KOMISJA NADZORU FINANSOWEGO
Raport bieżący nr 14 / 2009
Data sporządzenia: 2009-06-22
Skrócona nazwa emitenta
MISPOL S.A.
Temat
Nabycie znacznego pakietu akcji
Podstawa prawna
Art. 70 pkt 1 Ustawy o ofercie - nabycie lub zbycie znacznego pakietu akcji
Treść raportu:
Zarząd MISPOL S.A. podaje do publicznej wiadomości, iż w dniu 22 czerwca 2009 r. otrzymał zawiadomienie od Pana Marka Jutkiewicza, w którym Pan Marek Jutkiewicz informuje, iż w wyniku transakcji kupna akcji Spółki MISPOL S.A. zawartych na rynku regulowanym prowadzonym przez Giełdę Papierów Wartościowych w Warszawie S.A. dnia 18 czerwca 2009 r. przekroczył próg 5 % ogólnej liczby głosów na walnym zgromadzeniu akcjonariuszy MISPOL S.A.
Pan Marek Jutkiewicz aktualnie posiada 1.300.000 akcji MISPOL S.A. stanowiących 8,94 % udziału w kapitale zakładowym MISPOL S.A., co odpowiada takiej samej liczbie głosów i ich procentowemu udziałowi w ogólnej liczbie głosów na walnym zgromadzeniu akcjonariuszy MISPOL S.A.
Pan Marek Jutkiewicz w wymienionym zawiadomieniu poinformował również, iż przed ww. zmianą udziału – do dnia 18 czerwca 2009 r. – posiadał 720.000 akcji MISPOL S.A. stanowiących 4,95 % kapitału zakładowego Spółki oraz 720.000 głosów z tych akcji stanowiących 4,95 % ogólnej liczby głosów Spółki.
Ponadto Pan Marek Jutkiewicz przekazał także informację, iż podmioty zależne od niego nie posiadają akcji MISPOL S.A. oraz że nie zawarł i nie jest stroną umowy z osobą trzecią, której przedmiotem jest przekazanie uprawnienia do wykonywania prawa głosu z akcji Spółki.
Dotychczasowe wzrosty były generowane pod zakupy. start miał miejsce z poziomu ok 3.00. Jak zaczęły sie "paki" rzucane na lewo i prawo to było wiadomo, że to nie wujek Bronek spod Suwałk, tylko jakiś gruby portfel. Jak zachowa się kurs zależeć będzie nie od komunikatu ( mądrzy już pod te zakupy zagrali) tylko od rynku w USA.
chłopie płodzisz teksty niezbyt mądre.... ale czytać Twoje wypociny to jak antywskaźnik... dziś wam rżnąłem aż huczało...a jutro niestety trochę do góry... wbrew wszystkiemu... tylko na SSS nie zarzucać bo jak rypnie to nic nie pomoże :)
co ty nam rżnąłeś kolego. Jak nie wiesz w co sie gra to odpuść sobie zgrywanie grubasa. To co sie dzieje na papierze to jedno a to w co gra Jutkiewicz to drugie. Wezwanie sie kroi.
czy ja rżnę grubasa nie wiem... ja handluję i wyczuwam teren- spodziewam się spadków w USA po otwartych pozycjach na Fjutach to zwiększam aktywność.... a że mam jescze 6k to chyba gruby nie jestem :)