I tu jest ciekawe pytanie, czy przy takiej średniej będzie ratowanie jeszcze jakiegoś zysku mając świadomość, że cierpliwość kiedyś wynagrodzi czy bardziej ucieczka aby nie ryzykować ujrzenia straty
Osobiście mam podobna średnia w okolicach 10
MMM ja nic nie sprzedaje ze stratą 40proc i nigdy takiej straty nie miałam. Powinieneś wiedzieć, że strata jest gdy akcje sprzedaz ewentualnie. Ja na Elzab miałam minus 70proc i wyszłam na plus 300 proc
Genomtec sprzedałaś ze stratą 45% przy kursie 7 zł. Następnie, rzekomo odkupiłaś i zredukowałaś w przedziale 7-8 na pierwszych wahaniach. Kolejna sprawa: kilka miesięcy przed twoją sprzedażą po 7 zł, kiedy ja wychodziłam w przedziale 16-14, ty akumulowałaś akcje i namawiałaś ludzi na zakup.
Ps. Jesteś Szkodnikiem
Nie widać dołka, ostro dołują spółkę to wygląda jak profil bankruta :) ,A może tak nowe emisje ? xD jak dla mnie troszkę za szybko idzie, trzeba wstrzymać schodkowe zakupy,bo w takim tempie to zaraz 13 i szybciutko 10 a wtedy uśrednienie tego ulepionego "bankruta" na longterma będzie sensownniejsze...
Wrzuciłem kupno 125 sztuk po 13,98 (metodą na sapera)na razie wpadło mi 96 sztuk...Z nowymi (większymi)zakupami ustawię się poniżej poziomu Cygana (deklarował 13,70)
I to straszenie 3000 akcji na S. Uwielbiam..Ja kupiłam już po 14.40 i 14.50zl. Więcej to musi już być nieprzyzwoicie tanio czyli 13 12 11 i
.. 10zl. Jadą pięknie na stratach....jak Medinice rzeczywiście
Medenice spadło z 50 na 7 zanim zaczęło odbijać, tu może być rozegrany podobny scenariusz, niemniej obie spółki są perspektywistyczne i cierpliwym mogą dać dobrze zarobić, choć tu obstawiam że najpierw trzeba będzie pocierpieć
Tak, żartuje. Oto polska giełda ale dzięki temu może rzeczywiście jeszcze będę kupowała po 10zl. Muszę kolegę namówić co trzyma kilka milionów i nie wie co zrobić by choć 10proc zainteresowal w SDS. Jest coraz weselej
Alicja:
Wyparcie to mechanizm obronny w psychologii, polegający na nieświadomym usuwaniu ze świadomości nieprzyjemnych myśli, uczuć lub wspomnień, które są zbyt trudne do zaakceptowania. Dzięki wyparciu osoba chroni się przed lękiem, ale może to prowadzić do problemów emocjonalnych, ponieważ te trudne treści mogą wpływać na jej zachowanie, mimo że są poza jej świadomością.
Eh, i obroty od razu wzrosły, szybko jadą, nie ma co, a zatem trzeba ustawiać koszyki ale jeszcze niżej bo są jeszcze Ci panikarze po 10 ;), może być ostra fluktuacja....