• Jest dobrze Autor: ~Sławek [37.30.6.*]
    Spodziewałem się tylko ciut lepszego wyniki ale i tak jest dobrze . Najważniejszy jest progres r/r i, spółka zwiększa zysk czyli sprawdza się to co powiedział prezes. Obawiałem się że wynik może być taki sam jak za 2 q 2023, na szczęście jest wyższy o prawie 40 proc i papers nie był potrzebny. Także trzymam moje tysiąc papiera do poziomu 100 zł / sztuka
  • Re: Jest dobrze Autor: ~Beton777 [77.25.18.*]
    A jaką masz średnią zakupu?
  • Re: Jest dobrze Autor: ~Sławek [37.30.4.*]
    74.70 niestety kupił praktycznie na samej górce ale będę trzymam do 100 zł . Jest dobrze, spółka co roku podwyższa swój zysk 100 będzie wcześniej czy później mini po drodze dywidenda . Już pierwsza wziąłem 4 tys także powinno być dobrze
  • Re: Jest dobrze Autor: ~Pit [188.146.108.*]
    Oho Sławek, to ja nie sądziłem że ty wisisz aż na takim haku :D no ale ktoś brał po 74+ więc nie jesteś sam.
  • Re: Jest dobrze Autor: ~Marek [176.221.125.*]
    Dużo ich tak nie ma, pewnie większość ma stop lose do 10 % straty i odpuszczenie. Sławek nie ma. Sławek poleci na przepołowienie portfela.
  • Re: Jest dobrze Autor: ~Qsawier [37.47.244.*]
    Namawiałes że będzie 250mln a tu ledwie 160mln. Nie znasz się na inwestowaniu Slawciu
    Mówiłem że będzie 180 a nie 250 czyli prawie trafiłem 10 tys w plecy trochę boli ale pewnie niejeden inwestor ma więcej w plecy kupując po 70 a sprzedając na panice po 58. Pewnie jest wielu takich ale się nie przyznają. Czekam spokojnie na 100 zł. Rok mogę spokojnie posiedzieć na papierze, po drodze będzie kolejna dywidenda pewnie w okolicach 6 zł już a i kurs podskoczy jak lud zobaczy miliard zysku za cały 2024
    Raczej nie powinienem stracić...
  • Re: Jest dobrze Autor: ~Insajder [176.221.125.*]
    Ty nie rozumiesz w co jest gra xd spółka 10 poprawiła zysk w 1 półroczu. Żadna dynamika przy tym wzroście kursu. A zaraz może być regres przy takich odczytach. Patrz przykład votum asbis czy sunex
  • Re: Jest dobrze Autor: ~Insajder [176.221.125.*]
    Przepołowisz portfel to się nauczysz
    Co ty mi tu piszesz o jakiś śmieciach spółkach. To nawet nie stało przy xtb. Tu mamy solidna spółkę zwiększa przychód r/r przed nią jeszcze lepsze perspektywy chociażby nowe rynki Indonezja , Brazylia. Tutaj w dłuższym okresie musi być dobrze. Zobacz na Cdr . G ... Zyski dywidenda 1 zł raz na parę lat a jaki jest kurs.. moim zdaniem xtb to jedna z lepszych spółek na bananie
  • Re: Jest dobrze Autor: ~Janek [83.10.243.*]
    Dokładnie ten sam mechanizm. CD-R i XTB mają jakie wyniki i tak może być że się przepołowią. To sam hype i leszczenie
  • Re: Jest dobrze Autor: ~Gg [37.248.161.*]
    Jest mega dobrze. Mogło być nawet tylko 80 baniek a tu proszę. Ja dokupuje
  • Re: Jest dobrze Autor: ~Krzysiek [31.0.83.*]
    Może być. Byłoby źle jakby pokazali tylko 100 baniek zysku. Moim zdaniem do koniec miesiąca boczniak 60 - 63
    We wrześniu zaczynamy wzrosty pod 3 q który będzie lepszy niż 2
  • Re: Jest dobrze Autor: ~kajtek [213.108.117.*]
    jutro 55-58 PZU jest dużo lepsze . Raczej bez spekulacji nie mówiąc o spekulacji na Dino.

[x]
XTB -2,77% 100,52 2026-05-08 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.