W tym roku NNG deklaruje że: - Dowiezie kolejny prototyp pudełka. - Przetestuje go - Złoży wniosek o patent - Zacznie się ubiegać o fundy z UE - nie wiem jakie i kiedy wyniki - Złożą wniosek do programu DIANA - wyniki w październiku.
Wiecie o czymś jeszcze co powinno się w tym roku "zadziać"??
oferta objęcia akcji po max 3,5 czyli nwza gdzie mogą się pojawić inne pomysły np. emisja 40 mln akcji po zacnej cenie dla kogoś kto przejmie spółkę zamiast kupować poszczególne projekty
Nie sądzę na stronie NNG jest komentarz z info oddadzą akcje za 3,5zl. To była by niespodzianka jakby coś innego zaproponowali. Wydaje mi się że ten biznes jest już przyklepany. Walne to tylko formalność.
Jedyny scenariusz to może być taki że prócz ECapital jakiś nowy podmiot czy inny fundusz przyłączył się do gry i skupuje akcje z rynku co ewidentnie widać że to się dzieje. Skoro ECapital chce mieć docelowo 30% akcji to świadczy o tym że wszystko idzie zgodnie z planem a to uwiarygodnia spółkę i przyciąga następnych większych graczy. Wcale bym się nie zdziwił jak by się ujawnił następny nowy duży gracz.
Ciekawa teoria. Poczekamy i zobaczy czy się ziści. Na pewno są ku temu przesłanki te obroty są jednym z argumentów. Ja podejrzewałem jakiegoś animatora 242 po stronie S i K, którzy przewala akcje z prawej na lewą i vice versa aby utrzymywać obroty na wysokim poziomie i ściągać więcej papierów bo po 3 to już nikt nie chce oddawać.
Ja myślę, że duży podmiot pojawi się kiedy będzie już konkret. Np opatentowane urządzenie które uzyskało atesty. Duzi kupują gotowe konkrety, a nie dobre pomysły, choćby najlepsze. Myślę, że kurs będzie stopniowo rósł wraz z postępami prac w tym kierunku (oby niezakłóconych) ze skokową kulminacją w chwili ogłoszenia negocjacji z kimś z big pharmy.
Czyli w Twojej ocenie nie zbiera nikt z bieżących albo nowych inwestorów?To co dzieje sie teraz to tylko wymiana z rąk do rąk. Zgadzam się że z wcześnie aby do tego tematu przysiadł jakiś duży podmiot z zamiarem przejęcia.
Wspomnę, że cały czas członkiem rady jest Jose Arrieta. Po dziś dzień nie wiem co on tam nadzoruje i jaka jest jego agenda. Może wy coś wiecie?
proste rozwiązanie to że oprócz spekulantów i kółkowiczów kupują osoby, które wierzą w sukces i więdzą wiecej od nas. Obok inwestycji M.Lacha osoby z otoczenia spółki, z CET (Clairfield). W tym ostatnim chciałbym mieć jakąś wtykę ;)
Tego nie wiemy. Na pewno ktoś zbiera a ktoś oddaje, pytanie który jest mądry a który głupi. I jak ten podział wygląda krótkoterminowo i długoterminowo. Wiemy tylko, że zbiera główny inwestor i to hurtowo bo trochę taniej i prościej. Co do Pana Jose, to jest ciekawa sprawa. Pisałem już wcześniej, że rynkowe stawki za pracę kogoś takiego byłyby nie do udźwignięcia dla spółki zwłaszcza w jej sytuacji na początku roku. Nawet dla Pana Lacha byłby to wydatek. Dla dużego światowego podmiotu z branży niekoniecznie. Może jego obecność można interpretować spekulując w tę stronę.