głęboko mam w poważaniu czy ktoś to minusuje czy nie, ale tak z czystej ciekawości co takiego w mojej poprzedniej wypowiedzi zasłużyło na minusa? :D Jakby ktoś z minusujących mógł się ustosunkować, to było by ciekawie :)
A niby czemu w weekend miałoby być lepiej?
Przy ostatniej promocji wcale nie było, szczyt był w piątek , dosłownie jeden dzień szarpnęło głęboko w top 100, a weekend już dużo nizej.
Weekend to weekend więc sprzedaż w rozumieniu absolutnym będzie lepsza, ale nie ma powodu dla którego miałaby być relatywnie (pozycja w top) jeszcze lepsza niż teraz.
Chyba że taki powód znasz no to napisz
Z prostego założenia, że mamy ewidentny trend rosnący oraz baner, już 64 pozycja, to oczywiste. Ale czego można się spodziewać po wielonikowcu 5.173....
Tak myślałem, czyli nie masz żadnego innego argumentu poza tym, który w czerwcu się w ogóle nie sprawdził, a final tego był taki że w dniu maksymalnego zadziałania promocji (tj pierwszym dniu) kurs wzrósł ponad 11% , a w 4 sesje po weekendzie spadł o 16%.
Dla jasności ja nie przyjmuje tu żadnych założeń , tylko napisałem jak było wcześniej, i uprzejmie spytałem jakie są argumenty że będzie inaczej.
A że merytoryczna rozmowa z zapakowanym fizolstwem nie jest możliwa, to mnie nie dziwi
Skoro rozmawiam z pustostanem umysłowym, to lepiej odpowiem sam sobie.
Otóż takim argumentem może być znaczace podniesienie atrakcyjności gry przez dodana zawartość. Docelowo, liczę że tak właśnie będzie. Ale czy już teraz? Wątpię, ale chętnie się pomyle
Trend wzrostowy się wypłaszczył w okolicach 65 pozycji. Czy skoczy jeszcze trochę do góry, spadnie czy się utrzyma? Nie wiadomo nikt tu chyba nie ma szklanej kuli. Najważniejsze jest to, że zainteresowanie grą jest cały czas duże, jeśli kolejne major update pozwolą utrzymać oceny powyżej 80% to naprawdę dobre czasy przed GOP się zapowiadają, ale masz rację sprzedaż w weekend relatywnie będzie lepsza, ale pozycja w global bestsellers wcale nie musi.