• Rolowanie Autor: ~majka [83.14.146.*]
    Dzisiaj do godziny 14,18 poszło w obrocie na GPW 650 akcji, nie licząc dwóch pakietówek. W tym 430 o godz. 9,00 na otwarcie.
    Tym papierem już nikt nie obraca, jedynie Alchemia skupuje od Skotana. Czyli środki z emisji na biopaliwa (Wasze środki) znajdą się już niedługo w całości w kasie ALC z jej wyłącznym prawem własności.
    W skrócie: Skotan zrobił emisję akcji w celu pozyskania środków na biopaliwa, ale zamiast tego kupił akcje ALC, teraz ALC odkupuje te akcje w celu ich umorzenia. Jak umorzy, to przecież majątewk ALC nie ulegnie zmiania, ale część Alchemii, która przynależy do Karkosika ulegnie zwiększeniu i tak bez wyłożenia grosza z własnej kieszenii powiększa Karkosik swój prywatny majątek. Tak to będzie wyglądało, dopóki w ten sposób zgarnie cały majątek dla siebie, za pieniądze spółki. Cały majątek, czyli akcje Skotanu i Unibaxu. Wiem, że to brzmi trochę niepoważnie, ale proszę mi wierzyć, że wiem co mówię.
    Karkosik w chwili, kiedy zoriętował się, że otoczony jest bandą drobnych złodziejaszków, którzy tylko patrzą jak go wyrolować, postanowił, pójść na skróty. To znaczy, dzisiaj ma głęboko w d... interes podmiotów, których ma akcje, dzisiaj Karkosikowi zależy tylko na jednym, wycofać się z całego tego bałaganu, ale po drodze chce zwinąć wszystko co tylko się da i tylko dla siebie.
    Proszę przejrzeć co zrobił ze Skotanem, dzisiaj ta spółka nie robi nic, jeszcze dwa kwartały temu przychody Skotanu wynosiły około 100 milonów, a za I kwartał 2009 niecały milion, za II kwartał będzie jeszcze mniej. Skotan ogłosi bankructwo, ale najpierw musi oddać akcje Alchemii.
    Czas pokaże, i nie trzeba będzie długo czekać.
    Aaaa, ale co nam z tego przyjdzie? Myślę, że będą duże wachania kursu ALC, duże jak na ALC, to znaczy po kilkadziesiąt %. Na razie wszystko wskazuje, że dotkniemy 6,10, bo tam biegnie linia oporu.
  • Re: Rolowanie Autor: ~Andy [85.89.175.*]
    Jaka linia oporu na 6,1 zl ? Minimum z ostatnich 52 tygodni to 6,19zl i tam jest istotne wsparcie , a nie jakas ''linia oporu ''!
  • Re: Rolowanie Autor: ~ozy76 [79.186.232.*]
    I tą "linią oporu" poniżej obecnego kursu pogrzebałaś wiarygodność swojego analitycznego wywodu.
  • Re: Rolowanie Autor: ~wejść w to? [213.158.199.*]
    no i co dalej, czy warto kupić? jako początkujący strasznie przejechałem się na Hutmenie w poprzedniej hossie, nie mogę tego panu R.K zapomnieć i mam potrzebę wyrównania pewnych rachunków, z tego co widzę potencjalnie jedynie Alchemia do tego się nadaje, czy ktoś może udzielić mi rady - bez zobowiązań, dziękuję
  • Re: Rolowanie Autor: ~michal [130.209.127.*]
    nie przejechales sie na RK tylko na sobie. Ja tez wtopilem w niektore spolki i czuje podobnie, ale to w sumie byly bledy, na ktorych uczymy sie. Czy wejsc? Cholera wie. Cos dziwnego dzieje sie z przezucaniem akcji na tej spole. Pojawienie sie drugiego skupu jest trudno wycenic. Niewatpliwie to bedzie odkupowanie akcji od RK, Skotana lub Unibaxu - ale dlaczego nie zrobia tego w transakcji pakietowej? Raz i po sprawie. FF jest juz bardzo maly, a ktos ciagle wywala czy tez przezuca - ale po co?
  • Re: Rolowanie Autor: ~majka [83.14.146.*]
    Ojjj, joj, joj, jak mi smutno, jak mi żal.
    Chyba dziś nie zasnę.
    Więc szanowny ozy76, bąć łaskaw mi wybaczyć i uwiarygodnij w swoim postrzeganiu mnie.
    Tak nie lubię grzebać, a tu pogrzebałam.
    Plisssss, wybacz.
  • Re: Rolowanie Autor: ~majka [83.14.146.*]
    Proszę nie liczyć, że będę tłumaczyła cóż to takiego linia oporu i czym różni się od minimum z ostatnich 52 tygodni. Andy i Ozy76, musi zajrzeć do elementarza gry na giełdzie, jeżeli zależy im aby nie być śmiesznymi.
    Odzywam się, aby przypomnieć moje, laika, wcześniejsze przemyślenia z dnia 19 czerwca, które za żadne pieniądze nie nazwałabym "analitycznymi wywodami" jak uczynił to szanowny ozy76.
    Zbliżamy się więc do ceny 6,10. już dzisiaj poszły znaczące pakiety po tej cenie i wcale mnie nie zdziwiło, że to była właśnie taka cena. Następnie powinno nastąpić odbicie. Pierwszy mocny opór na wzrosty, znajduje się obecnie na poziomie 7,20 zł.
    Oczywiście opór na 6,10 może nie być skuteczny, i ALC spadnie niżej, wtedy nie będę się zastanawiała tylko natychmiast spływam stąd.
  • Re: Rolowanie Autor: ~olle [83.4.33.*]
    Czytać komunikaty - porozumienie z ING BSK ws. opcji..
[x]
ALCHEMIA 0,00% 4,76 2019-05-30 02:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.