Jeśli rok 2024 będzie na dobrym plusie, a wszystko na to wskazuje, to w następnym roku powinna być być wypłacona dywidenda za rok 2024 oczywiście. Pozdrawiam
Ja pracuję w korporacjach od wielu lat, napisałem co myślę o dywidendzie i to wszystko, żyję z zarobionych pieniędzy, a akcje to drobna zabawa, mam w nich kilkaset tysięcy i jest raz lepiej a raz gorzej jak to na akcjach, traktuję je jako "longterm growth" czyli długo terminowo, leżą sobie i czekają na dobry moment, na forum jest raz na kilka miesięcy, bez emocji.
Maliniak, a niby dlaczego nie dywidenda? Przy około 40mln.zysku w tym roku , większość zysku wpłynęłaby na ich konto....Czy to niemożliwe? Odpowiedz sobie sam...
Na wysoką dywidendę moim zdaniem za wcześnie. Wolałbym by wydali te pieniądze na kampanię reklamową w Niemczech i wprowadzili produkty w niemieckim Rossmanie czy też w drogeriach DM.
Przecież "Cypry" mają ponad 60% akcji, ponad 10% ma Bogsz, a około 3,5% Łukasiewicz. Ulica ma tylko około 25% akcji. Jakby zagłosowali za dywidendą to przecież głosowaliby za dywidendą dla siebie, a nie dla ulicy.
No właśnie o to chodzi, ale Maliniak tego nie rozumie albo udaje wariata...Raczej to drugie..
Jak wejdą na rynek niemiecki do Rosmanna to przychody mogą się podwoić. A dywidenda? No cóż jak będzie to większość kaski dla nich...
Jaka dywidenda, jaki Niemcy? Toż on jadą na pożyczonych pieniądzach od lat. Został tego do oddania set milionów o ile pamiętam Tak wiec Ludkowie moi mili zejdźcie na ziemię nim kurs was wyprzedzi :) :)