• wakacyjne wynki :) Autor: ~bywalec [91.146.243.*]
    Wiem, że motyw przewodni to kiedy znowu ten skup, zwłaszcza jak się ktoś nie angażuje, aby mieć te akcje lub mieć więcej, ale za 35,00 sprzeda każdą ilość :)
    Jakie to przewrotne....a tymczasem wczoraj podali dane za lipiec i po ostatnich spadkowych nastał wzrost utrzymując cały czas przyzwoitą marzę. Trzymać tak dalej
    pzdr

Zarząd ACTION S.A. (Spółka, Emitent) informuje, iż zbliża się do zakończenia księgowań dokumentów dotyczących miesiąca lipca 2024 r. i w związku z powyższym przekazuje informacje o wstępnych, szacunkowych obrotach Grupy Kapitałowej ACTION S.A. za ten okres, które wynoszą 199 mln złotych. Jednocześnie Emitent informuje, iż obrót na wskazanym poziomie stanowi wzrost o 3,65% w stosunku do obrotów osiąganych w tożsamym okresie przez Spółkę tj. w lipcu 2023 roku. Ponadto, Zarząd podkreśla, iż w raportowym okresie wartość osiąganej przez całą Grupę marży utrzymuje się stale na wysokim poziomie, szacunkowo wynoszącym 7,9%
  • Re: wakacyjne wynki :) Autor: ~S_Holmes [79.190.178.*]
    Dnia 2024-08-08 o godz. 09:39 ~bywalec napisał(a):
    > Wiem, że motyw przewodni to kiedy znowu ten skup, zwłaszcza jak się ktoś nie angażuje, aby mieć te akcje lub mieć więcej, ale za 35,00 sprzeda każdą ilość :)
    > Jakie to przewrotne....a tymczasem wczoraj podali dane za lipiec i po ostatnich spadkowych nastał wzrost utrzymując cały czas przyzwoitą marzę. Trzymać tak dalej

[...]

Biznes.pap.pl - raport firmy ACTION S.A. 

Witaj Bywalcze. Wakacje giełdowe na naszej ulubione Spółce to okazja do delikatnego dokupowania, ale bez szaleństw by cenę nadal bardzo atrakcyjną dla kupującego utrzymać. Wyniki ACTION są wspaniałe w porównaniu choćby do dzisiejszego raportu za półrocze z ASBIS - tam fatalnie i cena akcji zbliżyła się do poziomu ACTION. U nas super, choć trochę za spokojnie, bo otoczenie światowe i WIG20 nie sprzyja zbytnio, a co zestresowanym poskutkuje, że oddadzą nam papiery ACT taniutko. Pozdrawiam i bywaj!
  • Re: wakacyjne wynki :) Autor: ~bywalec [91.146.243.*]
    już nie chciałem pstrykać do Asbisu i gdyby nie silne cypryjsko-egzotyczne ich plecy to by dziś popłynęli grubo na giełdzie u nas...a tak ledwo ich zdusili do -10% i już napychają siaty. ACT broni się wynikami i myślę, że do końca roku ciekawe zagrywki nas spotkają.
    co do WIgu20, jak pisałem w zeszłym roku wlazłem w redów i nie pamiętam czy na jakimkolwiek walorze wykręciłem już tyle kółek w tak im czasie i to jedyny wdł mnie papier godny uwagi (szorty Ich kochają :)) i SPÓŁKA na tłustego longa :)
  • Re: wakacyjne wynki :) Autor: ~S_Holmes [79.190.178.*]
    Dnia 2024-08-08 o godz. 10:42 ~bywalec napisał(a):
    [...] ACT broni się wynikami i myślę, że do końca roku ciekawe zagrywki nas spotkają. [...]

Ha! Bywalcze, oczywiście my też tutaj jesteśmy na "tłustego longa", jest nas trochę osób i przecież dobrze wiemy, że z końcem roku będziemy znacznie wyżej niż teraz, gdy obecnie wielu wypoczywa i margeritkę na leżaczku popija - bo przecież ACTION to firma bardzo bezpieczna i można jej powierzać część swego majątku i nie przejmować codziennie niektórymi dołującymi zagrywkami uczestników rynku. Pozdrawiam i bywaj!

[x]
ACTION 2,11% 29,00 2026-03-25 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.