To co widzimy dziś, to naturalna realizacja zysków. Nie wszyscy gracze giełdowi stają się inwestorami.
Ważne jest że wolumen obrotu jest niższy niż na wzrostach, a to oznacza, że papiery poparkowano na rachunkach. Dla mnie temat OZE jest podobny co hossy developerskiej sprzed 20 lat., kiedy zaczęło się naprawdę kręcić część spólek, które zajmowały się byle czym i szorowały po dnie zmianiło działalność.
Tutaj dostrzegam analogię. BSA ma kapitalizację 26,7 mln złotych, cóż to znaczy? Niewiele. Ci którzy brali i biorą akcje dziś - będą wygrani. Rzecz jednak w tym, że będzie to garstka osób, bo większość zadowala się niewielkimi zyskami, które w efekcie, skacząc ze spółki na spółkę - traci.
A to dobre " nie wszyscy gracze są inwesterami". Giełda jest jedną wielka spekulacją. Żeby zarobić , trzeba komuś wcisnąć ten bardzo dobry papierek.
Możesz kupującemu mówic, wiesz to jest bardzo dobra spółka, ale ja już wysiadam . Ty na pewno zarobisz krocie
Będzie i więcej jak będzie info o pozytywnej decyzji, mają bodajże miesiąc liczone od 19 sierpnia. Jak będą dalsze komplikacje, kurs wróci pewnie na 25 groszy, a jak się temat wysypie to i 20 groszy i niżej. Ja tu jestem od 3 lat więc na mnie te wahnięcia żadnego wrażenia nie zrobią. Czekałem tyle to poczekam kolejne lata nawet jakbym miał stracić cały kapitał tutaj.