• Do poczytania świeży wywiad z Prezesem Autor: ~Góru [5.173.77.*]
    MEDINICE: INNOWACYJNE PODEJŚCIE DO ARYTMII (ROZMOWA) - BIZNES24
    https://biznes24.pl/medinice-innowacyjne-podejscie-do-arytmii-rozmowa/
  • Re: Do poczytania świeży wywiad z Prezesem Autor: ~marek [89.191.129.*]
    Czyli prezes już wie, że nic nie sprzedadzą w tym roku?
    liczy, że może w połowie przyszłego a więc wiemy dzięki temu wywiadowi, że zabraknie co najmniej około 5 mln zł...
    wniosek - bez emisji spółka nie ma szans na przetrwanie?
  • Re: Do poczytania świeży wywiad z Prezesem Autor: ~Ice [78.30.83.*]
    wyskoczyłeś ??
  • Re: Do poczytania świeży wywiad z Prezesem Autor: ~Góru [5.173.77.*]
    Nie miał czasu bo zajęty jest pisaniem na bankierku!
  • Re: Do poczytania świeży wywiad z Prezesem Autor: ~Killer [176.111.123.*]
    Będzie emisja o rany boskie to wtedy to zlei na 5,7
  • Re: Do poczytania świeży wywiad z Prezesem Autor: ~Goldfinger_Blumstein [31.0.86.*]
    Się tu niedługo będzie działo, zobaczycie wierzcie lub nie ale będzie naprawde ciekawie.
    Warto podkreślić, że to "niedługo" trwa już baaaaardzo długo.
    Prezes lubi ładnie opowiadać, niestety potem wychodzi, że to ma niewiele wspólnego z rzeczywistością:
    tak dla przypomnienia rok 2023 miał być już przełomowy
    https://www.bankier.pl/wiadomosc/Rok-2023-bedzie-istotny-dla-Medinice-z-uwagi-na-potencjalna-gotowosc-projektow-do-komercjalizacji-prezes-wywiad-8447318.html

potem rok 2024 miał już przynieść komercjalizację - co w najnowszym wywiadzie już mówi o połowie 2025?

mało profesjonalne podejście...

marek !! jesteś tak przekonywujący, że sam sobie dajesz zieloną łapkę !!!
    to co ? sprzedajemy ? ale ty pierwszy , ok ?
    ja absolutnie nikogo nie przekonuje do sprzedaży!
    ba! wierzę, że wreszcie prezes się ogarnie z bajkami...
    tylko podkreślam, że to nie idzie jak powinno...a kasy w takim wypadku niestety zabraknie?
    dlatego czekam na szczerą i prawdziwą informację - co z finansowaniem na nowy rok
    a ja czekam na szczerą odpowiedź - masz akcje czy nie masz ?
    mam - gdybym nie miał czy denerwowałoby mnie to ściemnianie?
    jako akcjonariusz jestem już podirytowany...brałem dużo wyżej i już moja cierpliwość jest na skraju bo uwierzyłem w bajki.
    dlatego liczę, ze projekt wypali i sprzeda się za ogrom kasy...

"ładnie ubrali na podbitce - wracamy na 7 i emisja po 8 zeta."
    "jakoś spółka musi się ratować bo za parę miesięcy konto będzie puste i albo załatwią nowe finansowanie albo bankructwo..." . "nie straszne bo po lipnym raporcie było do przewidzenia ale pytanie do ilu "uwolnią kurs"?
    8? 7? 6? 5?"

Nie trzymasz ciśnienia , sprzedaj i kup po 8 ? 7 ? 6 ? 5 ?
  • Re: Do poczytania świeży wywiad z Prezesem Autor: ~Jony [185.234.91.*]
    Tak ma akcję ICE jak XTB czyli Zero
  • Re: Do poczytania świeży wywiad z Prezesem Autor: ~Jjj [91.192.145.*]
    Lipnie to wygląda na dzień dzisiejszy , ale to było do przewidzenia, raczej ten rok mamy stracony pod względem komercjalizacji .Owe przyspieszenie w PP nie zadziałalo jak to to było oczekiwane i deklarowane to samo w CC 1,5miesiaca 3pacjentów jeśli nie przyspieszą to nie zamkniemy rekrutacji w tym roku niestety .Została opcja pateringu w tym roku , ale to też nie jest oczywiste. Czekamy na dotacje
  • Re: Do poczytania świeży wywiad z Prezesem Autor: ~mistrzu [31.182.251.*]
    jak myślicie - czy ilość pozytywnych operacji nie wpływa na proces komercjalizacji?
    no właśnie lipa wyszła ogólna...
    a kasa wypływa z konta co miesiąc nie mała.
    tak ice - nie trzymam ciśnienia - jak 60% kasy (sporej dla mnie) mam w plecy a prezes tylko bryluje w wywiadach a robota idzie jak krew z nosa to już ciśnienie mi puszcza!
  • Re: Do poczytania świeży wywiad z Prezesem Autor: ~Góru [5.173.77.*]
    Marek sprzedaj. Od razu odetchniesz z ulgą.

Pytanie - dzwonił ktoś jak sugerowałem do Spółki z pytaniem o chęć objęcia akcji w nowej emisji? Jaką odp dostaliście?
    60% powiadasz .... dziwne, to po +/- 30 musiałeś kupić a przy 7-8 tak nie płakałeś ? ale ok.
    Rozumiem Cię to może PKC razem z maksiem, zdrowie ważniejsze :)

Kasę odrobisz na innych perłach.
    nie wywalę w tej cenie kiedy jesteśmy na takowym etapie projektu...
    tak -mam średnią w okolicy 27 zł
    byłem na dluższej wyprawie po Azji i Ameryce Pld i nie przeglądałem notowań pare miesięcy...
    niedawno wróciłem - miały być według nagonów miliony a jest wielkie g.
    dlatego tych bajek już czytać nie mogę...
    Kupiłeś pod wpływem lektury bankiera ?
    Szacun !
    Nie - głównie pod wpływem opowieści prezesa - już dawno powinna być sprzedaż...na forum persony pokroju góru upewniły w fakcie że to już za moment i cóż...
    w sumie nic się nie zmieniło widzę od tego czasu?
    Może sprzedaj wszystko i jedź w Bieszczady ?
  • Re: Do poczytania świeży wywiad z Prezesem Autor: ~Góru [77.87.7.*]
    Dopiero usiadłem żeby na spokojnie ten wywiad rozczytać. Co jest ważne:
    1. "Spółka podjęła decyzję, że z pięciu kluczowych projektów skupiliśmy się na dwóch projektach" - jak najbardziej słuszna decyzja, decyzją którą należało podjąć już dawno i decyzja która może sugerować że Spółka robi wszystko aby uniknąć emisji akcji. Chcą dowieźć do momentu komercjalizacji 1 małe i 1 duże urządzenie, zebrać cash i wrócić do odłożonych projektów z potrójną siłą.

2. "Wierzymy, że my za te pieniądze, które dzisiaj posiadamy na koncie, doprowadzimy do szczęśliwego końca tych projektów i będziemy mogli albo komercjalizować, albo, chociaż doprowadzić do poważnych rozmów komercjalizacyjnych, co nam ułatwi uzyskane pieniądze z rynku" - Spółka podtrzymuje i uważa że starczy jej środków żeby te 2 projekty dowieźć do szczęśliwego końca (bez uwzględniania jakichkolwiek dotacji) i albo je sprzedać, albo doprowadzić do partneringu albo faktycznie doprowadzić do jakiejś wersji umowy przedwstępnej i zrobić wtedy jakąś emisję celowaną (raczej dużo mniejszą niż się wszystkim wydaje, za to w wyższej wysokości niż podają bankierowi wróże od emisji akcji), ale to już z zupełnie innych poziomów (podtrzymuje i dalej uważam że Prezesa obecne poziomy cenowe całkowicie odrzucają od robienia emisji) i tylko po to aby dopieścić sprzęt.

3."Jeżeli chodzi o pani pytanie, czy jeżeli nie uzyskamy środków, to, który projekt może ucierpieć – mam nadzieję, że żaden z nich. Bo uda nam się do takiego momentu doprowadzić badania, że będziemy mogli z łatwością zdobyć kolejną rundę finansowania" - prawdopodobnie chodzi o partnering bądź znowu - emisję, ale z zupełnie innych poziomów.

4. "PacePress to jest projekt, który już od jakiegoś czasu jest w fazie badawczej. Mamy do rekrutowania ponad 235 pacjentów. Obecnie mamy rekrutowanych 83 pacjentów. Tam również protokół przewiduje, kiedy w momencie, kiedy nam się uda rekrutować 50% pacjentów, to będziemy mogli zobaczyć, czy ta moc statystyczna jest na tyle mocna, że możemy przerwać to badanie i wtedy będziemy mogli również pójść na rynek i sprzedawać PacePress dla potencjalnych kupców" - potwierdza się i rozjaśnia to o czym wielokrotnie mówi MedTech tzn. liczba wymaganych pacjentów na PP wcale nie musi być taka duża. Z racji na zakończenie już wielu badań klinicznych w tym zakresie, Spółka napewno ma też już pierwsze informacje zwrotne czy urządzenie działa jak należy. Zakładam że skoro ta informacja o połowie tej liczby pacjentów pojawia się na takim etapie badań, tzn. że jest ok i że wystarczy. A to już otwierałoby drogę do myślenia o sprzedaży urządzenia (dalej obstawiam że to będą raczej pojedyncze licencje np. na kraj czy kontynent niż jedna sprzedaż całości praw, tym bardziej po tym wywiadzie w którym mówi narazie o certyfikacji CE. Pytanie czy i ewentualnie z jakimi tantiemami?)

5. "model tego PacePressa, który szczęśliwie już był audytowany przez TÜV Nord, bodajże na początku lipca. Mamy nadzieję, że do końca wakacji, czyli do końca września najpóźniej uda nam się uzyskać certyfikację na wprowadzenie na rynek w Europie tego uproszczonego modelu PacePressa" - chyba nie trzeba wyjaśniać. Najważniejsza informacja z tego wywiadu.

6. "mieliśmy nadzieję, że w tym roku jeszcze uda nam się sprzedać jeden z tych dwóch kluczowych naszych projektów. Ale widząc, jak te projekty się rozwijają, my jednocześnie też pracujemy przy wprowadzeniu CoolCryo na przykład na rynku amerykańskim, ale na pewno w pierwszym półroczu przyszłego roku liczymy na to, że na pewno nam się uda sprzedać coś" - tu odniesienie do marków itp. Tak, Prezes wielokrotnie przekładał termin sprzedaży. Długo by dywagować na ten temat. Niemniej jesteśmy na takim etapie że już większość nie wierzy w rychłą sprzedaż, wielu nie wierzy że w ogóle kiedyś nastąpi, a więc zgodnie z zasadą że większość na giełdzie nie ma racji, wypadałoby aby ta sprzedaż nastąpiła właśnie teraz. Co do terminu to nie precyzuje czy to będzie styczeń czy czerwiec, więc jest takie 50/50 czy starczy im kasy. Z drugiej strony pozyskanie któregoś z dofinansowań spowoduje że kasa w Spółce plus ewentualne zaskórniaki Prezesa wystarczą nie do marca 2025 tylko do conajmniej końca 2026r. a wtedy jesteśmy już "w domu"

p.s. Głupot na temat spotkania Prezesa z premierem Indii, z innego wątku mistrza, nie ma co nawet komentować ani się do nich przywiązywać. Nic z takiego spotkania dla Spółki by nie wyniknęło istotnego ani pozytywnego. No chybaaaaa żeeeee, premier Modi przyleciałby albo po spotkaniu zdecydował się na zabieg ablacji serca przy pomocy CoolCryo! xD xD xD (dla mniej kumatych - żart, to tylko taki żart!)

Miłego popołudnia
  • Re: Do poczytania świeży wywiad z Prezesem Autor: ~Jjj [46.112.112.*]
    Z tym do końca września to jest mydlenie oczy o ile dobrze pamiętam musi być 105 osób w rekrutacji jak nie więcej , patrząc na tempo to jest nierealne panie Góru . I ogólnie można powiedzieć że ten wywiad nie rózni się tym co prezes mówił w poprzednich latach poza postępem projektów w klinice w bardzo ślimaczałem tempie. Co do innych projektów to jest też zła informacja MM czy AC konkurencja nie śpi a pęd i rywalizacja nigdy się nie kończy to odsuwa MM co najmniej o 2lata z grubym hakiem .Co do FDA sprawa też nie jest taka prosta bo muszą bardzo dobrze wniosek przygotować .
    1. Co do tych 105 to nie 105 tylko połowa czy 118. Prezes podał co mają skończone na zero a ilu jest w trakcie to nie wiesz Ty nie wiem ja.
    2. MM i AC są odsunięte ale nie na wieczność i nie w oczekiwaniu na sprzedaż tylko dofinansowanie. Dostaną dofinansowanie to z AC mogą ruszać, z MM mogą startować z powtórkąprzedkliniki, a przejdzie im wniosek z ABM to i na klinikę na MM się kasa znajdzie.
    3. O FDA się nie martwię ani narazie o tym nie myślę
    Co do dodruku niewielka ilość wtf co najmniej muszą 1milion do 2 wydrukować by to miało sens ..I oby do tego nie doszło.
    A jakby zrobił emisję po 50zł to ile sztuk by było potrzeba aby to miało sens?
  • Re: Do poczytania świeży wywiad z Prezesem Autor: ~Max [37.47.196.*]
    Przecież nikt w tej cenie nie obejmie akcji. Na ten moment może ale to może max 12 zł ktoś by sie skusił- spółka przez niedotrzymywanie terminów traci mocno co widać po cenie rynkowej akcji. Jakby było emisja i tak sądzę że będzie to okolice 10 zl
  • Re: Do poczytania świeży wywiad z Prezesem Autor: ~Góru [5.173.39.*]
    A to jutro robią emisję że cenę emisji kalkulujesz do obecnych poziomów kursowych?
    Spróbuj kupić 500k akcji "z rynku" :)
    Już zakup 100k wybije cenę.
    Dobrze o tym wiecie i stąd taka "troska" o ulice.

A w drugą stronę sprzedaj 500k! Bez szans! Sprzedaj 100k! Także bez szans! Nawet i 50k spowoduje obecnie TKO 0,01 zł. Stąd tyle nagonki…
  • Re: Do poczytania świeży wywiad z Prezesem Autor: ~Ice [37.109.164.*]
    Wystawcie swoje akcje po 10 zł i zobaczymy czy będą chętni :)
    Może być 100k.
    Odkupicie przecież po max 5.
    Wystaw 100k do zakupu po 12 - zobaczysz czy wpadnie bez większego windowania! Sprzedasz przecież kilkukrotnie wyżej!
    Nie rozmawiajmy o abstrakcji i science fiction ..
  • Re: Do poczytania świeży wywiad z Prezesem Autor: ~MedTech [213.156.102.*]
    Świetnie rozebrany przez Góru na czynniki 1sze wywiad. Całkowicie się z tym zgadzam. Ze swojej strony dodam, że do zakończenia klinki PacePress (PP) pozostało 34 pacjentów. Urządzenie europejską certyfikację CE powinno dostać koniec września. CE będzie dla PP wersja1.0, bowiem obecny model PP 2.0 ma wbudowany moduł BT pozwalający sterować ciśnieniem w opasce z poziomu aplikacji w smartfonie. Ponieważ moduł był dodany później dla większej szybkości certyfikuje się PP 1.0. Tym samym dla  potencjalnego nabywcy PP, moduł BT jest bonusem, gdyż teoretycznie kupuje wersję 1.0 na które jest CE.
    W tym miejscu wyjaśnię dlaczego klinika trwa tak długo, co budzi obawy u wielu akcjonariuszy, że skoro tak proste urządzenie jak PP badania trwają miesiącami, to urządzenie klasy III jakim jest CoolCryo (CC) to  będzie ten sam czas x 3.
    Otóż nie!!! Kłopot z PP polega, że badania prowadzą inne niż kardiochirurgiczne zespoły badawcze. A jak wiemy Medinice to przede wszystkim kardiochirurdzy, którzy nie poruszają się tak swobodnie w nieco odmiennym środowisku medycznym jakim są chirurdzy. Kardio robi duża różnice:) Poza tym PP priorytetem stało się dość niedawno, więc dopiero  teraz tempo badań przyspiesza. To odwrotnie niż CC, które jest absolutnie priorytetowym i najważniejszym urządzeniem w portfolio Medi, większość sił jest rzucona „na odcinek CC”. Zresztą do dynamicznej ścieżki operacji ciekłym azotem powrócimy już za tydzień.
    Dla nas kluczem jest czy wraz z początkiem października, czyli pełną gotowością PP do sprzedaży  nastąpi długo wyczekiwane Espi o komercjalizacji. Moim zdaniem, rozmowy już trwają, ale dużo zależy od…. postępu prac przy CC. Jeśli klinika pozostałych 13 pacjentów zakończy się przełom października/listopada (a jest to baaaardzo realne) wtedy twarde negocjacje z potencjalnymi nabywcami CC mogą wejść w decydującą fazę. I tu jest klucz: jeśli koniec 2024/25 nastąpi podpisanie przedwstępnej lub nawet końcowej umowy o partnering/komercjalizacja CC, to PP może nie być sprzedane pod presją czasu tylko komercjalizowane w modelu hybrydowym czyli w zależności od rynku np. w Indiach licencja a w Europie całkowita sprzedaż. Natomiast gdyby rozmowy dotyczące CC się przedłużały, wtedy PP może być sprzedana nawet w tym roku. I wtedy będzie odwrotnie: pieniądze z PP pozwolą na 100% ukończenie CC i odebranie najwyższej nagrody za całkowitego gotowca, którego wyższość nad analogicznymi urządzeniami jest już (!!!) udowodniona na sali operacyjnej i zabezpieczona patentami.
    Pamiętajmy, że oba urządzenia są już w okresie przedkomercjalizacyjnym w fazie wstępnych rozmów z BigMedTechamimi. A potwierdzeniem tego jest m.in. duża ilość naganiaczy spadziowych (ci sami produkują się na discordzie) – to oznaka, że chcą skupić jeszcze resztki papieru po taniości od niezorientowanego leszcza. Repertuar ten sam: emisja, brak komercjalizacji, koniec kasy w grudniu, brak zysków, jednym słowem – bankrut. Nie czytać i ignorować, tak jak psi kał na ulicy, po prostu omijać aby nie wdepnąć.
    Ja bym bardzo chciał w to wierzyć ale panowie mamy od marca zanotowany postęp 24pacjentów tylko do końca września mamy 6tygodni ..To jest nierealne
  • Re: Do poczytania świeży wywiad z Prezesem Autor: ~psychiatra [5.173.222.*]
    Dnia 2024-08-21 o godz. 13:46 ~marek napisał(a):
    > no właśnie lipa wyszła ogólna...
    > a kasa wypływa z konta co miesiąc nie mała.
    > tak ice - nie trzymam ciśnienia - jak 60% kasy (sporej dla mnie) mam w plecy a prezes tylko bryluje w wywiadach a robota idzie jak krew z nosa to już ciśnienie mi puszcza!

Zapomniałeś o lekach?
    Za około 2 tygodnie będą rozpatrzone wnioski z FENG i FEMMA. O tym nie chcesz pisać ponieważ nie jest to zgodne z twoja tymczasową narracją. To nie prezes bryluje tylko ty próbujesz brylować na forum bankiera. Na przykład uzyskanie ochrony patentowej na rynku indyjskim to właściwie nikomu nie jest potrzebne, to tylko zbędny wydatek.
    Masz kasę w plecy? Każdy ryzykuje na własne konto. Trudno i niestety.
    Są spółki gdzie ludzie kupowali akcje innej spółki za ponad 10 zł a sprzedawali po 20-30 groszy.
  • Re: Do poczytania świeży wywiad z Prezesem Autor: ~GrubyCygan [89.64.103.*]
    Z wywiadu wynika jedno że prezes planuje emisje akcji, ale chciałby czymś zaskoczyć rynek żeby była wyższa cena akcji i runda finansowania się udała :)
    Obecnie rynek wycenia emisje akcji po 10 zł milion akcji :)
  • Re: Do poczytania świeży wywiad z Prezesem Autor: ~MedtroniX [141.0.12.*]
    W wywiadzie prezes jasno powiedział że we wrześniu emisja 10 milionów akcji po 1 zł. Wszyscy to słyszeli wiec nie strasz rynku ze emisja po 10 zł bo będzie po 1 zl
  • Re: Do poczytania świeży wywiad z Prezesem Autor: ~Jony [46.112.68.*]
    Prezes wywiadzie jasno powiedział że nagony i spadźie piszący bzdury dostaną akcję za darmo
[x]
MEDINICE 0,35% 11,50 2025-11-07 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.