• Konkurencja NanoGroup Autor: ~Bob [91.233.25.*]
    Czy ktoś z was analizował jak wygląda globalna konkurencja dla NanoGroup, która specjalizuje się w dziedzinie perfuzji?
  • Re: Konkurencja NanoGroup Autor: ~kolo [37.47.210.*]
    bardzo ciekawy temat , jak ktoś ma konto w BOŚ to mógłby sięgnąć do starych opracowań i rekomendacji .
    może tam coś jest ?
    BOŚ kiedyś zajmował się tą spółką .
  • Re: Konkurencja NanoGroup Autor: ~Bob [91.233.25.*]
    na szybko znalazłem takie:

TransMedics - Amerykańska firma, która opracowała system Organ Care System (OCS), który umożliwia perfuzję organów na “żywo” podczas transportu.
    XVIVO Perfusion - Szwedzka firma, która opracowała system perfuzji płuc (XPSTM) i płyn do perfuzji płuc (Steen Solution™), które są używane do oceny i leczenia płuc przed przeszczepieniem.
    Bridge to Life - Firma, która opracowała płyn do perfuzji Belzer UW® Cold Storage Solution, który jest używany do przechowywania wielu typów organów przed przeszczepieniem.
    Paragonix Technologies - Firma, która opracowała system przechowywania organów SherpaPak™, który utrzymuje organy w optymalnej temperaturze podczas transportu.
    OrganOx - Brytyjska firma, która opracowała system, który umożliwia perfuzję wątroby na “żywo” przed przeszczepieniem.

Znalazłem coś takiego:
    Trans Tedics -z USA ,mają Organ Care Sytem - umożliwia perfuzję organów na żywo podczas transportu - czyli zanim gościu wystygnie... ?
    XVIVO Perfusion - Szwecja - system perfuzji płuc i płyn do perfuzji płuc SteenSolution
    Brige to Life - płyn do perfuzji Belzer UW Cold storage solution - do przechowaywaniu różnych organów przed przeszczepem
    Paragonix Technologies - system przechowywania organów ShepaPax - utrzymuje oragny w optymalnej temp podczas transportu
    OrganOx - z UK - system do perfuzji wątroby.

Pewnie cos tam jeszcze Chińczyki i Japońce mają.
  • Re: Konkurencja NanoGroup Autor: ~Fg [77.252.47.*]
    Zgadza się, organy są transplantowane od dziesięcioleci i równolegle rozwijają się technologie przechowywania organów co jest oczywiste i trudno żeby było inaczej. Np. podana przez Ciebie technologia Uniwersytetu w Wisconsin sięga lat 80tych ubiegłego wieku i swego czasu zrewolucjonizowała przeszczepy wątroby wydłużając czas przechowywania do 24 godzin, z górną granicą do 30 godzin.
    W przypadku nanox mówimy o dniach z możliwością rozwinięcia do tygodni. Pojawienie się tego na rynku będzie przełomem, tak że tego...
    Ja raczej szukałem kogoś kto prowadzi analogiczne badania. Ale musiałbym chyba więcej czasu poświęcić..
    Na razie nie znalazłem konkurencji dla NanOX , (co nie znaczy że jej nie ma).
    Ale to może być potencjalna lista firm które mógłby być zainteresowane pozyskaniem tej technologii i dalszym rozwojem.
  • Re: Konkurencja NanoGroup Autor: ~elo [31.60.130.*]
    A może spółkę o to zapytaj?
[x]
NANOGROUP -0,41% 2,40 2026-05-13 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.