Czyli uklad, restrukturyzacja, groszowki. Leszcz, jezeli fakt ze w poniedzialek wycena mojego portfela pomniejszy sie o kilka srednich krajowych poprawi twoje samopoczucie to ciesze sie ze moglem pomoc.
Jak dla mnie to ta cała sytuacja jest dziwna. Jeśli mnie pamięć nie myli to jakiś czas temu chyba inny akcjonariusz chciał również emisję i chyba przepadło to w głosowaniach. Rozwodnienia nie ma, ale kasy z emisji również brak. Piszą że nie było odpowiedniej ilości, podczas gdy w zapisie było że nie mniej niż 1 akcja nowej emisji. Jeśli kasa taka potrzebna to trzabyło brać tyle ile się zglosilo.
Wiesz to jest troche sytacja z gatunku, dostajesz maila gdzie ktos ci proponuje kupno udzialow w swoim biznesie podczas gdy ty juz masz jego udzialy i systematycznie przynosza ci straty. W sumie nikt nie przedstawia ci planu naprawy sytuacji, zero slowa wyjasnienia, w skrocie: relacje inwestorskie na poziomie jakiejs wydmuszki z nc. Owszem, po wykonaniu teleffonu do spolki prezes udzielil informacji w zakresie nie lamiacym przepisow ale chyba nie tak to powinno wygladac. Nie mowie o profesjonalnym road show ale jakies chocby espi z jasno okreslonymi w punktach celami emisji, program naprawczy albo krotkie sory za to ze dalismy dupy i musimy cie prosic o forse. Oby starczylo im srodkow na obsluge zamowien bo ewentualne kary umowne to pewna upadlosc. Trzymajcie sie, pozdro
Nie cieszy mnie, że ktoś traci kasę. Ale takie jest życie. Podkreślam jedynie jak ważna jest analiza techniczna, fundamenty też są ważne ale jak dla Leszcze analiza techniczna to podstawa. Pozamykajcie pozycje jakie macie ze stratą i szukajcie lepszej okazji :)
Jak dla mnie to super. Cały ten zjazd był pod emisję niby. Żeby akcje taniej kupić. Pewnie spodziewali się że zjadą na 1,4-1,2 a tu lipa. Pytanie kto oddał ostatnio akcje tanio pow 1,7 licząc na skup po 1,6 hehe. Wtopił?
Porozumienie i Luma głosowali za emisją i jej nie objęli - to kto miał niby wziąć? od kogo oni siano chcieli wyżebrać? Dołowanie kursu na siłę pod jakąś dziwną szopkę ...