• Czytać i nie śmiać się Autor: ~Tt [31.183.189.*]
    "Czekamy na uzasadnienie sądu drugiej instancji. Ono będzie dla nas punktem wyjścia do rozważań dotyczących delistingu, ogłoszenia wezwania czy też nowej emisji akcji. Zobaczymy, jak sąd do tego podejdzie i jakie da nam wskazówki" - powiedział prezes Fąfara podczas czwartkowej konferencji prasowej.

"Energa na pewno będzie wymagała dokapitalizowania w najbliższym czasie" - dodał.
  • Re: Czytać i nie śmiać się Autor: ~Paweł [46.175.109.*]
    On to powiedział tak całkiem na trzeźwo czy mieli jakiś bankiet przed prezentacją?
  • Re: Czytać i nie śmiać się Autor: ~jw [104.28.64.*]
    A teraz na spokojnie, czy taka informacja jak treść wyroku nie powinna być podana do publicznej wiadomości via espi? Wydaje się to mocno cenotwórczym infem. My mamy przeciek z obrazków które z fb poznikały, z tego co pisał, jak pamiętam, emeryt. Media też nic, cisza, może po prostu to był jakiś draft i pospieszono się z publikacja na yt?
  • Czekając cierpliwie na ponadprzeciętne zyski z inwestycji w akcje ENERGA Autor: ~emeryt [31.60.50.*]
    Dostęp do sprawy, obejmujący dostęp do informacji o posiedzeniach sądowych w sprawie oraz dostęp do dokumentów (pism sądowych) publikowanych w Portalu Informacyjnym przyznawany jest przez sąd prowadzący sprawę na wniosek uczestników sprawy .
    Tam w tym internetowym dostępie pojawiło się pisemne uzasadnienie wyroku Sądu Apelacyjnego 11 lipca o czym poinformował i zamieścił scany na swoim profilu facebokowym Prosto o Prawie prawnik który prowadzi portal a który był uczestnikiem i stroną postępowania jako akcjonariusz i tzw interwenient uboczny /może nawet nie należy do GG choć nie wiem .Ja powieliłem wtedy dalej w ramach równego dostępu do informacji wklejając linki do scan dokumentów i każdy wtedy mógł przeczytać ,dodatkowo prawnik ten poświęcił temu wydarzeniu i komentarzowi do tego uzasadnienia jeden z swoich filmików na tym portalu .Po jakimś czasie ten prawnik usunął ten wpis z linkami i dlatego moje linki które rozpowszechniłem już się nie otwierały .

Pytanie dlaczego usunął ,czy ktoś go o to poprosił i dlaczego ?

Darek który aktywnie pisze jest stroną tego postępowania i ma też przyznany dostęp ba nawet kiedyś mu doradzałem taki dostęp sobie zrobić .Więc może sprawdzić czy to uzasadnienie tam jest dalej .Jeśli niema to powinien drążyć temat bo jako strona ma prawo uzyskać informacje ,.Czy jest uzasadnienie ,kiedy zostało wysłane ,jeśli nie zostało wysłane dlaczego itd .To są jawne dla niego informacje jako uczestnik i strona .Każdy z nas może też uzyskać takie informacje łącznie z całym tekstem uzasadnienia co wielokrotnie czyniłem składając wniosek na podstawie dostępu do informacji publicznej.Oczywiście zgodę wydaje przewodniczący wydziału ale jeszcze w takich sprawach o uzasadnienie mi nie odmówili ,dlatego sugeruję aby Darek to wyjaśnił ,dodatkowa macie GG która powinna Wam przekazać te informacje .Uzasadnienie na pewno było /choć może ktoś interweniował co jest mało prawdopodobne aby je zmienić na bardziej łagodne ????? Więc Darek może najpierw zobaczyć po zalogowaniu się do portalu co tam słychać a później telefonicznie nie należy bać się dzwonić do sądu bo będąc stroną ma darek prawo do tych informacji .Może GG Wam to wyjaśnić a Wy przekażecie na forum publicznie aktualny stan prawny .Jak ktoś jest bardziej zainteresowany mając większy pakiet akcji to może bez problemu wyszukać kontakt do prawnika który udostępnił uzasadnienie i porozmawiać ,możecie też zadzwonić do prawnika grupy warszawskiej i coś więcej się dowiedzieć jeśli będzie rozmowny Ja nie należę do GG więc tylko taką wiedzą dysponuje i sobie czekam cierpliwie na ponadprzeciętne zyski z tej inwestycji a czy takie będą czy tylko zwykłe zyski to osądzi przyszłość .choć uważam że wiele dróg /rozwiązań wariantów prowadzi do ponadprzeciętnych zysków i mam nadzieje że taką drogą podążą.
  • Czekając cierpliwie na ponadprzeciętne zyski z inwestycji w akcje ENERGA Autor: ~darek [83.28.208.*]
    wiadomość z GG z dnia 17,07 pkt 3,więc pan prezes niech nie ściemnia,tylko weżmie na klatę"grzechy"poprzedników,to nie jego wina,ale on jest teraz prezesem Orlenu i im szybciej stanie na wysokości zadania tym lepiej dla Orlenu
  • Re: Czekając cierpliwie na ponadprzeciętne zyski z inwestycji w akcje EN Autor: ~Finansista [93.108.235.*]
    Wspaniale emerycie, że informujesz już po sesji, na której próbowaliście wyrwać jeszcze kilka akcji. Nie udało się bo udać się nie mogło. Wystarczy Wam już tych akcji inni też chcą zarobić. Teraz grzecznie jazda na pierwszy przystanek 21 zł.
  • Re: Czekając cierpliwie na ponadprzeciętne zyski z inwestycji w akcje EN Autor: ~Pepik [31.0.93.*]
    Niech się najpierw pojawiają obroty i zostanie pokonany poziom 16 złociszy tu potrzeba kapitału by to ruszyć a nie po 10k-30k akcji na sesyje dziś po słowach Fanfary konsternacja i wymyślanie nowych scenariuszy a powiedział albo wezwanie albo emisja i koniecznie dokapitalizowanie się zobaczy co dalej ale na tych poziomach ani jednej akcji w rynek a Ci co mają czas czekają na ponadprzeciętne zyski
  • Re: Czekając cierpliwie na ponadprzeciętne zyski z inwestycji w akcje EN Autor: ~Tt [31.183.189.*]
    Konsternacja, bo się za robotę wziąć nie chcą
  • Re: Czekając cierpliwie na ponadprzeciętne zyski z inwestycji w akcje EN Autor: ~Tt [31.183.189.*]
    Tu nie potrzeba obrotów ani niczego, tu potrzeba żeby się w końcu za robotę wzięli i sprawę załatwili
  • Re: Czekając cierpliwie na ponadprzeciętne zyski z inwestycji w akcje EN Autor: ~Leszczyk [91.207.126.*]
    Najpierw to oni muszą się obkupic
  • Re: Czekając cierpliwie na ponadprzeciętne zyski z inwestycji w akcje EN Autor: ~Ambroży [83.238.224.*]
    Mieliśmy do czynienia z klasyczną Fąfaronadą :

Za SJP

fanfaronada
    pyszałkowatość, samochwalstwo, zuchowatość, bufonada”

[x]
ENERGA -0,11% 18,86 2026-05-29 16:48:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.