• 3,40 - nastepny przystanek Autor: marcus1a [188.26.199.*]
    Tam sie zdecyduje,co dalej (a parametrow do decyzji bedzie kilkanascie, zarowno z szerokiego rynku, jak i politycznych, czy specyficznych pod energetyke i konkretnie pod tauron).

Oczywiscie to nie jest rekomendacja w rozumieniu prawa, a jedynie moja prywatna opinia
  • Re: 3,40 - nastepny przystanek Autor: ~Transek1975 [91.234.124.*]
    https://biznes.pap.pl/pl/news/pap/info/3630294,tauron-widzi-ryzyko-ujecia-w-sprawozdaniu-za-i-polr--odpisow-z-tytulu-utraty-wartosci-aktywow-wytworczych
  • Re: 3,40 - nastepny przystanek Autor: ~Jaś [109.125.255.*]
    Stany w górę i GPW od jutra w górę. Dziś było trzepanie leszcza na GPW. Euro dolar idzie na 1.25
  • Re: 3,40 - nastepny przystanek Autor: marcus1a [188.26.199.*]
    No i gdzie ta gora? ;)
  • Re: 3,40 - nastepny przystanek Autor: marcus1a [151.46.138.*]
    No i teraz, tak jak pisalem, trudne decyzje przed nami...
    - rosnie mozliwosc wojny o Tajwan
    - USA dostaja zadyszki
    - atak Iranu + sytuacja w Libanie
    - Ukraina

Ja chyba poczekam jeszcze (nie jest to rekomendacja)
  • Re: 3,40 - nastepny przystanek Autor: ~Jaś [109.125.229.*]
    Jak na razie to sprawdza się mój scenariusz, o którym pisałem w grudniu. Początek III kw spadki potem wzrosty i cały IV wzrosty. I i II kw 25 też.
    Pisałem że stopy w Stanach pójdą w dół po wyborach, i się zobaczy, może wrzesień początek obniżek. Nie wiele bym się pomylił.
    Euro dolar idzie w górę i pewnie do końca roku na 1,2. Tramp nie raz mówił o tym że dolar jest za drogi. Jeśli FED czegoś nie wymyśli to w Stanach będzie recesja
  • Re: 3,40 - nastepny przystanek Autor: ~Jaś [109.125.229.*]
    W Stanach pewnie nie będzie fajerwerków ale u nas powinny być wzrosty bo jest tanio i kapitał powinien do nas płynąć. U nas obniżek stóp nie będzie.
  • Re: 3,40 - nastepny przystanek Autor: ~Delphi [151.57.13.*]
    W kraju przyfrontowych wzrosty?
    Przecież właśnie Ukraina przewala wojnę - za chwilę, jak się nic nie zmieni, będą zmuszeni prosić o zawieszenie broni.
    Polska z zawieszonymi inwestycjami, rosnącymi problemami budżetowymi, podzielonym społeczeństwem...
    Tu spadki będą przez najbliższe 4/5 lat (o ile nie zostaniemy bezpośrednio przez russkich zaatakowani)
  • Re: 3,40 - nastepny przystanek Autor: ~Notak [88.156.214.*]
    człowieku ty z takim podejściem to już powinieneś byś daleko stąd, bierz torbe i do Afryki
  • Re: 3,40 - nastepny przystanek Autor: ~Delphi [212.77.3.*]
    Ja przynajmniej bede mial za co do Afryki jechac :P

Bo ty juz chyba przehustales swoje pieniazki, jesli inwestowales zgodnie z tym, co tu pisales - wiec w Afryce na wakacjach sie nie spotkamy ^^
  • Re: 3,40 - przystanek miniety i co teraz?? Autor: marcus1a [212.77.3.*]
    No nic - minelismy 3,40 juz ladnych pare dni temu, ale ja tu nadal zbyt wielkich, nowych mozliwosci, nie widze.
    Jedynie wydzielenie aktywow weglowych mogloby cos istotnie zmienic na plus.
    Na razie w temacie, przynajmniej oficjalnie, nie za duzo sie dzieje, wiec pozostaje czekac.

Stawiam na trend boczny z wychyleniami w zaleznosci od sytuacji miedzynarodowej oraz polskiej.
    Ta ostatnia coraz mniej sympatyczna, wiec sami wiecie - raczej w dol to zaciazy.

To moja prywatna opinia, a nie rekomendacja w swietle prawa
[x]
TAURONPE 4,30% 10,79 2026-04-02 17:03:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.