Już pisałem parokrotnie o tym że nie będą mogli podpisać umowę z firmami telekomunikacyjnym dopóki nie będzie gotowych przepisów to oczywiste ale spadzie za każdym razem to spychali w otchłań pudelka pozdrawiam
Czytaj ze zrozumieniem pisze o umowach które prezes zapowiadał na czacie z firmami telekomunikacyjnym które mają być wysoko marżowe według słów prezesa bez odbioru brak mi czasu na przekonywanie was a to są moje przemyślenia pozdro
no wlasnie, bo myslenie wcale nie jest takie latwe - najlatwiej za to zaslonic sie czyms / kims innym, np: - "przeczytaj artykul z linka" - "prezes tak powiedzial" - generalnie: "to nie ja, to oni - a ja juz z toba nie gadam"
Z tym AI Act bedzie tak samo jak z wejsciem RODO. Czy firmy nagle zatrzymywaly przetwarzanie danych osobowych, staly w miejscu i nie robily nic, bo "ksztalt przepisow RODO dopiero sie ustala"? No.. nie - bylo duzo konsultacji, i po prostu firmy musialy sie dostosowac. Ale dzialaly. Z AI Act bedzie/jest tak samo. Przeciez zadna firma, zwlaszcza taka ktora "zyje" z AI i przetwarzania danych, nie pozwoli sobie na kilka miesiecy przestoju.