Spodziewałem się tylko ciut lepszego wyniki ale i tak jest dobrze . Najważniejszy jest progres r/r i, spółka zwiększa zysk czyli sprawdza się to co powiedział prezes. Obawiałem się że wynik może być taki sam jak za 2 q 2023, na szczęście jest wyższy o prawie 40 proc i papers nie był potrzebny. Także trzymam moje tysiąc papiera do poziomu 100 zł / sztuka
74.70 niestety kupił praktycznie na samej górce ale będę trzymam do 100 zł . Jest dobrze, spółka co roku podwyższa swój zysk 100 będzie wcześniej czy później mini po drodze dywidenda . Już pierwsza wziąłem 4 tys także powinno być dobrze
Mówiłem że będzie 180 a nie 250 czyli prawie trafiłem 10 tys w plecy trochę boli ale pewnie niejeden inwestor ma więcej w plecy kupując po 70 a sprzedając na panice po 58. Pewnie jest wielu takich ale się nie przyznają. Czekam spokojnie na 100 zł. Rok mogę spokojnie posiedzieć na papierze, po drodze będzie kolejna dywidenda pewnie w okolicach 6 zł już a i kurs podskoczy jak lud zobaczy miliard zysku za cały 2024
Raczej nie powinienem stracić...
Ty nie rozumiesz w co jest gra xd spółka 10 poprawiła zysk w 1 półroczu. Żadna dynamika przy tym wzroście kursu. A zaraz może być regres przy takich odczytach. Patrz przykład votum asbis czy sunex
Co ty mi tu piszesz o jakiś śmieciach spółkach. To nawet nie stało przy xtb. Tu mamy solidna spółkę zwiększa przychód r/r przed nią jeszcze lepsze perspektywy chociażby nowe rynki Indonezja , Brazylia. Tutaj w dłuższym okresie musi być dobrze. Zobacz na Cdr . G ... Zyski dywidenda 1 zł raz na parę lat a jaki jest kurs.. moim zdaniem xtb to jedna z lepszych spółek na bananie
Może być. Byłoby źle jakby pokazali tylko 100 baniek zysku. Moim zdaniem do koniec miesiąca boczniak 60 - 63
We wrześniu zaczynamy wzrosty pod 3 q który będzie lepszy niż 2