• DO CIERLIWYCH Autor: ~Lis [91.215.239.*]
    Dobry wieczór!
    Wiecie, że rzadko tu piszę, może raz na kwartał bo generalnie to forum chyba jest jednym z gorszych na bankierze, jeśli chodzi o poziom kultury, merytorykę i jakość wypowiedzi. Wiecie, że od kilku lat namawiam Was ( a przede wszystkim prawdziwych inwestorów) do cierpliwości i chłodnego patrzenia na tę spółkę. Owszem można zarobić tu parę złociszy kręcąc kółka, ale prawdziwi kółkowicze sprzed lat typu Kolarz już dawno z tego forum zniknęli. Zabił ich skokowy wzrost ( a czasem spadek) wyceny akcji, konsekwentne zarządzanie i rozwój firmy, bez ESPI co 2-gi dzień bez mega niespodzianek. Wiem, że są tu ludzie, którzy zarobili tu sporo kasy z dywidend, przy jednak systematycznym wzroście kursu. Wiecie, ktoś taki nie podnieca się wzrostem 2-3 % w ciągu dnia, nie załamuje go nawet 20% procentowy spadek wyceny, bo wie, że zarobił już kilkaset procent i wie, że dobrą spółkę należy traktować jako inwestycję, a nie jak gorący kartofel na kilka dni. I taką spółką jest XTB może czasem trochę nudną z przestojami, jednak przez kilka ostatnich lat jedną z najlepszych na GPW. Ja mam to szczęście należeć do tej grupy ludzi, którym XTB bez względu na kurs dało luz finansowy i poczucie dobrze zainwestowanych pieniędzy. Co będzie za miesiąc, rok tego tak na prawdę nie wie nikt bo " dziwny jest ten Świat".
    Ale się rozpisałem. Pozdrawiam tradycyjnie Cierpliwych, a Wszystkim Wam życzę udanych inwestycji.
    P.S> Mam nadzieję, że PUMA jeszcze z Nami- specjalne pozdrowienia.
  • Re: DO CIERLIWYCH Autor: ~bob [62.1.177.*]
    Cześć Lisie -:)
    Aż zęby bolą od szczerej prawdy i szczęściu jakie nas spotkało będąc na tej spółce już ponad 4 lata.
    Myślę, że takich jak Ty, ja, puma, dimmu3 i innych, których pominąłem - za co przepraszam- jest jeszcze sporo.
    Możemy tylko podpowiadać nowym, aby nie dawali się podpuszczać naganiaczom.
    Pozdrawiam i dalszych zysków wszystkim życzę
  • Re: DO CIERLIWYCH Autor: ~bob [62.1.177.*]
    Zapomniałem o Wiemcogram, oko-proroka, makler,... z dawnych czasow
  • Re: DO CIERLIWYCH Autor: ~Wiemocogram [83.6.159.*]
    Chyba wszyscy dalej na pokładzie, pozdrawiam!
  • Re: DO CIERLIWYCH Autor: ~Mati [31.60.39.*]
    Romowie z wagonami akcji zapakowani od 12 zł i ja i Rom Rasztaj czekamy na 268zl
    Pozdrawiam od 8zl
  • Re: DO CIERLIWYCH Autor: ~Xxx [109.199.95.*]
    Ja też jestem już prawie cztery lata i sporo się pode mnie podszywa.
  • Re: DO CIERLIWYCH Autor: ~jl [31.128.13.*]
    wzrosty
  • Re: DO CIERLIWYCH Autor: ~Jarek [31.61.166.*]
    Chyba zrosty, i to na mózgu twoim
  • Re: DO CIERLIWYCH Autor: ~psychiatra [94.254.234.*]
    Jak zwykle pełna kultura i merytoryka.
    Pamiętaj o lekach.
  • Re: DO CIERLIWYCH Autor: ~Piccolomini [164.40.243.*]
    Pozdrawiam wszystkich od 13 zł, część pozycji to już się z dywidendy spłaciła, ale zostaję tutaj jak najdłużej.
    To jest świetna spółka, z którą się czuję komfortowo w portfelu i z której jestem dumny jako Polak, że mamy takich fin-tech.
    Świetna oferta cenowa i wybór instrumentów, nieustanny rozwój produktowy, wchodzenie na nowe rynki, bardzo dobry menedżment. Mało jest takich spółek na warszawskim parkiecie.
  • (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [94.254.134.*]
    (wiadomość usunięta przez moderatora)
  • Re: DO CIERLIWYCH Autor: ~VonNogay [46.112.64.*]
    A kiedy ty zmienisz leki i oddasz kasę ubranym po 73 ?
  • Re: DO CIERLIWYCH Autor: ~psychiatra [5.173.153.*]
    Dnia 2024-08-14 o godz. 20:02 ~VonNogay napisał(a):
    > A kiedy ty zmienisz leki i oddasz kasę ubranym po 73 ?

Wielonikowiec powrócił. Już nie będziesz korzystał ze starych nicków?
    Ubrałeś kogoś po 73 zł wielonikowcu? Nikt nie kazał ci sprzedawać akcji XTB po 40 zł i kupić Olymp i ReadGene, panocku Krashan czy zuckerman
  • Re: DO CIERLIWYCH Autor: ~Kolarz [46.112.90.*]
    Po co ten post, jeżeli to dobra wiadomość spółka sama się obroni chyba, że jest inaczej…
  • Re: DO CIERLIWYCH Autor: ~Sol [188.146.142.*]
    Nie zrozumiałeś
  • Re: DO CIERLIWYCH Autor: ~Kolarz [46.112.90.*]
    Nie naganiaj, czas pokaże…
  • Re: DO CIERLIWYCH Autor: ~Sol [188.146.142.*]
    Nawet tego 'nie zrozumiałeś' nie zrozumiałeś.
  • Re: DO CIERLIWYCH Autor: ~FanBola [31.0.89.*]
    Nie spadziuj, czas pokaże… hahaha
  • Lisu to alter ego rafx? animowany przez McCann? Autor: ~Więcek [31.0.57.*]
    Czyli obligacje nie, socjale tez nie, ES goodbye- co nowego na tapecie wiec? Koniec wsparcia dla instalki xStation, bo klienci na niej zarabiali? Tak samo bylo z MT4 - może tak utrzymać wpływy?. A fundusz norweski ma 0,77% akcji, nawet nie wiedza ze to maja.
  • Re: Lisu to alter ego rafx? animowany przez McCann? Autor: ~Informatyk [80.113.36.*]
    A ty za darmo tu siedzisz? Bo shortow nie grasz bo nie ma Klaunie.
  • Re: Lisu to alter ego rafx? animowany przez McCann? Autor: ~Więcek [78.30.96.*]
    Mówisz ze nie ma szortów? A ze 3 serie są w obrocie na GPW, stooq.pl/q/?s=fxtb
  • Re: Lisu to alter ego rafx? animowany przez McCann? Autor: ~VonNogay [46.112.64.*]
    Daj spokój nie przeszkadzaj nagonom ubierać nowych frajerów, którym obiecują 200. To nieważne że kapitalizacja na tym poziomie wymagałaby gigantycznego kapitału ale oni w to wierzą
  • Lisu to alter ego rafx? animowany przez McCann? Autor: ~psychiatra [5.173.153.*]
    Dnia 2024-08-14 o godz. 20:04 ~VonNogay napisał(a):
    > Daj spokój nie przeszkadzaj nagonom ubierać nowych frajerów, którym obiecują 200. To nieważne że kapitalizacja na tym poziomie wymagałaby gigantycznego kapitału ale oni w to wierzą

Budda, Mao, Konfucjusz, WielkiSzu, Kościuszko, ŚwiętyMikołaj, Goldman, profesor, guru, generał, prorok, Zaor-pan-Czapeczka, papaM, 123, premier, sygnalista, senator, analizator, prowizor, szeryf, 13posterunek, piwnicapodbaranami, maszynista, motorniczy, ordynator, aniołstróż, okoproroka, antydzban, spokojny, prawdziwypsychiatra, rozsądnyinwestor, realista, znawcakasyna, król_Ptyś. Nicki z ostatnich maks. 2-3 miesięcy to icek, Zuckerman, goldman, krashan_Bhamradżang (poprawna pisownia to Bhamaradżang) czyli drobny cwaniaczek, oszust zazwyczaj też grosza, przemytnik. Utożsamiasz się z nim? Możesz uzupełnić lub poprawić swoje dotychczasowe nicki?
    Wracaj na wątek RDG albo Synektik, gdzie widziałeś dolne widły.
  • Re: Lisu to alter ego rafx? animowany przez McCann? Autor: ~VonNogay [46.112.64.*]
    Kiedy zmieniasz leki pajacu? Bo wiadomo że kasy ubranym po 73 nie oddasz naciągaczu.
  • Re: Lisu to alter ego rafx? animowany przez McCann? Autor: ~psychiatra [5.173.220.*]
    Dnia 2024-08-15 o godz. 08:07 ~VonNogay napisał(a):
    > Kiedy zmieniasz leki pajacu? Bo wiadomo że kasy ubranym po 73 nie oddasz naciągaczu. Ja sprzedałem po 40 zł.

Tobie nie zmieniam leków tylko robi to bez skutku twój opiekun. Poproś opiekuna żeby przesunął cię do cienia. Słoneczko ci nie sprzyja. Wracaj na Olymp i ReadGene. Jaki będziesz miał tam nowy nick? Nadal czekasz tam na 30 zł? Buhahaa.
    Zmień leki naciągaczu i oddaj kasę ubranym po 73. No i czekaj na 200 pajacu.
  • Re: Lisu to alter ego rafx? animowany przez McCann? Autor: ~Rs [185.234.91.*]
    Vin Nogaj bredzisz bo sprzedałeś po 40.
    A tu tylko do góry i do góry
  • Re: Lisu to alter ego rafx? animowany przez McCann? Autor: ~Poklask [146.70.250.*]
    Jak co na tapecie Więcek? Brazylia i Indonezja, gdzie takich „Xtb” wszelakiej maści już jest od groma od lat i oczywiście jego ekscelencja Ambasador. Typy albo Ukulele, albo Eduardo de Almeida albo Bobutu czy inny kopacz balona czy jakiś mordoklep, który i tak inwestuje w knajpy czy nieruchy, a Poland nie różni się u niego od Holland, bo i tak nie wie gdzie one leżą. Aha! I zmienność! Podobno Wielka Kongregacja Wiary w Watykanie, jako 11 przykazanie ma wprowadzić „XI: I zmienność niech swieci każdemu ixtebeciokowi, a zwłaszcza tym od 7 złotych”.
  • Re: DO CIERLIWYCH Autor: ~puma [188.147.6.*]
    Jestem cały czas i serdecznie pozdrawiam
  • CIERLIWI nie czytają wypocin analfabetów Autor: mac41 [109.206.198.*]
    j.w.
  • Re: DO CIERLIWYCH Autor: ~Paweł [37.248.170.*]
    Jestem inwestorem. Dla mnie inwestowanie to długa pozycja od 5- 10 lat. Na Xtb to spółka do zapewnienia moim dzieciom bezpieczeństwa finansowego. Pozdrawiam
  • Re: DO CIERLIWYCH Autor: igi21 [31.60.101.*]
    Witam wszystkich cierpliwych. Na pokładzie od maja 2020. Sporo się działo w tym czasie, ale firma idzie jak burza do przodu. Niesamowity progres w rozwoju biznesu. Kto wtedy dostrzegł potencjał to dziś już odcina kupony... Pozdrawiam inwestorów.
  • Re: DO CIERLIWYCH Autor: ~Aki2021 [5.173.74.*]
    Mam podobny czas wejścia, mocny progres w firmie nastąpił od tamtego czasu i najfajniejsze, że coraz bardziej doceniam dywidendę, a cena akcji to już wartość dodana. Jeśli firma w dalszym ciągu będzie się tak rozwijać to nie widzę żadnego powodu do sprzedarzy swoich akcji za rok, 5 czy 15 lat, a bardziej potraktowania tego jako jeden z filarów emerytalnych.
    Pzdr
  • Re: DO CIERLIWYCH Autor: ~Marcel [37.109.33.*]
    Ja nadal na pokładzie pozdrawiam.
[x]
XTB 1,61% 103,64 2026-05-29 17:02:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.