Jak długo siedzę na giełdzie to nie pamiętam aby jakaśkolwiek spółka gamingowa zapowiedziała w raporcie pokazanie w ciągu jednego miesiąca dem aż CZTERECH gier w tym DWIE już są gotowe.Dodatkowo jnasz wydawca będzie obecny na największych targach gier w Koloni gdzie pewnie udostępni jakiś gameplayer z gry której demo Juju zapowiedziało na październik
Ja się nigdy nie mylę tylko mam ten problem ze mam racje 5 lat wcześniej niż inni. A to nie jest dobre na giełdzie lepiej być trochę głupszy i mieć racje miesiąc przed innymi. Jujubee to najlepsza spółka gamingowa na giełdzie bo wyceniana dużo poniżej swojej wartości. I ja dalej to widzę. Tu jak najbardziej robi się realne 200zł za akcje wystarczy 4 hity w ciągu roku. Zastanawiam się czy sprzedać wszystkie inne akcje jakie mam i wejść w Juju po całości. Ale może gdy cena spadnie poniżej 1,3. A jak nie to zostanę z dywersyfikacją.
Tak samo mówiono przy wiedzminie. A wtedy jeszcze gry trzeba było wypalać na płyty i pakować do pudełek. Trochę to utrudniało skalowanie sprzedaży. Dziś po prostu się dobre gry sprzedają na Steam nawet gdy są robionę przez jedną osobę. I ta jedna osoba zgarnia kilka milionów sobie i to się realnie dzieje. Najbogatszym takim jest twórca gry Maincraft. Chyba z 200 milionów dolarów zarobił na grze ale to było z 10 lat temu a on dalej zarabia.
Ewenementem jest z pewnością 10 lat funkcjonowania na rynku gier i nie wydaniem w tym czasie ani jednej gry z sukcesem komercyjnym .. To ewenement że tak długo można jechać na emisjach akcji
Ro1 zwrócił się w weekend i chyba jednak był sukcesem.Mając bazę zrobili gniota Rp2 i teraz po zebraniu doświadczeń RP3 z modami i rozwiązaniami wzorowanymi na Paradoxie ma szansę być hitem.DM zachwycił graczy trailerem.5 lat zdobywania doświadczeń nawet robiąc gnioty myślę że przełoży się na jakość DM.A dotacje Państwowe też za nic Jujubee nie dostało.Było wiele firm jednak eksperci dali najwięcej punktów Słowianom i Dziadom.Przez 5 lat siedzenia na Jujubee widzę rozwój tej firmy i coraz bardziej przemyślane koncepcje gier i ułożenia dochodów.
Ale po co ściemniać, jeżeli tutaj na prawdę jest pod co grać. Te 2 gry Space to lipa i tyle i nie ma co kłamać. Dark Moon ma wielki potencjał jak i Real3. Przy tej wycenie to nawet 1 by wystarczyła bez problemu. Uważam, że jjb weszło w trend wzrostowy a taki trwa około 9-12 miechów. Do tego jest duże prawdopodobieństwo na trafienie na hossę gamedevu i NewConnect, bo już odpaliło wszystko oprócz Gamedevu i NC. Myślę, że politycy sami "inwestują" w giełdę i sobie się bawią, a to KPO dla OZE... Miesiąc temu artykuły były, że rząd przygotowuje pomoc dla branży gamingowej. Jak to bywa złoży się "przypadkowo", że rząd zapowie kasę dla gamedevu a prezes GPW wprowadzi zmiany na NC (będą mogły fundy wchodzić). I takie "śmieci" jak jjb będą mega okazją, tak spekulacyjnie jak i fundamentalnie (przy tej cenie).
Myślę, że Real też o wiele lepiej pójdzie od Reala2. Po pierwsze Real3 był robiony od zera, a nie jako spadochroniarz. Po drugie teraz jest rozkwit strategii (real2 wchodził w momencie mocnego schyłku, gdzie królował city builder). Ponadto teraz jest o wiele więcej spięć polityczno-terytorialnych co napędza zainteresowanie tematem.
Poprawili też widziałem kilka istotnych rzeczy. Wydawca też ostatnio trochę odbił się i jest przy kasie. Kwestia właśnie czy wydawca nie da tyłka. Zamiast dawać sponsorowane materiały u polskich youtuberów, które są oczywistą stratą czy opłacą zamiast tego 1 dużego youtubera. Gracze są trochę wygłodniali na taki temat więc zależy od marketingu sporo. Dużo też powie odbiór na Gamescom.
A DM to wiadomo, sami devi twierdzą, że to ich główna gra.