• Szanowni Pańśtwo, mam prośbę! Autor: ~zdziwiony [95.40.205.*]
    Niezbyt dużą, otóż: posiadam 700 akcji Novity. Właśnie kończę remont domu, oczywiście okazało się, że styropian jest droższy niż miał być, lepszy tynk też, a parapety, które mi się podobały w ogóle nie były wliczone we wcześniejszy kosztorys... Generalnie brakuje mi ładnych paru patoli, które w ciągu najbliższych trzech tygodni muszę wydać.
    Gdyby w tym czasie akcje Novity podrożały do 38 zł, mógłbym je sprzedać z zakładanym zyskiem i kasy by nie zabrakło. Jeśli tego nie zrobię, będę musiał pierwszy raz w życiu pożyczyć pieniądze (taniej Novity nie oddam), a jest to dla mnie decyzja dramtyczna i traumatyczna.
    Dlatego PROSZĘ o podniesienie ceny do wspomnianego pułapu i odkupienie ode mnie 700 akcji - sami najlepiej wiecie, że to świetna inwestycja, ja też wiem - ale nie mogę czekać.
    Z góry dziękuję za pozytywne rozpatrzenie mojej prośby.
  • Re: Szanowni Pańśtwo, mam prośbę! Autor: ~spokojny [83.6.91.*]
    Cenę do 35 zł utrzymuje wykup akcji własnych nikt drożej nie da bo zbyt duże ryzyko ,nawet Boguś ,który twierdzi na tym forum ,że akcje są warte 54 zł nie zapłaci ani grosza więcej bo co innego podpuszczać a co innego płacić bez szansy na zwrot kasy .
  • Re: Szanowni Pańśtwo, mam prośbę! Autor: ~Boguś [83.27.154.*]
    Ale dyrdymały.
    Kurs poszedł w góre i nikt się nawet nie ogladał na samokupę.
    Moska chce drogiej Novity i Novita droga bedzie.Tak samo jak Lentex , który tez musi byc drogi . Novita 54 lentex 45 . Zobaczycie i kopary wam opadną.
    A o samokupę bym sie nie martwił. Mozna zwołac walne i podnieść cenę skupu. Nawet do 54 pln, a nawet 100.
    Tyle co dziś warta jest Novita to pryszcz w porównaniu z Lentexem.
    Lentex 300 milionów a Novita 80.
    Lentex 150 mln obrotu Novita 85.
  • Re: Szanowni Pańśtwo, mam prośbę! Autor: ~spokojny [83.6.82.*]
    Nie pisz co ile jest warte według Ciebie tylko kup od kolegi 700 szt. Novity po 38 zł to i tak zarobisz-a on kupi sobie upragniony klei i styropian.To po ile będzie Novita jest wyłącznie elementem gry ,a bez wątpienia wartość Novity czy Lenteksu dla Ukraińskiego miliardera jest znacznie wyższa zważywszy ,że trzeba na Ukrainie budować drogi ,stadiony ,hale sportowe [wykładziny] ,a co do ceny jak Piczak wyczuje interes z Lenteksem to odda swoje jednego dnia nie słuchając doradców z tego forum.
    Myslisz ze to ja wymysliłem te 54 buhaha , Tyle własnie chce minimalnie za swoje akcje Piczak i dostanie .
    Moska powiedział nawet ze szybciej niz mysli , a mineło od tamtej pory juz pół roku. Przed sprzedażą kurs musi oscylowac 20-30% wyzej zeby kupujacy miał premię za tak duzy pakiet.
  • Re: Szanowni Państwo, mam prośbę! Autor: ~zdziwiony [77.115.115.*]
    Dziękuję za dziś, daleko już nie mamy. Pozdrawiam serdecznie dobroczyńców.
  • Re: Szanowni Państwo, mam prośbę! Autor: ~Boguś [83.27.153.*]
    wystaw je do sprzedazy styropianozerco parapetowy.
  • Re: Szanowni Państwo, mam prośbę! Autor: ~ciekawy [83.6.47.*]
    po 32 czy po 33? ,a może poczekać na Lentex po 35 zł
  • Re: Szanowni Pańśtwo, mam prośbę! Autor: ~zdziwiony [77.114.231.*]
    wystawię jak będzie w okolicach 36. Na razie nie jest to potrzebne. Przy takich obrotach mój OGROMNY PAKIET mógłby zostać potraktowany jako baton i przestraszyć zainteresowanych kupnem ;) Przecież skup bierze ostatnio aż po 100 sztuk... Na razie dostałem 5k premi z pracy, więc mam dodatkowe dwa tygodnie na sprzedaż.
  • Re: Szanowni Pańśtwo, mam prośbę! Autor: ~pomysłowy [83.6.46.*]
    Dogadaj się z Bogusiem on chętnie weżmie po 54 zł ,a Piczak da jeszcze więcej ,bo oni wiedzą ile jest warta nasza Novita.
  • Re: Szanowni Pańśtwo, mam prośbę! Autor: ~Boguś [83.28.43.*]
    ale smędzicie . Nie macie akcji tylko cały czas smędzenie.
    Do tych co maja akcje .Nie słuchac smędzenia przymiotników . Smedzenie to ich praca, szczególnie na forum. Fundamenty mówia zupełnie co innego.
    Novita kasę na dywidende juz ma , a do tego jeszcze realizuje skup akcji.
    Zyski w 2009 lepsze sa niż w 2008 .
    Jesli tylko część kasy z dywidendy wróci w postaci dodatkowych zakupów zobaczymy te najpierw 50 pln a potem dyskonto.
    W Grudniu na walnym bedzie głosowany nowy skup, jesli do tego czasu Moskale nie wykupią Piczaka .
  • Re: Szanowni Pańśtwo, mam prośbę! Autor: ~zdziwiony [77.114.167.*]
    na szczęście na Pomorzu pada, tynkarze grają w karty w garażu, więc mamy jeszcze trochę czasu!
  • Re: Szanowni Pańśtwo, mam prośbę! Autor: ~Boguś [83.27.59.*]
    Przymiotniki tak mają . a potem zdziwienie.
  • Re: Szanowni Pańśtwo, mam prośbę! Autor: ~przymiotnik [83.6.83.*]
    Kto sprzedaje tak tanio ,przecież będzie po 54 zł -ha ,ha ,ha.
  • Re: Szanowni Pańśtwo, mam prośbę! Autor: ~Boguś [83.27.153.*]
    Kto kupuje po 2k w jednym zleceniu?
  • Re: Szanowni Pańśtwo, mam prośbę! Autor: ~kibic [83.6.49.*]
    Przychód w 2009 roku ok.75 mln zł ,akcji w obrocie jest 2,5 mln to wychodzi ,ze jedna akcja warta w grudniu b.r. 30 zł -tyle może da Pan Gerega z Ukrainy ,a więc jest okazja obecnie do dobrego handlu bo do 38 zł napewno dojdzie -pod warunkiem ,że Macie mało.
    mieliscie mało
  • Re: Szanowni Pańśtwo, mam prośbę! Autor: ~kert [192.168.35.*]
    50 zl do wrzesnia i tyle byc musi
  • Re: Szanowni Pańśtwo, mam prośbę! Autor: ~robotnik [83.6.66.*]
    Masz racje ,a Muzioł sprzedał po 35 zł bo nie miał na chleb ha,ha ,ha .Paru desperatów chce wywindować na 40 ale jakoś nie wychodzi -jakoś nie chwalą się wzrostem sprzedaży za czerwiec ,a mamy 14lipca.
  • Re: Szanowni Pańśtwo, mam prośbę! Autor: ~przymiotnik [79.191.18.*]
    Wychodzi na to ,że jesteś robotnikiem z Novity -dobrze czujesz po ostatnich informacjach wychodzi ,że przychody będą ok.75 mln ,a zysk ok.3,5-4 mln osobiście myślałem ,że 80 mln i 5mln zysku netto ,ale kryzys dotknął też naszej Novity -nadzieja w tym że Lentex za pieniądze Geregi to kupi i da pote35 zł jak deklarował.Muzioł wiedział co robi tylko czekać jak Pocztylion opyli swoje.....
  • Re: Szanowni Pańśtwo, mam prośbę! Autor: ~zdziwiony [77.113.207.*]
    wg mnie sprzedał dla picu - zauważ, że skupują po 2k, a zwalają po 40 akcji. Poza tym, miał 1k papiera - KREZUS :)
  • Re: Szanowni Pańśtwo, mam prośbę! Autor: ~robotnik [83.6.68.*]
    Jak był Dyrektorem ekonomicznym przez 10 -lat to dobrze wie ile spółka jest warta jakich wymaga inwestycji ,co jej dolega ,a Ci ludzie gwarantuję ,że nie popuszczą ani grosza,a o cenie 54 zł mogą się rozpisywać w cały świat jakiś Boguś czy inny wirtualny bohater bo chce wziąc-ja też chcę nawet 154 zł ,ale co z tego.Jeżeli ktoś ma więcej 6,7czy 10 tys. niech czeka jak łaskawie Lentex ogłosi wezwanie czy Ukrainiec po 35 zł,ot icała prawda.
  • Re: Szanowni Pańśtwo, mam prośbę! Autor: ~Boguś [95.49.164.*]
    Muzioł jest na wypowiedzeniu . a pierdy przymiotników chocby sie podpisywali nawet rzeczownikami pierdami pozostaną i tyle.
    Cena 54 to cena Piczaka , ale zeby dostac tyle to na giełdzie musi byc 70-80 pln.
    ostatnio Moska przy wycenie 30 pln za Plastbox wziął kilka procent od Pawlaka po 20 pln.
    10 kilo akcji mozna dzis było sprzedac , wystarczyło je wystawić .
    srednia na sesje przez ostatnie dni to 5,5 tys akcji i ciagle rosnie.
    Lentex nie wezwie bo i po co? Kasy nie ma .
    Za o Moska moze braći bierze.
  • Re: Szanowni Pańśtwo, mam prośbę! Autor: ~pełen sprzeczności [83.6.90.*]
    Kiedy będzie po 54 zł bo się nie mogę doczekać -kiedy zaczną kupować Ci co tak obliczyli chętnie oddam taniej ,dlaczego Muzioł sprzedał po 37 jak mają być po 54 zl ,dlaczego Lentex nie kupuje po 35 zł ,a może wrócą do pomysłu wymiany Lenia na Novitę -na żadne z tych pytań nie uzyskam chyba mądrej odpowiedzi .
  • Re: Szanowni Pańśtwo, mam prośbę! Autor: ~Boguś [83.29.81.*]
    muzioł sprzedał po 37 , bo pewnie kasa na wakacje potrzebna a dłuzej nie mógł czekać .Jako członek zarzadu nie moze sprzedawac akcji 14 dni przed wynikali kwartalnymi i 30 dni przed półrocznymi...
    lentex nie kupuje po 35 , bo kurs jest wyzszy , hehehe i to jest własnie mądra odpowiedź na głupie pytanie.
    A ide o zakład ze i tak bedzie 54 , ba bedzie nawet 80. Troszke cierpliwości.papier cały czas zbierany.
  • Re: Szanowni Pańśtwo, mam prośbę! Autor: ~robotnik [83.6.76.*]
    Kasa na wakacje potrzebna chyba Tobie jako v-ce Prezes Novity brał przez ostatnie 10 lat 30tys .miesięcznie ,to raczej honorowa zagrywka nie chcę z tym towarzystwem nic więcej wspólnego mieć w przyszłości .
  • Re: Szanowni Pańśtwo, mam prośbę! Autor: ~radek79 [217.153.235.*]
    Dnia 2009-07-20 o godz. 21:05 ~robotnik napisał(a):
    > Kasa na wakacje potrzebna chyba Tobie jako v-ce Prezes
    > Novity brał przez ostatnie 10 lat 30tys .miesięcznie ,to
    > raczej honorowa zagrywka nie chcę z tym towarzystwem nic
    > więcej wspólnego mieć w przyszłości .

z tym towarzystwem tzn z którym ?
  • Re: Szanowni Pańśtwo, mam prośbę! Autor: ~robotnik [83.6.61.*]
    Nie posłuchał Bogusia ani Radka ani swojego pryncypała P.Piczaka ,którzy twierdzą ,że wartość Novity zaczyna się od54 zł wzwyż tylko sprzedał są więc dwa powody ,albo nie ma wiedzy na temat wartości pracując w firmie 10 lat ,albo go coś uwierało ?
  • Re: Szanowni Pańśtwo, mam prośbę! Autor: ~radek79 [217.153.235.*]
    Nie odpowiedziałeś na moje pytanie
  • Re: Szanowni Pańśtwo, mam prośbę! Autor: ~robotnik [83.6.62.*]
    Ciekawe kto ostatnio dołączył do Rady ,kto tak bardzo tego pragnął ?-pytania jak w Rejsie .
  • Re: Szanowni Pańśtwo, mam prośbę! Autor: ~Boguś [83.11.139.*]
    Piczak zarzadu nie zmienił , nie ma takiej mocy . Muzioł nie wygladał na takiego co zrezygnuje sam z jak to ktos napisał 30k pln co miesiąc. Karty w ręku ma Lentex i zawsze mozna iśc na skarge do Moski, jak cos nie po jego mysli.
    Moska zrobił miejsce dla kogoś , ale na to jeszcze poczekamy .
  • Re: Szanowni Pańśtwo, mam prośbę! Autor: ~przymiotnik [83.6.71.*]
    Trevira upadnie skończą się zyski w Novicie -rocznie wynajmu było ok.4 mln zł czystych pieniędzy ,czyli prawdziwy zysk z produkcji to kwota 1,5-2mln zł tak jak wszyscy od dawna wiedzieli ,jeszcze Piczak będzie prosił Lentex o 35 zł ,ale Moska nie da tej kasy.
  • Re: Szanowni Pańśtwo, mam prośbę! Autor: ~Boguś [83.25.131.*]
    Pisałem juz dawno nie słuchać przymiotnika . Zero argumentów tylko 35 i 35 .A zyski Novity i tak są wieksze niż wielkiego Lentexu , który ma ponad 4 razy wiecej akcji , a nie zauwazyłem zeby Novita kosztowała 4 razy wiecej niż wielki lentex.
  • Re: Szanowni Pańśtwo, mam prośbę! Autor: ~przymiotnik [83.6.77.*]
    Niepotrzebnie się denerwujesz chciałem tylko powiedzieć ,że zysk netto z produkcji włóknin w Novicie i Lenteksie jest zbliżony i kształtuje się na poziomie 2-2,5 mln zł reszta w Novicie pochodzi z wynajmu a Lenteksie z produkcji wykładzin ,które w tym roku mogą dać ok. 8 mln zł zysku-cała produkcja idzie na Ukrainę .Lentex jest bardzo zainteresowany zyskami w Novicie bo 33% Novity należy do Lenteksu .Ten rok gdyby nie wynajm w Novicie może być kiepski ,razem firmy znaczą więcej .Myślę ,że niepotrzebnie się sprzeczamy bo do końca roku problem się sam rozwiąże ,a kwota 35 zł nie została wymyślona z sufitu ,lecz przez fachowców z branży i powtarzana przez ostatnie dwa lata ,zanim był kryzys.
  • Re: Szanowni Pańśtwo, mam prośbę! Autor: ~Boguś [83.28.45.*]
    w 2007 niewiele wynajmowano ,a zysk wyszedl rekordowy . Spłacono spore kredyty ,zeby go ukryć. 2008 był jeszcze lepszy a 2009 pewnie okaze sie tak samo dobry. Wielki lentex jakby porównac ilośc akcji powinien zarabiać 4 razy tyle co Novita czyli ponad 20 milionów netto . Novita jest w stanie generować 10 mln na rok , ale czy Lentex wtedy wygeneruje 40 mln , w to watpię .
    Jesli chodzi o wycene 35 była aktualna ponad dwa lata temu .Od tamtej pory zarobili 17 pln na akcję , czyli na dziś to 52 pln.Jak zarobia przez nastepne dwa lat następne 17 pln to wycena dalej dla niektórych wyniesie ciągle 35.
    Dla mnie wyniesie 69 pln.
  • Re: Szanowni Pańśtwo, mam prośbę! Autor: ~przekonany [83.6.60.*]
    Przez najbliższe dwa lata może być w kryzysie 3 mln zł - oczywiście z wynajmu ,a Lentex 12 mln już w tym roku połknie .
  • Re: Szanowni Pańśtwo, mam prośbę! Autor: ~Boguś [83.30.146.*]
    "lentex bez Novity jest jak Moska bez pieniędzy".
    Novita wypłaca za 10 dni dla akcjonariuszy 4,250 mln dywidendy. Bedzie ostro .
  • Re: Szanowni Pańśtwo, mam prośbę! Autor: ~wyzbyty [83.6.72.*]
    Ostro to już jest chcą za nią płacić 38 zł pomimo że przychody za 2-gi kwartał w Novicie są równe z przychodami w Lenteksie za lipiec ,ale już o wiele mniejsze niż sierpniu i wrześniu .Piczak już zauważył te fakty i długo nie trzeba czekać na reakcję ,pomysł wymiany do końca roku dojrzeje ,a Muzioł w odpowiednim czasie zareagował .
  • Re: Szanowni Pańśtwo, mam prośbę! Autor: ~zniecierpliwiony [195.116.239.*]
    Panie Boguś -kiedy będzie po 54 zł ,może Pan ode mnie kupi .
  • Re: Szanowni Pańśtwo, mam prośbę! Autor: ~Boguś [83.25.39.*]
    Przychody w Lentexie 17 milionów w lipcu ale ponad 4 razy wiecej akcji. W Novicie w czerwcu 7 mln 300 tys. .
    czyli 1,50 pln przychodów na akcję w lentexie
    W Novicie 3 złote przychodów na akcję.
    Takie są fakty.
  • Re: Szanowni Pańśtwo, mam prośbę! Autor: ~przymiotnik [195.116.239.*]
    Boguś proszę Cię daj 54 zł -kupię sobie złote zęby.
[x]
NOVITA -2,42% 101,00 2025-12-12 15:02:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.