• BBi - mega syf, normalnie brak slow.. Autor: ~bbi [85.222.86.*]
    wyglada na to, ze tym dziurawym okretem nikt nie umie zarzadzac, wiedza tylko jak robic przekrety (np. ibs, 06 itp.)
  • Re: BBi - mega syf, normalnie brak slow.. Autor: ~rey [78.30.92.*]
    mega zyski,bo bardzo pazerni-mlodzi,zdolni,inteligentni.MegaLisy.
  • Re: BBi - mega syf, normalnie brak slow.. Autor: ~sa [83.20.232.*]
    dlaczego kurs akcji nie rośnie może mi ktoś to racjonalnie wytłumaczyć?? albo kiedy zacznie rosnąć.. moja cierpliwość jest na granicy....;/ pozdrawiam
  • Re: BBi - mega syf, normalnie brak slow.. Autor: ~paaulinka [83.238.231.*]
    Też to stanowi dla mnie zagadkę.Zapakowałam sie w te akcje w styczniu pod wiosenne odbicie,a tu kicha.Wiele śmieci urosło kilkaset procent od tego czasu,a BBICAP szoruje po dnie.To że tych akcji jeszcze nie wywaliłam,to dwie sprawy ,których nie rozumiem.
    - zaangażowanie funduszy,nie weszły chyba po to zeby stracić,w kazdym razie narazie nie sprzedaja.Jak zaczną,to sprzedam i ja
    - dziwne zachowanie kursu. Często rośnie przy spadającym rynku,a przy rosnącym obroty zamierają,i kurs opada pod własnym ciężarem
    Reasumując uważam,że kurs jest sterowany,po to aby zniechęcić do trzymania tych akcji.Zdaję sobie sprawę,że tak często się tłumaczy braki wzrostów kursów na akcjach spółek,ale w tym przypadku myślę, że ta teza jest prawdziwa.
    Pozdrawiam akcjonariuszy
  • Re: BBi - mega syf, normalnie brak slow.. Autor: ~sa [83.20.213.*]
    niech by tak bylo nawet ze ktoś trzyma kurs, steruje żeby zniechęcić do posiadania.. bo nic bardziej racjonalnego nie przychodzi mi do głowy. pytanie jest tylko jedno po co?? hm.. zeby nakupić troche akcji taniej, poza tym rynek w końcu dojrzy BBI Capital, i się przekona ze spółka powinna kosztować co najmniej 100% wiecej, niedługo powinny pojawić się informacje na co wydali pieniądze z emisji, ( bo na coś zbierają), ja poczekam jeszcze 2 m-c może sytuacja się zmieni..:) a później zobaczymy..:)
    pozdrawiam
  • Re: BBi - mega syf, normalnie brak slow.. Autor: ~slaw [85.128.51.*]
    jak juz wam wszystkim zabraknie cirpliwosci i sie wyprzedacie.. wtedy urosnie :)

• Re: BBi - mega syf, normalnie brak slow.. Autor: ~ppaulinka [77.253.44.*]
    1.52 na zamknięciu,i zostało jeszcze trochę po prawej.Nieciekawie to wygląda.Zastanawiam się do ilu to może spaść.Przy poziomie 1,7-1,9 wydawało mi się,że pola do spadków ,już właściwie nie ma,że to może iść tylko do góry - a tu takie kwiatki.Jak sądzicie,czy mogą być jakieś fundamentalne przyczyny takiego zachowania kursu??
  • Re: BBi - mega syf, normalnie brak slow.. Autor: ~zbych_ww [192.168.1.*]
    ~ppaulinka

Witaj towarzyszko niedoli.
    Twoje pytanie niestety zawisa w powietrzu.
    Można powiedzieć, że od lutego, gdy wyszedł jeden poważny akcjonariusz (zapomniałem kto) kurs nie jest w stanie wrócić do równowagi.
    Myślę, że trzeba albo wyrzucić ze stratą taką czy inną teraz, albo zapomnieć o tych papierach 2 lat.

Podobnie się czuję przy akcjach bbz, choć one mimo, że testują nieustannie minimum bessy rokują jakąś nadzieję, bo jest jakiś ruch coś się dzieje.
    Brakuje sterownika. Mam wrażenie , że jak niedawno fundusz wcisnął nową emisję po 1,80 to był ktoś, kto niewielkimi kwotami pilnował na fixie lub w ciągu sesji by kurs się za bardzo nie południł. Teraz gostkom z funduszu nie chce się nawet zainwestować 500 złotych dziennie, by podciągać kurs skupując parę sztuk z prawej strony.
    Test dołków lutowych wydaje mi się pewny.
  • Re: BBi - mega syf, normalnie brak slow.. Autor: ~paaulinka [83.238.238.*]
    Dziś znowu 2 grosze nizej,sporo transakcji po 1,46 - faktycznie,chyba będziemy testować poziomy 1,2-1,3.No i to info,że ktoś z zarządu kupuje akcjie.Naprawdę jestem całkowicie zdezorientowana,co do przyszłośći.Ale narazie trzymam,daję sobie czas do końca wakacji,jak sie nic w obrazie spółki nie zmieni,to rozważę ucięcie strat.
    Pozdrawiam
    ~paaulinka

Akurat news o kupnie akcji przez członka zarządu to pierwsza korzystna informacja od wielu dni. Zakupiony pakiet może nie jest duży, ale goście z zarządu nie lubią tracić, więc jest odrobiny nadziei.

Pozdrawiam
    ~paaulinka

Cześć,

wyczuwam w Tobie dobrego człowieka i ciekawego inwestora.
    Zapraszam na prywatne forum o giełdzie,
    http://www.vipexpress.pl/bsk/
    gdzie i atmosfera sympatyczna i
    rady interesujących graczy też się zdarzają.
    Pozdrawiam
  • Re: BBi - mega syf, normalnie brak slow.. Autor: ~bolek76 [83.28.199.*]
    C/wk 0,35
    Najlepiej byłoby zrobić wezwanie i przy likwidacji funduszu dostać ok 3zł na akcję

10 mln ze sprzedaży Forte , 8 mln z emisji,
    ta kasa chyba idzie na pensje zarządu i tyle
    dobra spółka płaci dywidendę lub robi skup w celu umorzenia ( KGHM,CEZ, itp. )
    Jeden z największych syfów na GPW
  • Re: BBi - mega syf, normalnie brak slow.. Autor: ~paaulinka [77.253.32.*]
    Też mnie zastanawia na co idzie ta kasa.Przy tej spółce trzyma mnie to,że mam spore straty - śr 2,2 po wielu uśrednianiach,i brak jednoznacznie złych informacji.
    Co do największego syfu,to tak był określany również Paged na poczętku roku.Kupiłam go po zjeździe na 3,8 ,potem uśredniłam po 2,6,i byłam zła na siebie ,bo to spadało dalej na małych obrotach nikt tego nie chciał.Wszyscy mówili,że bankrut,niedobra branża na czas kryzysu,itp.I potem się odbił od 2 złi leci do tej pory,i niewiadomo kiedy się zatrzyma.(sprzedałam po 3,9) Liczę po cichu,ze może i t się coś takiego powtórzy,choć tej wiary mam coraz mniej
    Pozdrawiam
    ~paaulinka

Wszystko jest możliwe. Rynek jest 'głupi' .
    Wczoraj i przedwczoraj bbzeneris szurał po dnie 0,59 - 0,60 a dziś już chodził po 0,69.
    W każdym razie tu brakuje sternika zupełnie. Jakby funduszowi zależało na tym, by kurs nie leciał na mordę , to wynająłby człowieka, który przy tak dużych widełkach jakie tu bywają trochę by pomagał skupując po prawej stronie. Widziałem ten proceder na arterii i dało się wyciągnąć z 7 złotych na 17-ście, a spółka też bardzo mało płynna jak bbz.

Pozdrawiam
  • Re: BBi - mega syf, normalnie brak slow.. Autor: ~paaulinka [83.238.228.*]
    Jednak się doczekaliśmy ruchu w górę.Z tym że teraz aktualne jest pytanie,dokąd dojedziemy.Jeśli założyć,że mamy początek nowej hossy,to mozemy być znacznie wyżej niż WK.Wystarczy spojrzeć na kursy np MCI,IDM,WDM.Ja ze swoim pakietem (29k)narazie czekam,przynajmniej do czasu aż się wyjaśnią powody tych wzrostów.
    Pozdrawiam akcjonariuszy
  • Re: BBi - mega syf, normalnie brak slow.. Autor: ~paaulinka [83.238.228.*]
    Ależ wspaniale zachowuje się kurs podczas sesji.Jakże inaczej niż dotychczas.Utwierdza mnie to w przekonaniu,że skończył się okres akumulacji,i rozpoczął okres wzrostów.
    Pozdrawiam tych co wytrzymali
  • Re: BBi - mega syf, normalnie brak slow.. Autor: ~Dan [87.207.98.*]
    Z ukrytego ubieranko na calego, bedziemy jeszcze testowac 2 zl na bank i to juz w przyszlym tygodniu.
  • Re: BBi - mega syf, normalnie brak slow.. Autor: ~cezary [82.135.63.*]
    Kochani,

przeciez to jest jeszcze promocja.
    Czy Wy tego niewidziecie.

Siedziec cicho i dokupywac tak jak ja to robie.

Nie ma co narzekac, super spoleczka
[x]
IMPERIO -2,86% 1,36 2025-11-14 12:52:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.