Brak odwagi? To za ten mój brak odwagi twoi współwisielce z tego forum straszyli mnie donosami na policję, cha cha cha. Ale przyznać trzeba, że wymalowała cię Bydgoszcz na cacy.
To dawaj maliniak - co w takim razie dalej twoim zdaniem? No co od teraz? Do czego to zmierza? Jesteś kozak? Masz wiedzę to dawaj napisz co się dzieje, co chce spółka zrobić.
Maliniak od kilku lat mówi to samo a spółka jak się rozwijała tak się rozwija. Kampania reklamowa, którą spółka ostatnio zaczęła przełoży się na bardzo dobre przychody w wynikach za III kwartał. Dodatkowo marka jest coraz bardziej rozpoznawalna również za granicą.
Markę Onlybio można porównać do Ziaja o podobnym profilu gdzie zyski firmy Ziaja za 2023 rok wynosiły 76.6mln a przychody 465,4mln gdzie spółka Ziaja co prawda ma nieco dłuższą historię i jest bardziej rozpoznawalna w Polsce ale na Instagramie i Facebooku ma mniej obserwujących niż Onlybio.life. Dodatkowo na google trends można sprawdzić, że marka Ziaja jest co prawda wyszukiwana częściej niż marka Onlybio ale tylko jeśli porównujemy te spółki w przedziale czasowym dłuższym niż 7 dni. W przedziale do 7 dni Onlybio.life wygrywa. Wnioski nasuwają się same.
Prawda jest taka, że przebicie zapewne nie utrzyma się długo i wiadomym jest, że Ziaja wróci na prowadzenie. Jedna akcja marketingowa nie jest wystarczająca by zostać liderem w branży. Te firmy też mają nieco inne kosmetyki więc ze sobą nie do końca konkurują, ale takie spojrzenie na obie firmy daje pewien obraz i można założyć, że Onlybio.life które należy do grupy kapitałowej hubtech rozwija się bardzo prężnie. Ja w spółkę wierzę, mimo że już jakiś czas odnotowuję stratę w swoim portfelu. Czas pokaże i niech każdy podejmuje swoje decyzje. Maliniakiem jednak bym się nie przejmował.