Lepsze niż rok temu: wartość księgowa na akcje kapitał własny zmniejszone zobowiązania krótkoterminowe i zobowiązania razem wyższy zysk netto, przychody ze sprzedaży niższe koszty.... kto zbierał poniżej 30 ten wygrał, hakowicze mogą zacząć uśredniać :D
spółka wypracowała 23,5mln w kwartał przy kapitalizacji 400mln. Annualizując jest to C/Z = 4,25, jeśli weźmiemy pod uwagę TTM to 3,42.
Zakredytowanie praktycznie zerowe, przepływy ujemne ze względu na inwestycje w nowe placówki.
Grupa estymuje blisko 160mln zysku z tylko obecnie podpisanych kontraktów.
Jeśli to jest 'tragedia', to wskaż mi inne spółki w tak tragicznej sytuacji finansowej, chętnie kupię ;)
Wynik finansowy netto Grupy VOTUM, który w okresie od 1 stycznia do 30 czerwca 2024 roku wyniósł 44 mln PLN (w 2023 r było to 66 mln,) i w stosunku do analogicznego okresu roku poprzedniego był niższy o 33%. Przychody -3% r/r, ale możecie pocieszać się dalej ze jest super.
Zakupiłem kilkadziesiąt szt nie patrząc na bieżący raport... tylko na bieżącą cenę... wszystko co kiepskie giełda już dawno wyceniła... w/g mnie może być tylko lepiej... akcje kupiłem z perspektywą lat... a nie kwartału...