• To my mamy im płacić Autor: ~Adam [104.28.45.*]
    Jeszcze my mamy spłacać wydatki take two, co za masakra. To była ich decyzja i ich ryzyko. Jesteśmy w czarnej d. Znów nas załatwili, ograbią nas z każdej strony.
  • Re: To my mamy im płacić Autor: ~Adam [31.145.114.*]
    Nie rozumiem zapisu tego porozumienia. Czy mogę prosić o wyjaśnienie. OML ma oddać całość kosztów Take Two jeśli OML wyda sam lub z kimś CS?
  • Re: To my mamy im płacić Autor: ~Pirek [91.201.44.*]
    Take Two płaciło za tworzenie gry, więc wzglednie oczywiste jest ze trzeba im oddać te pieniądze, jeżeli OML zamierza monetyzować tę grę i zachować do niej prawa. Jest to standardowa praktyka
  • Re: To my mamy im płacić Autor: ~Adam [31.145.114.*]
    Nie wiem czemu ale zakładałem, że skoro TT wypowiedziało umowę to koszty jakie ponieśli spisują na straty i OML nic im nie musi oddać. W tej sytuacji OML jest w czarnej d...ie.
  • Re: To my mamy im płacić Autor: ~Pirek [91.201.44.*]
    Nie koniecznie w dupie, trzeba im te pieniądze oddać z przychodów ze sprzedaży, a nie teraz, a po drugie jedynie 50% przychodów będzie leciało do TT (do czasu spłaty). Mogło też być ze calosc przychodow leci do TT - takie umowy także się zdarzaja
  • Re: To my mamy im płacić Autor: ~Runner [80.50.145.*]
    Zobaczcie jak Bloober rozstrzygnął umowę z TT, oni za to muszą od razu wykonać jednorazowy przelew za poniesione koszty dla TT.
    A nie 50% z przychodów do czasu osiągnięcia spłaty.
  • Re: To my mamy im płacić Autor: ~src [46.134.77.*]
    Bul bul bul emisja raczej
  • Re: To my mamy im płacić Autor: ~Dejw [217.153.200.*]
    OML ma pełne prawa do CS a TT tylko odzyska pieniądze które zainwestowali, bez zysku, ze stratą na inflacji

jest to bardzo nautralna umowa bez wpływu na kurs
  • Re: To my mamy im płacić Autor: ~inwestor [5.173.184.*]
    Bardzo dobra umowa - jak darmowy kredyt na nieokreślony czas. Ponadto jeśli zdecydowaliby nie kontynuować, a zamiast tego wydać inny projekt - nic nie spłacają. TT musi być pewne, że odzyska kasę, albo podpisali niekorzystne porozumienie dla siebie i zarazem b.dobre dla OML
[x]
ONEMORE -2,55% 2,68 2026-06-01 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.