Nie lubię takiego wzrostu na luce, bo zazwyczaj jets szybko zamykana u nas. Wzrosty czy dalsze spadki rozstrzygnie za pewne środowa inflacja Cpi z Usa.
Fut niemiecki i amerykański nie podziela naszego optymizmu. Tak jak przedtem byliśmy najsłabsi tak teraz najmocniejsi. Nic już z tego nie rozumiem: najpierw wyprzedaż wszystkiego jak leci a teraz jazda w drugą stronę? Co się zmieniło? Zniknęły już wszelkie problemy, którymi "żyli" nasze grubasy?
Właśnie jest obawa o to że inflacja mogła wzrosnąć i teraz będziemy spadać do wyników jako fala 5 a jak później się okaże inflacja ze jest zgodna lub niższa od prognoz będzie dopiero odbicie już właściwe.
Inflacja nie wzrośnie bo słabnie gospodarka :) dylemat będzie fed miał we wrześniu nawet jak spadnie inflacja i to większy bo 50 pb może wystraszył na dobre :)
Inflacja może wzrosnąć bo zwiększyły się ostatnio mocno ceny frachtu. Jeśli inflacja będzie niższa od oczekiwań to zwiększa się szanse na obniżkę o 50pkb co może zostać odebrane pozytywnie.
Jaka szczęśliwość i radość zapanowała na naszej giełdzie. Patrzę w notowania i nie wierzę. Muszę zadzwonić do maklera, bo mnie chyba oszukują. To niemożliwe, żeby nasza giełda tak się zachowywała. Dax fut przeszedł na czerwone a Sp500 fut rośnie niecałe 0,5%. Coś mi tu nie gra.
I poniżej nastepny-kiedy zamnknął swoje S z piątku? Sami bajkopisarze tu są - faktycznie ktoś pisał, że poza kilkoma osobami to reszta niekoniecznie. Forum można traktować jako dobry kabaret ;-))
Autor: ~jak40 [91.231.60.*]2024-08-12 14:13 wzrost dzisiejszy mnie zaskoczył jedyne co to ze na weekend byłem bez pozycji a dzisiaj weszły mi S ki po 78 ktore miałem jeszcze ustawione od piątku
Jak widzisz odzewu brak. Zarobisz 20k to 40k albo 60k oddasz grubemu.Taki g...ny zarobek. Zasady+depo+SL+szczęście+wiedza i może się coś uda. Każdy się łudzi, że już wie o co chodzi. A później gruby ze świecy tygodniowej jak dziś zrobi Ci fake. Zamiast zielonej zrobi czerwoną następną. Bez SL klops. Zanim zarobisz to na SL gruby Ci depo wyczyści i taka zabawa. Każdy się chwali zyskami, a stratami mało kto. Nawet jak wpadniesz w trend to i tak kiedyś się to skończy i jak nie zakończysz to znów Cię wyczyszczą. Albo grasz S, a następnego dnia 30pkt wyżej otworzą, a Ty nic nie zluzowałeś depo. I taka to zabawa. Dziś pod koniec olbrzymie pakiety po 1500 w obrębie 4pkt. Znów coś tu kręcili, aby kogoś zrobić w karola czytaj raczej Lki. Uważam, że najgorsze sytuacje są takie gdzie wskakują na chwilkę15-30 min i windują, albo zaniżają i uciekają. To jest sk...wtedy wywalą SL albo skołują, że już nie wiesz co grałeś. Jak ktoś nie musi niech w to nie wchodzi wielki G z tego jest. Czasami odzywają się ludzie po kilku latach, ale to większość pisze, że SZKODA CZASU i ŻYCIA. Powodzenia
do ~Alojzy Dawno nie czytałem nic mądrzejszego . Ja też próbowałem RSI. średnie ruchome, stochastic itp itd . Wydawało mi się że MUSZĘ zarabiać z taką wiedzą i doświadczeniem . Przez kilka lat nawet zarabiałem a tu przyszedł 2024 i Klapa .Graja tak jakby znali moje karty. Od miesiąca pozbyłem się smyczy która kazała mi kilka godzin dziennie gapić się w ekran. Zamknąłem resztę kontraktów , kupiłem kilka małych spółek które jeszcze dużo nie wzrosły . I poczułem sie wolny , jeżdzę na rowerze , podziwiam świat , cieszę się latem. ~Alojzy pozdrawiam Cię