Zawsze chadzam własną drogą... ;D spółka dobra... zarabia... mniej czy więcej... czas pokaże... najlepsi "wróżbici" nie są w stanie przewidzieć kursu za rok... dwa... trzy... może inwestorem jestem słabym... za to żyłkę do hazardu mam i wiem kiedy "stolik" rozdaje pod siebie... ;D
Szukając przyzwoitego zwrotu kapitału... trzeba podejmować ryzyko... szukając 5% rocznie kupiłbym jakiś ETF... a nie pojedyncze spółki w "trendzie spadkowym"... im większe ryzyko... tym i większa nagroda... choć osobiście uważam że tutaj ryzyko jest naprawdę niewielkie... ale jest... bez dwóch zdań... ;D
PS. Nie polecam kupna - każdy ma inny margines ryzyka... ;D
Dnia 2024-07-17 o godz. 21:13 ~M78 napisał(a): > Szukając przyzwoitego zwrotu kapitału... trzeba podejmować ryzyko... szukając 5% rocznie kupiłbym jakiś ETF... a nie pojedyncze spółki w "trendzie spadkowym"... im większe ryzyko... tym i większa nagroda... choć osobiście uważam że tutaj ryzyko jest naprawdę niewielkie... ale jest... bez dwóch zdań... ;D > > PS. Nie polecam kupna - każdy ma inny margines ryzyka... ;D