• Po co tyle negatywów? Autor: olescu23 [188.147.69.*]
    Witam.
    Jakie są podstawy tej negatywności? Z profilów bez nazwy?
    Nie chcesz to nie kupuj. Nie wierzysz w firmę dywidendową to też nie kupuj.
    Takie głupie ciągnięcie waloru w dół. Tylko po co skoro już mleko się wylało, biedra pociągnęła w dół ale ludzie jeść, pić, i żyć muszą więc konsumpcja ma jedyny kierunek w górę.
    No chyba że ktoś z was planuje przestać jeść czy papierem sobie tyłek podcierać (wybierając igliwie).
    Już kurs Dino przy spadku dochodów o 4,5% pociągnęli w dół o 30%. Tylko jaki to ma sens?
  • Re: Po co tyle negatywów? Autor: ~handelek [78.11.2.*]
    To jest case jak z Kodakiem .... ludzie będą zawsze fotografie robić, no prawda..... tyle że najpierw firma przegapiła rewolucję cyfrową, potem przepaliła masę kasy żeby się dobić do paroprocentowego rynku aparatów cyfrowych.. po to tylko żeby się przekonać że przegapili rewolucję kolejną i smartfony go dewastują Tyle że tam kasy było tyle że na dwa bankructwa starczyło i się jeszcze ostał jakiś kadłubek co filmy dla Hollywood tłucze

Eurocash przegapił moment, jak Żabka i Dino to były malutkie firemki oni byli już gigantem Tyle że te firmy urosły de facto kreując rynek a oni zostali w miejscu, dyskonty typu Lidl i Biedra były coraz silniejsze nic nie robili Wystarczyło zamiast kupować za ciężkie pieniądze nie wiadomo co przesunąć punkt ciężkości na konkretną sieć detaliczną i skonsolidować hurt Jednak nie dostosowali modelu do realiów, świat uciekł do przodu, rynek FMCG dziś a 10 lat temu to przepaść. A teraz tylko zostało nawijanie makaronu na uszy i czekanie że Wisła kijem zawrócą - nie ma szans. Spółka dywidendowa to jest dopiero fantasmagoria, do tego trzeba mieć zyski i jeszcze w takiej skali żeby i na rozwój i na dywidendę starczało.. a tu są długi i perspektywy jak widać

Ja oczekuje że oni cokolwiek zaczną robić żeby realnie strategię dostosować .., wtedy chętnie wejdę z powrotem , a tak siedzę od 2 lat poza i patrzę. Niestety dzieje się dokładnie to co zakładałem
  • Re: Po co tyle negatywów? Autor: ~ANDY [46.134.107.*]
    Czyli od dwóch lat siedzisz koleś na lokatach, co nie , więc po co te fantasmagorie snujesz wujek dobra rada no po co . Po prostu wypad stąd koleś
  • Re: Po co tyle negatywów? Autor: ~Realista [82.132.232.*]
    By supic tanio walor
    Zbiora napisza kilka dobrych sluch odjada na 18 zl po czym wam sprzedadza I znow negatywy
  • Re: Po co tyle negatywów? Autor: ~Haway [82.132.232.*]
    Ja teraz powoli kupuje co sie da .
  • Re: Po co tyle negatywów? Autor: ~handelek [188.146.93.*]
    widzę po nerwowej reakcji że chyba dotarło z czym jest problem, o moje aktywa się nie martw chciałbyś takie mieć
    a do wątków o EC wpadam i będę pisał bo mam taką ochotę ot co
[x]
EUROCASH 0,89% 7,91 2025-11-13 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.