Generalnie co by nie mówić czy z jednym czy z dwoma to i tak te same koszty produkcji gry trzeba by było zwrócić z przychodów jakie wygeneruje nowy Projekt Cyber Slash. Więc wychodzimy na 0. Nic nie tracimy. Ja osobiście się nie łudziłem, że Take Two tak po prostu odda 10 mln zł na produkcje gry. Wiadomo było, że jeżeli gra zostanie wyprodukowa to będzie należało zwrócić koszty produkcji.
Spółka z GR2 w końcu zarobiła jakieś pieniądze przy produkcji, a tutaj projekt jest 3x większy więc można liczyć na 5x większy zysk gdyż będzie lepiej skonstruowana umowa ze względu na pełne prawa dla projektu o kodowej nazwie "CyberSlash".
Co ty za głupoty piszesz , gra jest oml. A czego się spodziewałes ze wyłażą kasę na grę i nie trzeba jej oddać , normalna procedura. Ktoś kto wykłada to albo ma później z tego profity jak dojdzie do sprzedaży albo wcześniej zwrot. Po co zaklinać rzeczywistość ? Chyba po zbicie ceny słabym i odkupienie nieco
Nie wiadomo jak była skonstruowana umowa i z czyjej winy została rozwiązana i dlaczego(to mnie najbardziej interesuje).Bo jeśli Tt szukał oszczędności i zawiesił projekt to 100%zwrotu kosztu to za dużo.Ale fakt jest taki że CS to ich produkt i musieli się z Oml dogadać.Nie ma nic za darmo ....Jeżeli oml by straciłby Cs kolejne lata pracowaliby nad nową grą i jako akcjonariusz cieszę sie że jest tak a czy ze swoich czy będzie nowy wydawca czas pokaże.Najwazniejsze1 dobry zwiastun2 dobra grywalna ciekawa gra .Czyli tu jest plus dla mnie. . Z chęcią dokupię jeżeli będzie atrakcyjna cena i mam nadzieję że max do 6 m będzie zwiastun.