Dobra trolliku pobawie się w twoją gre. Nic nie macie. Jedyne na co zwracacie uwage to Price action który zgadza się jest w głębokiej korekcie. Wycena spółki na samych frankach jest śmiesznie niska nawet absurdalnie bym powiedział. Samych spraw frankowych przy obecnym zakorkowaniu sądów jest na 3 lata lekko. 98% win ratio 50k około. Sprawy dochodzą wolniej ale dochodzą. Masz potencjalnie SKD, Wibor i za darmo w cenie odszkodowania. Wiem, że takie osoby jak ty są tutaj po to by zbić cenke albo po to by nie wiem sobie poszczekać? Votum jest moją najgorszą inwestycją w 2024 zgadza się ale reakcja po majowym raporcie jest kompletnie od czapy. Wynika z braku funduszy i niskiej kapitalizacji spółki. Tutaj masz 2 fundusze któe trzymają 0,5% akcji w obiegu. Ciekawe też, że fundusze banków w któych są sprawy frankowe nie inwestują tutaj (taki food for thought). CEO mówi, że jest to najbardziej pespektywiczny czas dla spółki czy mu wierze? Nie wiem. Widzę też zakupy insiderów teraz już za grube tysiące co napawa optymizmem. Pisz rób swoje a ja będę robić swoje. Rynek może pozostać irracjonalny dłużej niż ty racjonalny uczysz się tego w dniu pierwszym inwestowania. Pozdrawiam
PS. Votum licząc nieruchomości ETFy i akcje stanowi jakieś 0,2% mojego portfela więc nawet jak będę w błędzie (a tak się może okazać) nie ucierpie za bardzo. Następny raport może też być ciężki z uwagi na sezonowość. Jeśli spadniemy dalej ale perspektywy będą dalej podobne a szczególnie mówię o orzecznictwie SKD to prawdopodobnie podwoje pozycje
Dnia 2024-08-08 o godz. 17:21 ~Ola napisał(a): > ~kuki pięknie typa podsumowałeś, jest ryzyko że nie wiele z tego zrozumiał:)) on, czy tam ono to nie wiem, czeka na 5 zł
Podoba mi się w jaki sposób napisałaś 'niewiele'...
Fajne wypociny, ale dlaczego ani drobnica/ulica ani jakiś większy inwestor nie połapali się że to taka perełka i trzeba wyciągać te dołki?
Czemu info, że insider bierze papier za 10k czy za 100k ciągnie papier max jedną sesje?
Zdradzę Ci tajemnice: BO TYLKO HAKOWICZE wieżą w tej papier :D
Nikt rozsądny nie dotyka bo wie ile to jest warte a wszystko 30+ to był balon. Gdyby SKD było tak dobrym sianem to może 40+
Giełda wycenia dalej sytuacje niż jesteście w stanie sobie wyobrazić.
Myślałeś, ze spuścisz papier kiedy? Po dywidendzie w 2027 jak zapadnie ostatni wyrok? :D
- Zarzuty podnoszone przez kancelarie odszkodowawcze są błahe, ale najczęściej również absurdalne, przez co całkowicie wypaczają sens regulacji, która miała chronić konsumentów. Ponadto pozwy pisane są masowo. Dlatego pojawiają się w nich nierzadko zarzuty kompletnie nie związane z zawartą umową kredytową, np. braku informacji o wysokości dziennych odsetek w przypadku odstąpienia od umowy. Tymczasem umowa kredytowa mówi w rzeczywistości, że bank nie pobiera odsetek w przypadku odstąpienia od umowy. W pozwach pojawia się też zarzut nieprawidłowego oznaczenia ubezpieczenia kredytu, chociaż w danej sprawie kredytobiorca nie poniósł żadnego kosztu z tytułu ubezpieczenia, co wyraźnie wynika z umowy - wyjaśnia Agnieszka Wachnicka, wiceprezes ZBP.
Czy korzystne dla konsumentów orzeczenia TSUE spowoduje efekt kostek domina i doprowadzi do fali roszczeń porównywalnej do tych w sprawach frankowych? W opinii prawników frankowych tak nie będzie.
- Sprawy na tle sankcji kredytu darmowego są już w sądach i ich liczba, w mojej ocenie, stale rośnie, jednak nie sądzę by osiągnęła rozmiary porównywalne do tzw. procesów frankowych. Są to przede wszystkim procesy o mniejszej wartości przedmiotu sporu (zwykle daleko im do 100 tys. złotych) - komentuje Tomasz Konieczny, radca prawny i partner w kancelarii prawnej Konieczny, Polak Partnerzy.
Czytaj więcej na Prawo.pl: https://www.prawo.pl/biznes/sankcja-kredytu-darmowego-kto-moze-wygrac-i-ile,528436.html
Barierą mogą być również koszty usług prawnych. - Jeśli na sankcji kredytu darmowego pożyczkobiorca zyska np. 20 tys. zł (a nie 200-300 tys. zł jak w przypadku średniego kredytu frankowego), to raczej nie wyłoży np. 10 tys. zł na profesjonalne zastępstwo prawne. Usługi prawne muszą więc być relatywnie tanie, aby takie sprawy konsumentom się opłacały, a to z kolei wpływa na mniejszą atrakcyjność tego typu spraw dla kancelarii prawnych.
Czytaj więcej na Prawo.pl: https://www.prawo.pl/biznes/sankcja-kredytu-darmowego-kto-moze-wygrac-i-ile,528436.html