Ty lepiej nie inwestuj w gamedev jeżeli porównujesz Gaming Factory do Dust. Może jeszcze dla ciebie Cd projekt gorszy jest od SimFabric? :) Nie kupuje się po prostu na górce nigdy spółek, nie ważne jakie są, czy 11bit, czy cd projekt czy cokolwiek innego.
Jedni kupili Gf po 35-49+ inni po 5-15. Tak samo cdp mogłeś kupić po 10zł jak i po 460. Naucz się kupować jak spółka jest tania a sprzedawać jak jest droga i oceniać ewidentne wałki/ściemy/nagonki jak Simfabric, Dust, Startward, Lmg itd. ze spółkami co pracują i robia mocne gry. Jak się tego nauczysz to będziesz miał spółki które kiedyś będą dzisiejszym CDP, 11bit, PlayWayem.
Dla wielu 11bit po 2zł to był syf, cdp po 5zł był syf, Plw... Zorientuj się kto pracuje w spółce, nad czym, pojedź, postaw setkę dla deva/youtubera/kogoś z fundu jak sam nie ogarniasz analizy, kup, poczekaj i cyk profit.
Chyba, ze wolisz spółki na które wszędzie naganiano jak Lmg, Starward, SimFabric, Dust, Varsav... wtedy nie miej do innych pretensji tylko do siebie.
Ok. Wiesz o czym mówisz i za to szacun. Mi chodziło jednak o to, że finalnie wiele z tych firm jednak nie dowozi jakości w grach, które produkuje. Jest to dla mnie samo w sobie dość frustrujące. Co do zysku na akcjach i timing, tak jak mówisz.
Tak z ciekawości, bo nei chce mi się sprzerać bo spółką się nie interesuję, ale jak oni weszli na NC. Nie mają żadnych gier wydanych, a wymóg jest, aby mieć jakiś przychód. Też chyba już do gamingu zmienia się sentyment bo jest mega tani. Aż czasami nie mogę uwierzyć jak nie które spółki przez sentyment zostały zmasakrowane. Wiadomo, że było przegrzanie, ale widzę spółki po 99% spadku od topów. A potem wychodzi coś takiego, co ma kapitalizację 60mln na start... a ma mniej niż spółki co mają poniżej 5mln kapitalizacji nawet i jest ich na prawdę dużo. Pierwsze z brzegu Atomic Jelly (coś wydali już, mają finansowanie i mocną grę) czy Jujubee itd. itp. Myślałem, że spadek będzie jakieś 80% na otwarciu... a tu jednak powoli leci. To też dobrze świadczy. Tylko niefortunnie się składa, że z takimi wycenami spółki wchodzą bo szans na wzrosty nie ma i wygląda to dla potencjalnych klientów fatalnie (cały sektor).
Tutaj gra nie jest pod Food Truck, który na pewno nie zawiedzie ale pod następny projekt, który wydadzą za tok z Team17. Jeśli będzie tak dobry jak mówią goście z Team17 to będzie bomba.
Pozdrawiam i dobrych zwrotów z inwestycji zycze