• ESPI Autor: ~3B3 [81.210.106.*]
    jakie wnioski?
  • Re: ESPI Autor: ~AMA [79.184.85.*]
    Według mnie najważniejszy jest ten:

NWZ nie odstąpiło od rozpatrzenia któregokolwiek z punktów planowanego porządku obrad, do protokołu nie zostały zgłoszone żadne sprzeciwy dotyczące uchwał podjętych na NWZ.

co oznacza, że chyba się dogadali i nikt już nie kładł kłód pod nogi jak wcześniej.

A wcześniej pisałem, że ta emisja dla Olgi to chyba dlatego, by te swoje obecne akcje mogła przekazać nowemu inwestorowi.
    Tak jest szybciej niż emisja pod nowego inwestora.
  • Re: ESPI Autor: ~Radek [77.111.245.*]
    Wszystkie głosowania na TAK i co najważniejsze spółka KNOWLEDGE IS KNOWLEDGE (P. Krycha) też brała udział w głosowaniach i też była na TAK.

Więc wygląda tak jakby się już dogadali. I dobrze bo tu już nie ma czasu na kłótnie, tylko trzeba działać, żeby spółka nie straciła płynności finansowej.
  • Re: ESPI Autor: ~cdd [5.173.17.*]
    No i pocieszające jest to że DC24 się nie rozmyślił i dalej wspiera spółkę. Bo przecież ten termin 30 sierpnia już minął. No ale w sumie nic dziwnego, sam jest udziałowcem w Columbusie, a ten ma największe udziały w Saule, więc też nie chcieliby z tej strony stracić.
    Także miejmy nadzieje, że jednak coś się tam uda z tym inwestorem strategicznym.
  • Re: ESPI Autor: ~Słonecznik [58.64.4.*]
    To walne dotyczyło emisji akcji dla Olgi. Krych, ani nikt inny się temu nie sprzeciwiał, stąd wszyscy głosowali na TAK. Problem polega na zgodzie wśród porozumienia akcjonariuszy odnośnie przyszłego inwestora. Czy są zgodni co do tego? Nadal nie wiemy i wyniki walnego nic o tym nie mówią.
  • Re: ESPI Autor: ~Baro [31.11.209.*]
    A kapitał zakładowy nie poraził Ci oczu? Pamiętasz jaki kapitał był jak wchodzili na giełdę a jaki jest w espi?
  • Re: ESPI Autor: ~Baro [31.11.209.*]
    Ynwestor który niewie o co chodzi i pyta jakie wnioski żeby się czegoś dowiedzieć?
  • Re: ESPI Autor: ~3B3 [81.210.106.*]
    trochę tak jest. Mam spory pakiet w CLC kupiony przed początkiem tego rajdu i zastanawiam się, czy tu powoli tez jest dobry moment w inwestycje. Dziękuje za informację, też podoba mi się jednomyślność, której wcześniej nie było i byłem daleki wtedy od inwestowania w tą spółkę.
  • Re: ESPI Autor: mac41 [109.206.198.*]
    Ciekawe że wycena 13% Salue wynosi 18,9 mln zł czyli cała spółka jest warta 140 mln zł, a w bilansie SLT wartość tego samego Salue wynosi 745 mln zł.

Trudno o bardziej wymowny przykład fałszowania sprawozdań finansowych.
  • Re: ESPI Autor: ~obywatel [77.111.245.*]
    Jeśli uważasz że ktoś coś fałszuje, to powinieneś zgłosić to do odpowiednich służb.

Inaczej sam popełniasz przestępstwo jeśli tego nie zgłosisz. Oczywiście popełniasz również przestępstwo fałszywie kogoś oskarżając.
    To jak jest w twoim przypadku? Pierwsze czy drugie?
    Nie dasz rady sam ocenić czy te dwie wartości się zgadzają czy nie?
    Nie, nie dam rady, bo nie mam takiej wiedzy jak ty nam przedstawiłeś w poprzednim poście.

Ale możliwości są dwie:

1. Albo masz rację, bo wiesz że spółka coś fałszowała - więc łamiesz prawo bo nie zawiadamiasz o tym służb. No chyba że już to zrobiłeś?

2. Albo kłamiesz i też łamiesz prawo, bo bezpodstawnie oskarżasz spółkę publiczną o fałszerstwa, więc spółka powinna wyciągnąć wobec ciebie konsekwencje prawne, bo po prostu jej szkodzisz na forum publicznym.

Są jakieś inne opcje do wyboru?
    Źródła tej wiedzy są dwa:
    1. Raport za Q2 2024
    2. Ostatni raport o uchwałach podjętych przez WZA

Teraz trzeba usiąść, przeczytać ze zrozumieniem jeden dokument i drugi i porównać informacje tam zawarte.

Wierzę w Ciebie, spróbuj.
    Czyli twierdzisz że ktoś kto podpisał te raporty, to według ciebie dopełnił się fałszerstwa? Zarząd czy biegły rewident?
    Zgłosiłeś to odpowiednim służbom?
  • Re: ESPI Autor: ~Baro [46.204.13.*]
    A co powiesz o bielgym który wycenił spółkę na 700ml ?
    Próbuj dalej, umiejętność czytania ze zrozumieniem jest ogólnie przydatna.

Dla Twojej informacji, spółka już dawno temu straciła płynność finansową. Wiedza na ten temat była w zasięgu ręki, wystarczyło przeczytać raporty (ze zrozumieniem).
  • Re: ESPI Autor: ~Dc [83.29.190.*]
    Przecież to jakis naciągacz, naganiacz, kij wie co. Stawia tezę o 2 możliwościach i biadoli jak by nie było trzeciej. Czysto teoretycznej. Inaczej za nagłówki gazet co dzień były by pozwy. Teoretyzowanie, zakładanie.... ja tak widzę powyższy komentarz. Wyrażanie wątpliwości itd a typ się ośmiesza poxujac na jakis autorytet prawny.
    No wiem, ale wyobraź sobie taką sytuację że tenże kolega by jednak usiadł, przeczytał i coś zrozumiał!
    Oho, troll kolega się pojawił bronić swojego kolesia. Słynny naganiacz na kółeczka na spółce - do czego się kiedyś przyznał.

Problem z wami jest taki, że wymyślacie kłamstwa insynuacje na temat spółki. Niestety na tym forum jest to dość powszechne, że nikt nie będzie się z wami bawił i ciągał po sądach - a szkoda, bo można by sprawdzić waszą prawdziwą motywacje dlaczego wymyślacie takie rzeczy na spółkę od 3 lat.
    Owszem toll dc już się kiedyś przyznał dlaczego - bo robi se kółeczka. Ale reszta jaki ma w tym interes?
    Panie kolego, podałem Ci fakty gotowe na talerzu, które możesz sobie sam sprawdzić w podanych źródłach.
    A Ty jednak piszesz że to kłamstwa.
    To kto tu kłamie i manipuluje?
[x]
SAULETECH 0,00% 1,35 2025-06-03 16:49:43
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.