w sposób nowoczesny księgowość swojej firmy, zapraszamy do nas.

Przykładowy zakres usług:
    - pomoc przy zakładaniu działalności gospodarczej, wyborze formy opodatkowania
    - prowadzenie Książki Przychodów i Rozchodów, pełnej księgowości, ryczałtu
    - prowadzenie rejestrów VAT
    - prowadzenie obsługi kadrowo-płacowej firm
    - sporządzanie deklaracji do ZUS-u i Urzędu Skarbowego
    - sporządzanie rocznych zeznań podatkowych.

Zalety współpracy z naszym Biurem :
    * konkurencyjne ceny
    * prowadzenie księgowości "na odległość" on-line
    * faktura VAT
    * łatwy kontakt telefoniczny i mailowy

Adres email: monia.nosek@wp.pl
  • Re: Jak zaksięgować sprzedaż?? Autor: ~helios [83.19.39.*]
    Witam powinienes wystawic fv i date sprzedazy ten sam miesiac mialbys po klopocie ale jak juz jestes w takiej sytuacji to podzielam zdanie daj vat i przychod do lipca