bo tak prezes powiedział hehehe jego słowa nie mają potwierdzenia w rzeczywistości, patrz CD czy popyt przewyższa podaż, cel na 2024 przychody 400 mln kiedy po H1 jest tylko 71 mln
Jakoś bardziej wiarygodne są słowa prezesa niż twoje, patrz w lustro i odpowiedz sobie, co ty osiągnąłeś a co prezes Cycon, odp Jest prosta, ale nie martw się, takich jak ty nie sieją
nie wiem co masz na myśli pisząc "co ty osiągnąłeś a co prezes Cycon"? To jak wiarygodny jest prezes pokazuje kurs spółki i obroty na niej, a te są żałosne, a kurs na dnie, bo wielu omija te spółkę szerokim łukiem. Zaproponuj te spółkę na jakiejś grupie inwestycyjnej, to się przekonasz co ludzie o niej myślą. To, że się tu wzajemnie pocieszacie to nie znaczy, że jest dobrze. Według was naganiaczy na każdej spółce z GPW jest grupa ludzi która spiskuje i podstępem próbuje odebrać akcje, bo na każdej jednej spółce są wpisy inne niż narracja naganiaczy, czyli jednym słowem na GPW są same perły
jako długoterminowy posiadacz akcji ML System i baczny obserwator poczynań Spółki, który życzy jej jak najlepiej i trzyma za nią kciuki muszę z przykrością zgłosić pewne zastrzeżenia co do wiarygodności Prezesa, wiele razy w ostatnich latach słyszeliśmy niebawem, wkrótce, pierwszy przykład z brzegu jaki mi przychodzi do głowy to wypowiedziane już chyba ze 2 lata temu : niebawem zaprezentujemy prototyp samochodu z szybą qdrive ;] no ale pomijając wiarygodność to Spółka mimo wszystko posiada ciekawe produkty i jest szansa, że któryś w końcu przyjmie się dobrze na rynku :)
przychody poprawione względem czego? bo ja widzę na poziomie sprzed nowej ery kwantowej. założenia były na poziomie 400 mln za cały 2024 i 23.08.2024 prezes podtrzymał ten cel więc uznał że wszystko idzie zgodnie z planem, a 2 tyg później wyniki i tylko 71 mln za H1. Na moje oko maks to będzie 200 mln, a realnie okolice 160-170 chociaż nie mam dostępu do ich zamówień i wykonania lipca i sierpnia do których prezes ma. Zobaczymy kto będzie bliżej prezes spółki czy osoba spoza spółki, która ma dostęp tylko do publikowanych informacji z dużym opóźnieniem jeśli chodzi o wyniki. Przypomne sie po nowym roku z tym wpisem
Mi poczynania tej spółki, oraz jej zarządu (tu zwłaszcza co do informacji) jakiś już czas temu bardzo zaczęły przypominać to co niegdyś było na Ekoexport. Nawet huczna, megalomańska nazwa "Nowa Era Kwantowa" się w to ładnie wpisuje. EEX - jeśli ktoś nie wie - skończył na dnie. Od jakiegoś czasu wywalam stopniowo akcje (żeby czasem nie okazało się, że się mylę i wywaliłem na dnie). Ale wyżej to już chyba nie będzie.
A co mnie zaciekawiło z raportu - "Nie mamy problemu z pozyskiwaniem zleceń. Musieliśmy kilku odmówić ze względu na czas realizacji (bo tak jesteśmy zarobieni)". No q...a, to czemu tego jakoś w wynikach nie widać?