Na CIG przed premierą było dużo ładnych screenów, whist lista rosła ale finalnie kurs zjechał co prawda po premierze ale zjechał solidnie a budżet był 200 mln na grę. OML traktuję jako długoterminową inwestycję ale nie taką, gdzie będą wzrosty typu 300% i zjazdy po premierze 80%.
Za 6 miesięcy wsparciem już dawno będą 2pln. Akcje warto było zbierać, gdy była 8 miesięczna akumulacja w okolicy 1,2 - 1,4. Rynek wycenia przyszłe nieznane, a konsumuje teraźniejsze poznane.
Anavrin to akurat antywskaźnik. Gość totalnie niepoważny, pojawiał się, znikał, a potem deklarował, że go nie bedzie na forum i teraz znowu wraca i wrzuca te swoje pożal się Boże analizy.
Jest tu kilka poważnych osób, ale on do nich na pewno nie należy, bo to spekulancka chorągiewka, która napisze tylko to, co mu akurat pasuje pod grę na akcjach i pod to robi te całe swoje, okraszone wielkim AT, story.
Rozumiem twoje zdanie. Nie każdy lub nikt nie odbiera mnie poważnie. Masz prawo mieć swoją opinię i szanuję to. Ja akurat cenię twoje wpisy i kilku innych osób i wyciągam z nich dobre rzeczy, informacje. Ja lubię tu pisać, bo przedstawiam innym swój punkt widzenia, wstawiam AT i wypowiadam się w kwestiach psychologii, gry rynku, pewnych mechanizmach. To są jedynie moje opinie i przemyślenia. Robię to, by brać udział w dyskusji, jak każdy z was. Każdy ma swoją grę, priorytety wejścia i wyjścia, zakresy czasowe, dostępność gotówki itd. To wszystko sprawia, że nasze drogi są różne. I to jest dobre, bo dzięki temu rynek żyje. A to jest bardzo ważne. Także nie jestem na was zły, gdy denerwujecie się moimi wpisami.
DEBATA PIT.PLPatowa składka zdrowotna. Jakie jest optymalne wyjście?
ONEMORE
2024-09-20 16:24:08Zmiana
-1,27%Kurs
1,5500 zł
Podsumowanie wykresu~anavrin2024-04-05 20:49IP 81.166.83.*
Poziom 1,40pln uległ wyczerpaniu i handel zamarł. Kurs jest zdołowany i mało kto jest tu na plusie, jeśli ma akcje. Jedynie na większym plusie są ci, którzy kupili na przełomie czerwca i lipca 2022. Oni mają średnią około 1,10pln. Ale pewnie większość z tych graczy sprzedała zysk w okolicy 3-4pln. Od tamtego momentu kto kupił i trzyma do tej pory jest stratny. Na zero lub z minimalnym zyskiem są ci, którzy kupili w ostatnich 5 miesiącach, gdy kurs był po niżej 1,40pln. Ale takich sesji było kilka. Przegrani już pozbyli się akcji że stratą lub przeszli już na ten poziom straty, że nie opłaca się im puszczać. Aby handel ożył, cena musi przeskoczyć na inny poziom. Niżej to okolice 1,30pln lub wyżej pod 1,60pln. Za kilka tygodni będą wyniki sprzedaży GR2. Zobaczymy jak rynek to odbierze. Pod koniec roku powinny pojawić się pierwsze informacje o CS. Tu akurat wiadomo, że rynek pójdzie do góry. Osobiście mam średnią 1,60pln i jeśli rynek pójdzie pod 1,30pln, będę podwajać ilość akcji. Jeśli rynek pójdzie pod 1,00pln, dobiorę trzecią część. W perspektywie 2-3 lat obecna cena jest bardzo atrakcyjna. Jeśli OML dowiezie dobry produkt, rynek powinien wycenić CS wyżej, niż 4,30pln - jak wycenił odgrzewanego kotleta. Przy okazji pozdrawiam Dejwa, który napisał bardzo dobry tekst.
Ja pisałem że 1,2 to dobra cena, Sandman też pisał. Dla Ciebie żeby kupować to trzeba namawiać czy wystarczy umieć czytać i wyciągać odpowiednie wnioski?
Tutaj przynajmniej kilka osób z tego forum kupowało w okolicach 1.2. Ale nie sądzę, żeby ktoś z nas bym przez kogoś z forum "namówiony". Namówić to możesz sobie dziewczynę na nockę.