Po co firma wchodzi na giełdę/nc? Sądziłem, że po to żeby pozyskać potencjalny kapitał za sprzedaż wyemitowanych akcji. W zamian właściciel dzieli się częścią własności swojej spółki.
A jak w takim razie wytłumaczyć zakup Acartusa? Bo tu same minusy widzę: - nie pozyskali żadnego kapitału z emisji akcji, - musieli wyłożyć X kasy na zakup Acartusa, - automatycznie podzielili się większością udziałów swojej "złotej" spółki z pospólstwem.
Akurat w przypadku CD-Project, to w pierwszym etapie Optimus nabył udziały w CD-Project, dzięki czemu CDP borykający się z problemami dostał spory zastrzyk inwestycyjny. Wtedy przez IPO CDP nigdy by takiego finansowania nie zebrał.
A w przypadku Ecnology i Acartus po co to było? Gdzie tu jest haczyk?
jak gdzie? kupić za grosze, sztucznie zawyżać cenę akcji za pomocą manipulacyjnych komunikatów i na szycie sprzedawać. W lutym cena wzrosła o ponad 700%. Nie wiemy, jaka praca została faktycznie wykonana, możemy jedynie przeczytać komunikaty. Z komunikatów oraz na forum widzimy, że nie jest dobrze. Technologia, która miała być kopalnią złota, okazuje się, że właścicielem nie jest Ecnology, a Feigin Electric, a firma ma już przedstawiciela w Polsce. Feigin Electric Sp. z oo. Tylko głupiec nie zrozumiałby, że w Eknology właściwie nie ma nic. To co wyczytałem na ich stronie to ten sam Smart Optimizer ECOD, tylko nazwa została zmieniona. Krótko mówiąc, technologia Feigin Electric została skradziona.
Nie wiem ostatnio naganiales na wzrosty teraz sprzedałeś i piszesz bzdety bo kto kumaty niżej nie odda czyli poroże ci wyrośnie zostałeś sam peroniarzu