Jakiś czas temu Ambra miała kupca na tę działkę, ale widocznie się rozmyślił, wtedy cena sprzedaży wynosiła 40 mln euro. Wydaje mi się że w najczarniejszym scenariuszu sprzedają tę działkę za 30 mln euro co nam daje około 135 mln złotych. Czyli 100 mln czystego zysku!!!! Nie musze chyba dodawać że po transakcji wartość księgowa Ambry wzrośnie do 320 mln złotych. Będą mogli pozbyć się zadłużenia i w ten sposób sporo podnieść zyski! Dlatego wydaje mi że sprzedaż akcji Ambry poniżej 10 pln to wielkie faux pas. Obecna wycena rynkowa Ambry jest absurdalnie niska, jak juz kiedyś pisałem bankrutujące spóki są wyżej wyceniane. Co wy na to ludziska?
Mysle podobnie, ja trzymam akcje i nie oddam za mniej niz 6-7 zloty choc to w perspektywie kilku miesiecy a w miedzy czasie moze uda sie zalapac gorki i dolki. Jaki scenariusz na ten tydzien? 3,2 peknie albo chociaz sie zblizymy? Ja mysle ze tak a wy?
pilnuje, pilnuje - wystarczy popatrzeć po ile akcji (w pakietach) się sprzedawało jak się Bolki wyprzedawały, a jakie zlecenia szły teraz ... trzymać do WK !!!