Rynek wam właśnie pokazuje jak traktuje wasze potencjalne 300 milionów dolarów... Nie wystarczy czytać komunikatów należy jeszcze samodzielnie interpretować i myśleć. Ja wchodząc na rynek ponad 20 lat temu myślałem i zachowywałem się podobnie do was, jeśli trochę zarobiłem to zaraz szybko straciłem, i tak przez lata, nauka kosztuje, niestety. Dzisiaj gdy wam się tłumaczy o co tu kaman, to strzelacie focha, wymądrzacie się nie dacie sobie przetłumaczyć bo każdy według was chce was okraść z perełki w cudzysłowie... Wystarczy popatrzeć wstecz kilka lat na zapowiedzi prezesa i nie trzeba być wielkim inwestorem giełdowym by się skapować że ten pan przegrał już tą spółkę, biznes po prostu nie wyszedł tak się zdarza często zwłaszcza w biotechnologii. Teraz tylko będzie mamienie potencjalną umową a ty do niej nie dojdzie kolejne emisje na zmianę działalności a wiąże się to z z kolejnymi mocnymi spadkami. Ja na szczęście nie planuję tutaj wejść tylko uświadamiam was z dobrej niewymuszonej woli. Nikt tu nie płaci za takie wpisy to są tylko wasze chore wymysły aby usprawiedliwić to że macie te akcje. Ja też czasem będziecie tu tylko tracić nie chcę was straszyć ale wielu pożegna się całkowicie z rynkiem po tej przygodzie z Pure. Cześć, mała część wyniesie wnioski i może kiedyś w przyszłości zacznie zarabiać na prawdziwych inwestycjach a nie szemranych interesach. Ja na szczęście wszystko to już przeszedłem i teraz spokojnie inwestuję wartość nie w obietnicę i wirtualne spółki. Pozdrawiam. I jak zawsze zakończę powiedzeniem mądry da sobie wytłumaczyć głupi i tak nie zrozumie.
Sprzedadzą dwa projekty, odmroza pozostałe 3 z nadzieją że może z tego coś wyjdzie. A kurs wróci pewnie a okolice 5-10 zł i będzie się tak bujal przez długi czas do momentu aż z tych 3 znowu coś nie wyjdzie a czy wyjdzie, czy czasem nie przejedzą tych pieniędzy to wyjdzie w praniu. Żadnego leku nie ma i nie będzie - napewno nie pod skrzydłem pure musicie sir z tym pogodzić a im w zdaniem zdacie sobie z tego sprawę tym lepiej. Oczywiście to jedynie moja interpretacja
Dnia 2024-09-18 o godz. 14:25 ~Byłyleszcz napisał(a): > Re:Podaj 1 przyklad takiej spolki wg Ciebie. > > > > Wybacz nie piszę tu po to by ktoś mnie posądził,że naganiam na swoją spółkę
Dnia 2024-09-18 o godz. 14:25 ~Byłyleszcz napisał(a): > Re:Podaj 1 przyklad takiej spolki wg Ciebie. > > > > Wybacz nie piszę tu po to by ktoś mnie posądził,że naganiam na swoją spółkę
Ależ naganiasz ! Tutaj piszesz pod jednym nickiem obrzydzas spółkę. A w innym poście pod innym nickiem naganiasz na swoją spółkę ! Proste !
PS Ludzi czytajcie jakie są tu perspektywy a potem czytajcie byłegoleszcza
ReHahah,gosciu… wez idz stad i zajmij sie swoim zyciem. Jestes zwyklym wielonickowym trollem i tyle… pozdro
.
I to jest właśnie to o czym mowie...glupi nie zrozumie...klasyka...przypomnę ci to za xx czasu...ale wtedy jeśli masz papier możesz być już wyzerowany.
Oni tego nie rozumieją i nie zrozumieją, marzą że wygrali los na loterii a nie widzą ile złego stało się w tej spółce przez ostatnie 2/3 lata i działano wstecz doprowadza do jej końca w niedalekiej przyszłości. Pytanie tylko kiedy ona nadejdzie.
Nigdy nie będzie końca bo 2 i 4% przychodów z leku to ogromne kwoty i tyle ale wam nie skapnie nic. Bo was z firmy za nieróbstwo Jeleń wywalił żeby zmniejszyć koszty a i akcji nie macie.
Niestety udało mi się tylko 1k akcji pozbyć po ostatniej zwyżce jeszcze zostało 2.5k mam nadzieję że przy następnej już nie będę ich posiadał w swoim portfelu.
Re...Ok, przeczytałem, nikt nie odda mi tej minuty.Gość 20 lat gra, ma doświadczenie i wciąż wbija na forum poczytać durne komentarze :DTO FORUM TO JAJA , zapamiętać :)A pure zaraz ogłosi pierwszą transzę zrealizowana i projekt wyjdzie z faazy 0 i tlye w temacie ! ZGODNIE Z TRENDEM ! UP + 40
.
Tak jak pisałem mądremu wytlumaczysz a głupiec niestety...odp w twoim stylu.
Panowie powtórzę po raz enty,nie mam zamiaru wyrwać wam waszej "perły"pisze o waszym błędnym sposobie myślenia bo przypomina mi się mój z kiedyś.Nic mi z tego ,że tu ktoś zarobi czy straci...to jest forum do dzielenia się swoimi opiniami...mam na tyle komfortową sytuację na giełdzie ,że mogę sobie pozwolić na takie dyskusje i tyle...
Najwyraźniej te 20 lat nie nauczyło Cie jeszcze rozróżniać i analizować projektów biotechnologicznych. Rynek już to zrobił, finału nie zna jeszcze nikt, ale potencjał jest ogromny. Dowiemy się wkrótce.
No właśnie nauczyło...kiedyś myślałem tu zainwestować...teraz widzę,że dobrze zrobiłem,że się powstrzymałem...wtedy emisje brały grubasy po 90 zł i plany były wspaniałe...Bo jak spolka nie ma dodatkowego biznesu z którego może finansować swoje badania to jest ogromne ryzyko wielu emisji i strat finansowych patrz Datawalk czy kiedyś Petrolinvest.Pure idzie dokładnie tym torem...co Petrol...pamięta ktoś info że Petrol ma tylko 50 m do złoża...?
Zapomiałeś dodać że jak ktoś posłuchał Ciebie Byłyleszczu i Twoich ziomków albo również Ciebie pod innym IP i nie kupił np.przedwczoraj akcji stracił z dnia na dzień możliwość zarobienia nawet 30 %.Na razie nie pisze jaki będzie kurs za kilka dni tygodni ale jak np.będzie grubo powyżej 30 zł czy dalej tu będziesz i napiszesz nie miałem racji czy po prostu znikniesz.
Do planujących zostać tutaj na dłużej proponuję zarezerwować sobie od razu miejsce na cmentarzu bo tutaj będzie tylko dramat, nie wyobrażam sobie żeby tutaj ktoś wkładał pożyczone pieniądze, bo wtedy to już tylko trumna ze stali, bez możliwości późniejszego otwarcia... oczywiście to sarkazm...a dla nie kumatych propozycja by jeszcze raz dokładnie przeczytali 1 wpis od góry.
Dnia 2024-09-18 o godz. 13:25 ~Byłyleszcz napisał(a): > Rynek wam właśnie pokazuje
Kolega jak widać reprezentuje poglądy zbliżone do zarządzających polskimi funduszami. Inwestowanie w wartość, no cóż, inwestować w wartość można na GPW w kilka, może kilkanaście spółek i jest to proces rozłożony na dziesięciolecia. Oczywiście można żałować, że warszawska giełda nie podlega tak surowym regulacjom, jak giełdy zachodnie z amerykańskimi włącznie, na których kupuje się akcje nie dla szybkich zysków, lecz dla płaconych regularnie dywidend.
Zniechęcanie do PURE, czy inny niedawnych gwiazd np. Columbusa czy Mercatora niczemu nie służy, bo doświadczenie uczy, że posiadając stosunkowo niewielki kapitał, do np. 500 tys. złotych jedynym sposobem na powiększenie go jest spekulacja, a więc to, co tak naprawdę rynki finansowe napędza. Mając kapitał np. 10 mln złotych można i jak najbardziej trzeba zmienić strategię, patrzeć na rynek długoterminowo i zadowalać się realnym zyskiem rocznym rzędu np. 10-15 procent.
A ponieważ na liście pisują głownie groszołapy i ludzie niezamożni o bardzo miernym doświadczeniu i brakach w edukacji nie można im zabierać nadziei na wyrwanie się z biedy, bo to jedyne, co mają.
To prawda co napisałeś, dodał bym jeszcze fakt, ze żaden szanujący się inwestor nie zada sobie trudu zęby tu zaglądnąć. Ale ma się to nijak do potencjalnych sukcesów tego jak i innych projektów prowadzonych przez spółkę. A ocena czy warto lub nie warto zainwestować nie ma nic wspólnego z wkładem inwestycyjnym
Dziwne, że Ci się chcę. Tak z dobrego serca? Wątpię. Gdybym miał 20 letnie doświadczenie w dupie bym miał pouczanie innych. Każdy szanujący się inwestor działa na swoją rękę I ma gdzieś forum. Nie wierzę w Twoje dobre intencje, sorry Winnetou. Zajmij sie wnuczkami lub dalej zarabiaj z tym swoim doświadczeniem.
Nie wierz, czas i kurs pokaże kto na wątku konfabuluje a kto trafnie ocenia sytuację.Oczywiscie ,że zawsze sam działam i podejmuje decyzję inwestycyjne co nie znaczy ,że nie mogę się pewnymi przemyśleniami dzielić niezależnie czy ktoś się z tym zgadza czy nie...dla mnie to kolejne doświadczenie i w pewnym sensie nauka jak należy postępować.Podtrzymuje swoją opinię ,że tutaj już tylko zmiana działalności,kolejne emisje inwestycyjno ratunkowe a tym samym rzeź drobnych akcjonariuszy.
Pompa? Od komunikatu o niby umowie zjechało 50%...teraz jeżeli będzie podbitka to max 10% i wysypią resztę...kapitały ujemne, na długi nie starczy.Powodzenia
Nie strasz tak. Zadłużenie 15 mln a aktywa 10 mln. Po sprzedaży w grudniu do spółki wpłynie ok 36 mln USD. To na początek. Za kolejne kamienie milowe będzie po kilkadziesiąt milionów USD. Na koniec przy wprowadzeniu leku na rynek 4% tantiemy na 10 lat. Sporo kasy.
A mają kolejne projekty do wdrożenia tak więc jest przyszłość i potencjał. Nie policzysz tego w XLS niestety...
Wiem, wiem, ale liczyłem na to, że sam będzie miał tyle odwagi żeby odpisać, ale cóż… Ci ci liczą na to, że spadnie, bo drobnica się wystraszy, to są słabi. Obroty będą bardzo duże od poniedziałku, nie drobnica tu będzie kupować.