Podaż była bo nie każdy chce siedzieć na spółce kilka miesięcy i lub nie ma w planach dokupywania akcji z pp.
Druga sprawa to wolumen. Nie był on wczoraj jakiś powalający, takie wolumeny chodziły w jednorazowych paczkach na wzrostach lub wymianach więc bardzo mnie to nie martwi.
Jak zjadą jeszcze niżej to wracam z zakupami chociaż nie chce mieć zbyt dużego % portfela w tej spółce podczas pp.
Jak szybko spadło, tak też może szybko wzrosnąć, obecnie siedzę spokojnie choć czerwono na rachunku.
Piękne wywalanie szamba myślę że dziś 62gr zobaczymy jakby cpar sprzedawał od 1.60zl to by zarobił teraz tylko straty a inwestorzy już w ten syf nie wejdą.
ciekawe jak oni chcą ustalic cenę emisyjną nowych akcji, skoro ciągle spada? Jak dadzą wysoką, rzędu 50-60 groszy, to kto sie skusi i zaryzykuje, przy obecnej cenie 70 groszy i trendzie spadkowym? Jak dadzą niską, rzedu 30-40 groszy, to niewiele uciułają?
Mysle, ze jeszcze bedzie jakis wabik i pompka, zeby ludzie chcieli w to wchodzic.
Cpar swoich 55% akcji nie bierze pod uwagę że zainwestują tylko wasze 45% po 30gr to 600tys za mało myślę że będzie po 1zl bo kapitał ma nie przekroczyć 8.8mln zł po prostu będą swoimi pieniędzmi podwyższać kurs w okolicach 1zl tylko wtedy kto jest z małą strata i na 0 sprzedawać jak najszybciej i nie wchodzić w prawa poboru ja bym tak zrobił.
Nie sypie pozwala żeby kurs został zgnieciony bo ich to widocznie mało obchodzi będą mieli parę milionów z praw poborów choć jeszcze nie wiadomo co będą robić już wiedzą że nie będzie zysków ale może być dywidenda większego cyrku nie widziałem kto może to uciekać z tad bo was potopia w szambie .
Oj plączesz się w zeznaniach. Piszesz raz, że do 1 zł podciągną, żeby za chwilę pisać, że sypią. No zdecyduj się. Powiedz mi jeszcze skąd pewność, że kapitalizacja ma nie przekroczyć 8.8mln?
Teraz sypia ci co skapneli się że cpar odrazu chce dodruk ich pieniądze niech najpierw wyciągną swoje chyba mają czy nie ? Wystarczy dokładnie przeczytać te ich brednie o dodruku akcji tam pisze i pisze też że nie wiedzą dwa tygodnie przed walnym co będą produkować czy będą mieli zyski jak będzie się nazywała firma ale wiedzą że nowe akcje będą liczone do dywidendy tzn.beda zyski ale dajcie nam swoje pieniądze dla mnie osobiście spolka totalnie nie wiarygodna.
Jeden plus to to że zrobili dodruk na pgmsa 2mln akcji po 2zl to daje 4mln na dalszą działalność ale już na cannabis dno nikt nie chce słyszeć o chociażby 5% akcjonariacie.
Na PGMSA startowali z 1 zł to szczyt był ponad 4. Przed emisją. Mam nadzieję, że to widzisz? A druga sprawa, że faktycznie zgodzę się, że te tajemnice są mega dziwne ale to może mieć drugie dno.
Żeby produkować pociski dla polskiej armii zakład musi być w 51% państwa. Spędzają 51% firmy państwu bo tyle mają magazyny maja w pgmsa bo obecnie są właścicielami tej spółki linie produkcyjne mają dokupić to byłby cud warty parę tysięcy procent osobiście uważam że nie ma takiej szansy nawet w marzeniach.
Jeśli chodzi o tajemnice, nie wiem jak Wy, ale ja grałem kilkanaście spółek pod odwrotne przejęcia i nigdzie nie widziałem, żeby na projektach uchwał były podane nazwy nowych firm i branża. Zawsze rynek dowiadywał się z espi po walnym, chyba że ktoś się fatygował na walne. Do Warszawy niedaleko....