A uczeń, to dlaczego nie czy się ?? Tylko całe dnie i noce siedzi na kompie ?? Jutro 10 linijek na łapę i 500 razy w zeszycie "nie będę gapił się w kompa". I ojciec albo matka do szkoły. Ustalimy z psychologiem kurację odwykową dla ucznia ))
Proszę rozwiązać nierówność kwadratową. Uczniom, tak zwanym nygusom, którzy się nie uczyli, tylko trwonili czas na siedzenie przed kompem podpowiadam . Wyliczyć deltę, a2- 4ac, potem x1 x2. X 1 = -b - pierwiastek z delty przez 2a. X2 nie podpowiadam, wyliczyc samemu. Potem przedstawić wykres nierówności kwadratowej , gdzie a >0 ))
Kumacie coś ? czy nic ??))
)) Dobry jestem Pan od matematyki. Pomagam jełopom przy tablicy ))
Dnia 2024-09-27 o godz. 14:12 ~matematyk napisał(a): > W ogóle nie można kupić po 3,29 ((...)) > > ax2 + bx +c >0 > > gdzie a > 0 > > Proszę rozwiązać nierówność kwadratową. Uczniom, tak zwanym nygusom, którzy się nie uczyli, tylko trwonili czas na siedzenie przed kompem podpowiadam . Wyliczyć deltę, a2- 4ac, potem x1 x2. X 1 = -b - pierwiastek z delty przez 2a. X2 nie podpowiadam, wyliczyc samemu. Potem przedstawić wykres nierówności kwadratowej , gdzie a >0 )) > > Kumacie coś ? czy nic ??)) > > )) Dobry jestem Pan od matematyki. Pomagam jełopom przy tablicy )) >
,bym policzył,ale mi za: a,b,c trzeba podać konkretne liczby a na ogólnych wzorach to baranieje ::)))
A ,akcje powoli zbieram i zbieram.Wyjdę pewnie na tym jak Zabłocki na ...
Tak Szanowni Panowie. Jak wiecie, lub nie wiecie, wykres równania lub nierowności kwadratowej to parabola. Powinna być symetryczna. Zobaczymy. Według mnie nie będzie symetryczna. Spóła zdrowa. Co spadło to urośnie, Czas mnie tu nie interesuje. Amant.