MOSTOSTAL ZABRZE S.A. („Spółka”) informuje, iż w dniu 17 września 2024 r. do Spółki wpłynęło od KMW Investment sp. z o.o. jako osoby blisko związanej z Przewodniczącym Rady Nadzorczej Spółki Panem Krzysztofem Jędrzejewskim oraz Członkiem Rady Nadzorczej Spółki Panem Mateuszem Jędrzejewskim, zawiadomienie przekazane w trybie art. 19 Rozporządzenia MAR, o dokonanych przez ten podmiot transakcjach na akcjach Spółki.
małe wyjaśnienie mojej rozkminki. W skupie KJ poprzez KMW sprzedaje 2459038 szt. po 7,5zł około dwa tygodnie później pokazują się infa o pierwszym kupnie przez KMW akcji czyli tańszy odkup do teraz KMW informowało o systematycznym odkupie i jest tego około 400 tyś . wygląda na to że będą chcieli odkupić to co sprzedali czy w całości ??? czas pokaże ale mają środki i to duże co ważne spółka zebrała z rynku w 2 skupach 5,3 mln akcji one już nie wrócą na rynek teraz główny udziałowiec odkupuje to co oddał w skupie to kolejne setki tysięcy czy może docelowo mln akcji które znikną z rynku czytaj zostaną ulokowane w twardych rękach to wszystko stwarza świetną perspektywę na wzrost kurs tylko cierpliwie czekać a może się okazać że ostatni kwartał będzie świetną inwestycją w akcje MZ. Może to wróżenie z fusów czy chęci posiadacza akcji ale te skupowe 7,5 czuję że do końca roku możemy zobaczyć na kursie . A jakie jest Wasze zdanie ?
Myślę, że 6,20-6,40 jest realne ja się też opieram spółką świetnie sobie radziła w poprzednim kryzysie,który się przybliża. No i zwiększają marżę inflacja itp a to wszystko w temacie i