• Wsparcie Autor: ~Pablo [213.76.46.*]
    Wsparcie w okolicy 25 puściło, kolejne, bardzo mocne na 20. Od jakieś czasu czekam na ten poziom, tym bardziej, że to będzie już poziom, na którym stopa dywidendy będzie w miarę rozsądna. Tam dołączę do akcjonariatu, no chyba że jakieś slabe info wyjdzie, typu gorsze wyniki, albo niższa niż spodziewana dyeidenda, to ustawię się poziom niżej, w okolicy 15.
  • Re: Wsparcie Autor: ~Pablo [213.76.46.*]
    Widzę, że scenariusz realizuje się szybciej niż myślałem, ciekawe czy tam jakieś słabe info się nie pojawi. Ja osobiście chyba jednak poczekam, bo to wsparcie przy 20 zł może nie pomóc i realny jest wg mnie poziom 15-16 zł.
  • Re: Wsparcie Autor: ~bialewino [87.205.119.*]
    puściło, szeroki rynek sprzyja spadkom, obrót mały, ale ja będę cierpliwy, najwyżej dobiorę :-)
  • Re: Wsparcie Autor: ~Pablo [213.76.46.*]
    Spoko, jest to jakaś taktyka, chociaż czasem się to nie sprawdza i lepiej sprzedać i odkupić niżej. Ja tak mam na Asbis, wziąłem pierwszy pakiet po 27, później dobierałem przy 25, a obecnie kurs zleciał na 21. Wygląda że to już dołek, ale póki co czerwień soczysta na tej pozycji :D
  • Re: Wsparcie Autor: ~bialewino [87.205.119.*]
    Czerwień mnie nie przeraza, zawsze kupuję pozycję za część środków i dopuszczam uśrednienie. Czasem można wtopić, ale to przy każdej transakcji. Ważne aby działać strategią konsekwentnie. Nie wiem czy tu zjedziemy dużo niżej, strasznie mała płynność, ciężko kupić ciężko sprzedać. Jak ktoś w panice wysypie spadnie, jak ktoś nerwowo zakupi urośnie :-)
  • Re: Wsparcie Autor: ~Artur [94.246.167.*]
    Ambra nigdy nie grzeszyła płynnością. To jest jedna ze spółek typu kup i zapomnij. Firma sie rozwija i nawet mimo skoku kosztów i spadku wolumenu była w stanie wypracować zyski. Ma też stabilną politykę dywidendową. Dla mnie to spółka kup i zapomnij. Od kilku lat kasuję dywidendy i korcił mnie palec by zainkasować zysk przy ostatniej zwyżce. Ostatecznie zostawiłem ją w spokoju. Leży w portfelu i nawet jeśli chwilowo schodzi in minus, per saldo po dywidendach jestem do przodu.
[x]
AMBRA -0,30% 19,62 2025-10-03 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.