• Co to znaczy po inwestorsku ? Autor: ~FightŁapa [89.76.248.*]
    KNF: komunikat w sprawie oferty dotyczącej akcji Power Media
    (2009-06-24 16:50:00)

KNF: komunikat w sprawie oferty dotyczącej akcji Power Media

Komunikat Urzędu KNF z dnia 24 czerwca 2009 r. w sprawie oferty dotyczącej akcji Power Media

W związku z ofertą zapisywania się na sprzedaż akcji spółki Power Media SA ogłoszoną w dniu 10
    czerwca 2009 r., Urząd Komisji Nadzoru Finansowego (UKNF) informuje, że oferta ogłoszona przez Power
    Media nie jest wezwaniem, o którym mowa w przepisach ustawy z dnia 29 lipca 2005 r. o ofercie
    publicznej i warunkach wprowadzania instrumentów finansowych do zorganizowanego systemu obrotu oraz
    o spółkach publicznych (dalej "Ustawa").

W związku z tym, oferta nie podlega regulacjom prawnym określonym w Rozdziale IV Oddziale 2 Ustawy.
    W szczególności nie znajdą zastosowania przepisy dotyczące wyznaczania ceny minimalnej, procedury
    przeprowadzenie wezwania, terminów oraz zabezpieczenia jego rozliczenia, a także uniemożliwiające
    odstąpienie od ogłoszonego wezwania. Ponadto nadzorowi finansowemu nie przysługują środki nadzorcze
    przewidziane w Ustawie.

Oferta ogłoszona przez Power Media nie jest wezwaniem w rozumieniu art. 72 Ustawy, ponieważ
    obowiązek jego ogłoszenia związany jest z nabyciem akcji spółki publicznej w liczbie powodującej
    zwiększenie udziału w ogólnej liczbie głosów o więcej niż 10 % ogólnej liczby głosów w okresie
    krótszym niż 60 dni, przez podmiot, którego udział w ogólnej liczbie głosów w tej spółce wynosi
    mniej niż 33 %. W takiej sytuacji akcjonariusz powinien ogłosić wezwanie na akcje w liczbie nie
    mniejszej niż odpowiednio 10 % ogólnej liczby głosów. Tymczasem Power Media ogłosiło swoją ofertę
    na 300.000 akcji własnych stanowiących 3,37 % ogólnej liczby głosów.

UKNF publikuje niniejszy komunikat w celu poinformowania inwestorów
    o okolicznościach ogłoszenia przedmiotowej oferty oraz o ewentualnych ryzykach związanych z
    odpowiedzią na ofertę.

kom amp/

Źródło: PAP
  • Re: Co to znaczy po inwestorsku ? Autor: ~Adam [83.9.118.*]
    Czyli zajebiscie jutro znowu spadki i wywalanie
  • Re: Co to znaczy po inwestorsku ? Autor: ~Antoine [83.26.194.*]
    KNF potrzebowała na to 14 dni? Może nie musiała o tym informować? Po co zatem to zrobiła?Dlaczego nie zgadza się procentowa liczba akcji z podawaną przez komunikat spółki?Kto kłamie? Kto oszukuje? Wracam do przypomnienia użytego w komunikacie zwrotu "w jednym lub kilku wezwaniach". A może nie musi skupować? Czy uchwały walnego zgromadzenia można nie wykonać?Takie walne jakie było, w przyszłym roku udzieli absolutorium odnosząc się ze zrozumieniem do przeszkód w wykonaniu uchwały.A inwestorzy? Szybko zapomną podobnie jak Dudzie.. Tu ludzie lubią być oszukiwani.
  • Re: Co to znaczy po inwestorsku ? Autor: jack_sparow [83.29.29.*]
    cumelki z KNFu widze chcą odebrać tanio papier :)

powiem krótko dziś już pokaz siły był jeden tak że oddajcie w dołdu i odkupujcie na górce pozdrawiam i do zobaczenia powyzej a może i nawet 4 zeta po tym infie bo spółdzielnia niestety ale będzie musiała kupywać już z prawej strony żeby sie niewyleszczyć no to zaczynamy jazde :)
  • Re: Co to znaczy po inwestorsku ? Autor: ~info ze s-ki [89.75.144.*]
    właśnie ok. Prezesi wiedzieli o tym i po to sprzedali swoje akcje aby mieć pieniądze pod informację o zwiększeniu nabycia akcji do wymaganej ilości 10%. Nic nie działa tutaj bez powodu....
    Miejmy nadzieje...
  • Re: Co to znaczy po inwestorsku ? Autor: ~uprzejmy [83.18.191.*]
    tutaj maja zastosowanie przepisy ksh, w tym 362 par. 1 pkt. 8, proszę zwrócic uwagę na to, że uchwała nr 19 z 29 maja okresla minimalną i maksymalną cene nabycia akcji własnych, odpowiednio 5 i 6 zł, zarząd wezwał po 5,70, innymi słowy po cenie mniejszej niż 5 zł i tak na podstawie takiej uchwały walnego nie mógłby wezwac
    Dobra przekonaliscie mnie czkeam do 1 i ide na zapisy ile poleci tyle poleci ale sprzedam po 5,70 :-)
    w dniu 10.6 była następująca informacja:

Power Media wezwał do sprzedaży 4,69 proc. własnych akcji po 5,70 zł/szt.

10.6.Warszawa(PAP) - Power Media wezwał do sprzedaży 300.000 akcji
    własnych, czyli 4,69 proc. kapitału, uprawniającego do wykonywania
    3,37 proc. głosów na walnym zgromadzeniu spółki - poinformowało w
    komunikacie Biuro Maklerskie Banku DnB NORD Polska, biuro
    pośredniczące w wezwaniu.

Cena po jakiej spółka chce skupować akcje w wezwaniu wynosi 5,70
    zł, a w środę o godz. 9.59 na giełdzie wynosiła 2,59 zł.

"Niniejsze wezwanie jest ogłaszane w związku z podjęciem przez
    Zwyczajne Walne Zgromadzenie Spółki Power Media w dniu 29 maja
    2009 roku Uchwały nr 19 w sprawie udzielenia Zarządowi Spółki
    upoważnienia do nabycia akcji własnych Power Media. Zgodnie z
    przedmiotową uchwałą nabycie akcji własnych zostanie
    przeprowadzone wádrodze jednego lub większej ilości wezwań
    akcjonariuszy Spółki do zapisywania się na sprzedaż akcji spółki
    Power Media" - podano w wezwaniu.

Zapisy na sprzedaż akcji przyjmowane będą od 1 do 14 lipca 2009
    roku włącznie.(PAP)

NAJCIEKAWSZA KORELACJA TO FAKT, ŻE DZISIAJ NAJNIŻSZA CENA AKCJI WYNOSIŁA WŁAŚNIE 2,59.
    CIEKAWIE TO WYGLĄDA. AŻ TAKI PRZYPADEK, ŻE PISZĄ W INFO 10.06.2009 I CENA AKCJI WYNOSIŁA 2,59 I DZISIAJ 2,59 A KNF PRZEKAZUJE INFORMACJĘ WŁAŚNIE DZISIAJ.
    TOŻ TO PRZYPADEK NAD PRZYPADKI....
    Niech spada ja juz postanowiłem ide 1 na zapisy i po 5,70 sprzedam niech leci nawet do zera akurat w tym momencie powiini ludzie kupowac a nie sprzedawac zreszta dzisiaj i tak obrót był jeszcze raz taki jak wczoraj takze mozliwe ze wybicie sie szykuje bo jednak ktos kupował
  • Re: Co to znaczy po inwestorsku ? Autor: ~cichy [83.3.112.*]
    Niw wiem czy warto przypomnieć fakt, że jeśli na walnym podjęto decyzje to liczono się z tym że inwestorzy będą skupować akcje z racji na niski kurs przed podaniem infa.
    Kurs już skoczył o 100% i zredukował się o 90%
    To jest zagrywka na inwestorach.
    A ta cena 5,7zł na skup 300.000szt.
    Ciekawe kiedy zobaczymy na sesji +40% jak poinformują o wezwaniu nie ważne czy skupią 30% akcji spółki czy też 10% jak podaje UKNF

Niezły cyrk
    Ale sprzedawać teraz sami zdecydujecie ?!?
    jeśli masz większy pakiet akcji to sprzedawaj bo nikogo chętnego na zakup nieznajdziesz kurs spadnie w okolice 80 groszy ;)

a tak na serio to twoja kasa ty decydujesz, ja dziś zebrałem pakiet sam niewiem od kogo po 2,60 w większości niecierpliwi zapewne wyrzucali no ale trudno ich strata mój zysk ja przewiduje tutaj odpał w okolice ostatnich szczytów do końca tego tygodnia a puźniej ustawianko w okolicach 5,7 na papierze oj będzie sie działo ja o ile wszystko pujdzie dobrze już 70-80% zysku do 30 czerwca mam jak w banku i czekam bo w takich sytuacjach wszyscy zawsze czekaja do ostatniej chwili a potem sie zabijają o 10 -20 ledwo procentowy zysk no ale kto ma łeb na karku ten niezginie
    Kurs jest praktycznie taki sam jak 10.06 moze odbic w każdej chwili na moje no zobaczymy jak to bedzie niech sie moze inni kompetentni wypowiedza czy sa szanse np jutro albo w piatek zebysmy ujrzeli te +40 %? na moje jak najbardziej sa
    nie inaczej nie wiem jak długo masz do czynienia z giełda ja od niedawna wcześniej z braku kasy na iwestycje ogladałem tylko podobne ustawki zanizania kursu przez spółdzielnie jedynie na wykresach a w ostatniej chwili spółdzielcy up kontretnym zleceniem wybili a reszte już leszcze takie jak my w wiekszosci kończyli

tak że spokojnie niepańkować bo jakby niebyło ktoś dziś zebrał z ukrytego pokaźny pakiet
    JESTEM CIEKAWA JAK DŁUGO ZARZĄD BĘDZIE CZEKAĆ NA ODPOWIEDŹ W KWESTII DZISIEJSZEJ INFORMACJI Z KNF? NO I OCZYWIŚCIE CO NAPISZĄ...
    To ja jutro sobie uśrednie korzystająć z okazji tymbardziej ze mozliwe ze jutro z rana ostatni panikarze bedą sypac i to bedzie ostatnia okazja zeby taniej nabyc dzisiaj juz bylo lekkie wybicie na 2,87 ale panikujący zrzucili kurs takze samo przez sie rozumie ze papier ma potencjał wzrostu
    spokojnie 30 czerwiec już jest za pare dni, wytrzymajcie niedajcie sie wyleszczyć bo grubasy tylko na to czekają żeby zebrać na jeszcze niższych poziomach zapewne przed WIELKIM UPEM w okolice ostatnich szczytów jak nie powyżej 5 zł do kończa czerwca,

troszke zrobił sie zapewne mentlik w głowach niektórych osób no ale to już wasza kasa nie moja wy podejmujecie decyzje bo na 100% wiekszosc czeka do ostaniej chwili tj do wtorku żeby nabyć akcje a później sie zapisać na wezwanie

teraz moim zdaniem jest najlepszy czas na akumulacje po zniesieniu 100% fali

i oczywiscie niekierujcie sie moimi wypowiedziami bo sam moge być w błędzie no ale czy jeśli coś ma być skupione po wyzszej cenie niż rynkowa no to chyba musi być na to popyt
  • Re: Co to znaczy po inwestorsku ? Autor: ~Antoine [83.26.194.*]
    Tu nie ma magazynu z akcjami. Tyle kupują ile sprzedają. Ponad dwa razy tyle ile wczoraj i ok. 9 razy tyle ile 19-go.Jest tylko jeden problem , dlaczego użyto zwrotu" wezwanie' w komunikacie spółki. Czy KNF ma jakieś sankcje? Ale nie takie rzeczy na giełdzie się działy.
    I JESZCZE JA WRZUCĘ COŚ DO TEGO KOCIOŁKA:
    przykład zntkłapy: sąd odrzucił wniosek o upadłość bo spietruszyli dokumenty... (wczoraj duży minus)
    dzisiaj po info.... obojętnym - duży plus.
    naprawdę przełożenia brak po zarząd powinien złożyć kompletne dokumenty a nie zachowywać się jak przedszkolak co się dopiero uczy. Gdzie prawnicy, radcowie??????

Tutaj natomiast jest inaczej....
    było walne... zaproponowali "skup" i potężny wystrzał.... a 15.06 2009 r - 2 informacje z zarządu o sprzedaży (145+95= 240 tys akcji X 3,88 zł = 931.000 zł)
    może i pojedynczy, mikro akcjonariat kupował ale czy to możliwe....
    dzisiaj dopiero były większe obroty bo ostatnie sesje to tak naprawdę- na dobrą sprawę- większe potrafię zrobić w tydzień...
    Jeśli tylko spekuła to za krótko to trwało (bo 1,5 sesji) - biorąc pod uwagę płynność akcji. Można by w ten sposób rozbujać bezpiecznie do 5,5 za akcję..
    Jeżeli dzisiejsze przed zakończenie sesji - 40.000 kupno na tko jest w stanie wskrzesić kurs do 3.03 to chyba mamy niewielką płynność.
    Jeśli katastrofa w akcjonariacie i puszczanie zaworów to powinni wszyscy mali już wywalać i powinno być dno do np 1.67 (mniej więcej opór na analizie).

Jak widzę do wzrostu ceny akcji do 4.47 zł za akcję - w dwa dni było ok 7.367 mln zł obrotu (10.06.2009 gdzie obrót 7,367 mln zł + 2,000 mln zł (11.06.2009 - do szczytu- 4,47) zł = 9,300 mln.zł

Ostatnie spadki miały miejsce ale na zdecydowanie mniejszych obrotach.

Uważam że to zagrywka pod ciekawe info...

W końcu główni akcjonariusze mają dużo akcji, a wyższa cena jednostkowa akcji pwr media to i ich majątek większy.

pozdrawiam
    Dokladnie Jack tak jak mówisz ostatnio jak skoczyło do 60 % to nawet kupic nie mozna było wszyscy tylko pkc bralii chyba +30 % w 30 min sie zrobiło także szok
    Podejżewam że chyba sie doczekamy ale turbulencje też napewno jeszcze lekkie będą bo nie wiem jak Ty Adam ale ja jestem od dziś po 2,60 średnio na ostatni wyskok sie niezałapałem miałem wchodzić jak było 3,20 bo akurat ogladałem tvn cnbc i przynoszący mi ostatnio szczescie Pan Błażej Karwowski mówił o wezwaniu ale uznałem że jest już za drogo bo niedosłyszałem ceny i dopiero zaczołem szukać komunikatu że po 5,7 skup a jak sie juz chciałem kupić to było 4,20 i podarowałem sobie i czekałem do dziś bo zlecenie miałem prawie od tygodnia (jak on jest na giełdzie to albo coś zarabiam albo wychodze na zero, bo jak jest Rafał Hirsz no to już raz sie u niego naciołem na akcje dudy jak podał że spłynoł komunikat z espi że duda ma lepsze od oczekiwań wyniki no i ubrałem sie po 64 gronie a tydzień puźniej żałowałem że niemiałem tej kasy bo duda po 0,48 groni była ehhhh ale wytrzymałem i po 64 grosze na jezdzie odsprzedałem i tu też Błażej był na giełdzie hehe taka mała anegdotka z mojego inwestowania)

tak że 3mać niepopuszczać ! ! !
  • Re: Co to znaczy po inwestorsku ? Autor: ~cichy [83.3.112.*]
    Jest bardzo ciekawie choć normalnie już dziś powinna cena akcji być po 4,5zł a jest po 2,65 zł
    Ja czytam parkiet i jestem spokojny o te akcje bo nie da się odwołać juz skupu no i wezwania od 1.07.2009 roku.
    nawet ja bedzie +40% to bedzie mało ale większe wzrosty nie są wskazane bo generują spekulacje.
    Musi być nie wielki obrót przy dużym wzroście potem może się mielić nawet po 7 do 7 mil obrotu
    Jutro nie patrze nawet co się będzie działo bo do niewielu dotarło to info i będa wywalać za innymi a tu wiele nie trzeba
    No chyba że ...
    a ja mam nadzieje że dokupie jeszcze pakiet chociaz po 2.50 o ile mnie inni nie wyprzedzą tak że sprzedawać sprzedawać i jeszcze raz sprzedawać :)
    To ja zakładam taki scenariusz ze jutro beda leciały pkc dzisiaj sie ustawiłem na 2,40 2,30 i 2,20 i dziekuje wszyskim z góry jak cos mi wpadnie :-) To tak apropo jak by nie było to na jutrzejszych akcjach ponad 100% hehe dzieki z góry wszystkim
  • Re: Co to znaczy po inwestorsku ? Autor: ~BB [195.248.88.*]
    A ja tam siedze i czekam... mysle ze jesli ktos teraz wyjdzie to za kilka dni bedzie sobie pluc w brode. Widzialem dogrywke i tyle mi starczy aby sie utwierdzic w swojej decyzji.
  • tak jak pisałam wczoraj. kto dzisiaj kupił będzie zadowolony po sesji Autor: ~info ze s-ki [83.15.33.*]
    za dużo mają akcji (Zarząd) aby tak ciągle spadało...
  • Re: tak jak pisałam wczoraj. kto dzisiaj kupił będzie zadowolony po sesj Autor: ~Adam [83.9.118.*]
    Ej no mieliście mi sprzedać po 240 albo nizej :-)
  • Re: tak jak pisałam wczoraj. kto dzisiaj kupił będzie zadowolony po sesj Autor: ~zzz [172.16.99.*]
    niestety, byczki próbują ciągnąć do góry, a ktoś się pozbywa
    wezmę za 2,20 - bezpieczna cena
  • a ja poproszę po 1,79 Autor: ~info ze s-ki [83.15.33.*]
    aby uśrednić. mogę wziąć za 50 kafli.....
  • Re: a ja poproszę po 1,79 Autor: ~Adam [83.9.118.*]
    Dobra nie ma co lamentować kupione mam po 3,5 sprzedam pierwszego po 5,70 :-)
  • Re: a ja poproszę po 1,79 Autor: jack_sparow [83.29.39.*]
    3mać papier nieoddawać tanio bo ostatnie szczyty niebawem zostaną przebite kto wytrzyma zostanie nagrodzony
    albo może że to i lepiej że sprzedajecie :) Adam jak masz kase to ładuj do worka na tych poziomach bo widze że dziś troszke spekulantów doszło co myśleli że sie ubrali powyżej 3zeta i chyba oddają

• Re: a ja poproszę po 1,79 Autor: ~BB [195.248.88.*]
    niech ta nedza sie wrescie wyprzeda a nie kupuja i 20gr wyzej sprzedaja w euforii.... ludzie bez wizji.
  • Re: a ja poproszę po 1,79 Autor: ~Adam [83.9.125.*]
    Jack ja kupiłem dzisiaj po 2,65 z rana ale jeszcze poczekam moze sie ktos madry znajdzie co ponizej 2,60 odda heh widze ze niektórzy tutaj sie podniecają ze 0,10 gr zarobku maja na akcji a inni zbieraja zeby zarobić 2 zł na akcji każdy zrobi to co uważa za słuszne ja siedze i czekam bo i tak zarobie jak by nie było :-)
    Ciekawi mnie co bedzie jesli ktos na dogrywce znowu postraszy 44 000 akcji na kupnie:D
    Co prawda nie 44tys ale 22tys akcji, ale znowu ktos straszy... zobaczymy jak to sie dzis skonczy, no ale zawsze jakis ...... znajdzie co PKC wywala.
    ~BB te 22 tysiące to podejżewam resztki z tych 90 tyśiecy z kupna z wczoraj dziś koledzy dopuli z ukrytych jak zauważyłem ale ja czekam na wtorek spokojnie bo z zleceniach kupna widac że strasznie dużo jest chetnych ale własnie przy poniżej 3 zeta ale jeszcze jutro zamkniemy sie spokojnie powyżej 3 złotych a od poniedziałku no to już szał pał spokojnie wytrzymajcie

Adam nieoodawaj papiera nawet jeśli już będziesz miał odrobione kupno po 3,5 chyba że już uśredniłeś do 3 zeta bo miałeś dziś możliwość, ja dzisiaj ustawiłem sie specjalnie przy 2,50 bo już po chwili mnie wydymali i dopiero przy 2,80 dokupilem :)

tak że spokojnie damy rade

pozdro ~Adam i ~BB
  • Re: a ja poproszę po 1,79 Autor: ~info ze s-ki [83.15.33.*]
    przeanalizowałem obroty historyczne s-ki i twierdzę że sprzedaż przez Zarząd ma poprawić płynność tej s-ki na giełdzie.
    Nie trzeba się martwić sprzedażą przez Zarząd....
  • Re: a ja poproszę po 1,79 Autor: ~Adam [83.9.125.*]
    To tak usredniłem do 3,06 Jack ozywiscie ze nie oddam za 3,5 moja cena to przynajmniej 4,9 zł a tak to mam gdzies bo moge po 5,70 na wezwaniu sprzeda takze taniej niz te 4,9 mi sie nie opłaca poprostu
  • Re: a ja poproszę po 1,79 Autor: jack_sparow [83.29.13.*]
    no to zaczynamy powolutku odpał w okolice ostatnich szczytów jak nie wyżej bo po arkuszu zleceń widzę że lewa strona już powoli sie ustawia oj będzie się działo
  • Re: a ja poproszę po 1,79 Autor: jack_sparow [83.29.13.*]
    Ci z zarządu podejrzewam że już sie wysypali bo jakby zaczeli jeszcze sypać większymi ilosciami to spokojnie zostali by przejeci przez co cwanszych grubasów,

co do poniedziałku poczatek marazm końcówka może być gorąca a o wtorku to już niemówie co się będzie działo przez 2-3 godziny bo kazdy czeka na ostatni moment i sie wachał w tym tygodniu poniżej 3 zeta kupić tu poprostu jest wyczekiwanie na sam koniec wyleszczenie z papiera na niskich poziomach a w ostaniej chwili znajac zycie ci co sprzedawli poniżej 3 zeta jak zobaczą odpał zaczną sie przyłanczac w okolicach 4 zeta bo tutaj jedno zlecenie może wywindowac kurs o 30% w jednej chwili a ja czekam na tą chwile
  • Re: Co to znaczy po inwestorsku ? Autor: ~armator [77.65.141.*]
    Coś mi się wydaje że jak tylko podskoczy to wywalają ci z zarządu
    Potrzebna kasa na wakacje czy co?
    Kurs powinien być spokojnie już ponad 3zł a le nie może się utrzymać
    Spada i wzrasta
    Trzeba mieć mocne nerwy a zarobek 2 do 5 % to nie zatobek
    Czekam na +30%
  • Re: Co to znaczy po inwestorsku ? Autor: ~Slay [194.106.211.*]
    potrzebna im kasa na skup.... no sorry ale jak sprzedają po 2,9 by odkupować w wezwaniu po 5,7 to współczuję :)
  • Re: Co to znaczy po inwestorsku ? Autor: ~Adam [83.21.201.*]
    Ja niechce nic mówic ale dzwoniłem dzisiaj do mojego biura maklerskiego odnosnie skupu akcji i rozmaiwałem z doradcą finansowym i zastanawiam sie szczerze czy sprzedac te akcje na wezwaniu gdyz uswiadomił mnie facet że po skupie moze byc mniej akcji w obiegu i on widzi to z tej perspektywy ze teraz cena pojdzie na poziomy około 5 zł albo powyzej 5 zł a po skupie bedzie mniej akcji w obiegu i cena może skoczyć jeszcze troche w gore także sie zastanawiam pewnie sprzedam połowe na wezwaniu a połowe zostawie na poźniej tymbardziej że zaraz info o dotacjach z unii bedzie itp.
  • Re: Co to znaczy po inwestorsku ? Autor: jack_sparow [83.29.13.*]
    ja już dałem zlecenie blokady akcji w moim biurze maklerskim żeby mnie niekorciło ich wywalić jak nawet dojdzie kurs w okolice 5 zeta ja osobiscie czekam na skup a puźniej i tak spańkowani zaczną wyrzucać akcje i przy 3 zeta ustawie sie na skup 15 tyssztuk bo jak już akcje znikną z obrotu te z wezwania to kurs bezproblemowo bedzie wahał sie miedzy 5 a 7 zł
    i jeszcze jedno powoli zaczyna sie odbicie co niekturzy widzą i żałują że nie obłowili sie w okolicach 2.60 i dlatego mamy tak małe oddawanko dzisiaj w wiekszosci przez jakiś leszczy co kupują około 1000 sztuk i moze ugrywają 20-25 groszy dla mnie to jest śmiechu warte
  • Re: Co to znaczy po inwestorsku ? Autor: ~Adam [83.21.201.*]
    Ja w poniedzialek blokuje akcje swoje a tymczasem mamy weekend mili panstwo takze ide na grilla :-)
    wypij tam za nasze powodzenie z tym power media hejka
  • Re: Co to znaczy po inwestorsku ? Autor: ~korzystacz [89.79.146.*]
    Już niebawem będą kupować po 5 zł.
[x]
IFIRMA 0,00% 30,00 2025-10-08 16:49:01
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.