Nie tylko wy się ustawiliście poniżej. Raczej trollowanie na spadki w niczym już nie pomoże. Zjechało na bardzo małym wolumenie. Jeden lepszy kupiec i jest tu +10%.
Dnia 2024-08-14 o godz. 13:16 ~Golas napisał(a): Zaraz będzie 70 gr
70gr powiadasz?? Jakoś jeszcze niedalej jak wczoraj pisałeś o przebijaniu 1,65zł na stałe? Dzisiaj to standardowa zagrywka, czyli szybka podbitka pod ESPI na 1,22 i zebranie z rynku kilkadziesiąt tys. sztuk papiera, a chwilę potem zjazd do bazy na niewielkim wolumenie. Normalna rzecz, zawsze to lepiej zbierać dalej kolejne pakiety ale nie powyżej 1,20 tylko powyżej 1.10. Widząc dzisiaj kurs na czerwono wszyscy panikarze, wystraszeni, kółkowicze oraz inni amatorzy szybkiego zysku będą oddawać papier jak leci. I w sumie o to chodzi, to typowy przykład wyciągania akcji od drobnicy. Nie ma się co obrażać bo jak oni nie oddadzą to kurs nie pójdzie do góry. Tutaj, jak zresztą i na wielu innych spółkach kluczem będzie cierpliwość...
Narazie żadnych nerwowych ruchów jak widać na załączonym obrazku. Obroty spadają, dobry moment na schłodzenie wskaźników. Schemat podobny jak na wielu innych perspektywicznych spółkach. Po środowej podbitce na 1,22 wielu "długoterminowych ynwestorów" wypuściło papier z łapek, zwłaszcza w momencie kiedy kurs wrócił na 1,11 i pojawił się kolor czerwony. To klasyczna zagrywka. Oddawali chętnie we środę i oddają chętnie dzisiaj w okolicach 1,10. Prawa rynku są niezmienne, taki jest widocznie właściwy poziom do wymiany akcjonariatu (a przynajmniej części akcjonariatu) bo wiadomo, że nie wszyscy którzy brali niżej są zdecydowani oddawać po 1,10zł. Uważam, że tutaj oczekiwania co do wysokości kursu są wyższe, o wiele wyższe... Pzdr.
~Karol, zgadza się. Nietrudno załapać dla kogoś, kto ma czas na obserwację arkusza zleceń te żałosne zagrywki DT czyli tzw. "pazernych inaczej". Wystawia taki cwaniak (przepraszam, wróć; poważny inwestor) zlecenie kupna na 2000szt x 1,10 po czym chwilę po realizacji to samo zleconko ląduje na sprzedaży 2000 x 1,12 :)) Nie chcę liczyć cudzych pieniędzy bo nie o to w tym chodzi ale zapytam tak z czystej ludzkiej ciekawości; na prowizję chociaż styknie?? Podsumowaniem jest dokładnie to słowo: ŻENADA Pzdr.
Dnia 2024-08-14 o godz. 13:04 ~Golas napisał(a): To jest najgorsza spółka jaką miałem w portfelu. Wieszają mnie co tydzień…..
No co ty ~Golas, żartujesz chyba... Widzę, że koniecznie uparłeś się na zakup jak sam ją nazwałeś "najgorszej spółki jaką miałeś w portfelu". Załóżmy jednak, że zakupisz papier po te 1,02 i co dalej? Znowu powieszą Cię na haku i oddasz po 0,90? Taka strategia inwestycyjna to ewidentny przejaw masochizmu finansowego :)
Jak będzie ci się chciało to poszukasz w jakich cenach kupowałem akcje tej spółki. Postanowiłem że będę se kółka kręcił 20 tys akcji sprzedałem go po 1,2-1,25 więc jak bym odkupił po 1,1 to już bym mógł kolejne kręcić. Ale poczekam