Dziwne, że taka informacja się teraz pojawia. Myślę, że za parę lat dowiemy się jak obecna ekipa "zarządzała" Orlenem i nie tylko. Bo dziś dziennikarze boją się pisać. Boją się o utratę pracy.
A po co komu dwie spółki paliwowe na jednym krajowym rynku? Walczyłyby ze sobą, zagraniczna konkurencja spijałaby śmietankę. Właśnie po to była fuzja, by konkurować z obcymi koncernami. Ktoś komu nie zależy na rozwoju polskich firm podważa sens fuzji.
Lotos nie był państwowy.poza tym to nie jest "zarządzanie przez państwo" tylko wyprowadzanie kasy przez partyjnych nominatów .klasyczne uwlaszczanie się nomenklatury partyjnej na majątku narodowym
To były SSP i nie ma powodu, by rozdrabniać swój przemysł paliwowy. To woda na młyn dla konkurencji zagranicznej. Źle życzysz Polsce - powiedz to otwarcie.
Był oznaką rozpoczęcia spuszczania powietrza z balona którego "przychody "napompowaniu włączając do Orlenu PGNiG .umysłowe eunuchu nawet tego nie ogarniaja
Akcjonariusze firm byli za fuzją. Dwóch mniejszościowych przegrało w sądzie:
Sąd Apelacyjny w Łodzi podtrzymał orzeczenie sądu pierwszej instancji i nie stwierdził nieważności uchwały w sprawie połączenia z PKN Orlen z Grupą Lotos. Wyrok jest prawomocny. Uchylenia uchwały domagali się dwaj akcjonariusze byłej Grupy Lotos. Sąd pierwszej instancji oddalił powództwo w całości.
No .szczególnie że akcjonariusze w wiekszosci to skarb państwa który reprezentowali kaczy funkcjonariusze .zarówno ekonomicznie jak i ze względu na bezpieczeństwo energetyczne kraju fuzja była zbrodnia na lotosie i budżecie Polski .no ale zarobił Orban wujtek i saudiaramco
Wybacz kolego mój (eunucha PiSowskiego) brak wiedzy ale jak widzi poszukuję/uzupełniam. Odpowiedz mi proszę: 1. kiedy zakończy się "spuszczanie powietrza z balona którego "przychody "napompowaniu włączając do Orlenu PGNiG" 2. Co będzie efektem tego "spuszczenia" a dokładniej czy możemy liczyć na wzrost zysków (>92mld)
Tylko dlaczego mimo takich strat Orlen tyle sponsorował i była dywidenda a teraz wszystko padło a Orlen ledwo przedzie choć sami fachowcy tam co chwilę są obsadzani jest kpo tylko rosnąć nie ma zamiaru a wręcz spada