Ktoś z automatu wyrzuca po 400 sztuk poniżej 6zł i jednocześnie ktoś po te 400 sztuk regularnie odbiera. Opinie o Carbon Sudio na forum typu "bankrut" "spółka idzie do piachu" czy "kurs spada na groszówki" itp. to jasny sygnał, że czas najwyższy na zakupy w przedziale 5,5-6zł. Z drugiej strony ciężko będzie wyrwać trochę większe pakiety po 2-3 tys.szt. bo zwyczajnie obroty na to nie pozwalają. Ci wszyscy, którzy teraz trolują na forum w oczekiwaniu na "groszówki" ale strach im nie pozwala na zakup papiera po 5-6zł obudzą się wkrótce z przysłowiową ręką w nocniku. Będą za to ładować papier na hurra po 10-11zł i krzyczeć po forach jaka to dobra i perspektywiczna spółka. Ale cóż... to już chyba standard (i jak wiemy nie tylko tutaj). Pozdrawiam
Loool:)) Nic nie powinno być "teoretycznie", bo gdyby takie "teoretyczne" scenariusze sie sprawdzaly, to wszysxy byliby juz milionerami. CRB jest mikrospółką o obrotach mniejszych niż osiedlowy spożywczak (10k dziennie przychodu), i nic tutaj nie jest "teoretyczne" poza teoretyxznym zyskiem z teoretycznie dobrych produktów. Ktorych nie ma i przez najblizszy rok CRB bedzie wegetowal tylko na slabnącej strużce pieniędzy z back library. Zastanawiam się, czy w ogole jest ratunek dla tej spolki, czy nie spalili za duzo rezerw na nieudanego Warhammera, banalnego Crimena (ktory byl taka ot giereczka, miła ale jakich pełno, bez perspektywy na nośne nowe IP) i rozczarowujące Brotherhood (ot, taki upgrade, znowu to samo, i 4 graczy online w multi). Gdyby te wszystkie srodki i wysilek wlozyli w jedno Brotherhood i zrobili duży produkt oparty o ich oryginalne, sprawdzone IP, rozwijając kampanię single, opowiadajàc naprawdę jakąś wartą uwagi historię, itd, to byliby pewnie w innym miejscu dzisiaj. A tak, po latach rozdrobnienia i skakania bez wizji z projektu na projekt są w sytuacji znacznie gorszej, niz przez Warhammerem, i wydaje mi sie, ze nie mają już sił na nic dużego. Więc będą powoli dopasowywać się do nowego "punktu rownowagi" jako firemka od minigierek, zwolnia jeszcze jakies 10 -15 osob i tak to będzie. Zadnych odbić w kosmos, tylko kurs odzwierciedlający realia biznesowe Carbona
Przecież Irony mają średnią coś koło 16zł więc obecnie -60%, tylko niespełna rozumu by to sprzedawał po latach trzymania. W końcu ruszy, nie po to robią szopki żeby nie napompować balonika i opylić ulicy towaru ;)
Coz, najwyrazniej przeszacowalem i nie docenilem, jak slabym strumieniem kasy okazal sie Brotherhood, w perspektywie tych prawie 10 miesiecy - pamoetajmy, ze maja 50/50 rev sharing z Verigo, bo nie dali juz rady wydac gry sami, wlasnymi srodkami, tak jak pierwssydh wizardow i dark times. Chyba ciagle mam tendencję do przeszacowywania Carbona, jakos chyba coagle mam sentyment i chcę, zeby im sie udalo, mimo wszystkich dzialan Cabana, zeby bylo odwrotnie:)