Moje pytanie jest przekorne, gdyz sadze, ze w obecnej sytuacji sa marne szanse na jakiekolwiek wzrosty. Skup akcji w celu umozenia jest prowadzony bardzo, nazwalbym to, profesjonalnie. Chociaz to skupujacy dyktuje ceny to ciagle sa chetni do sprzedazy na tym poziomie, Obroty male, wiekszosc obrotu to sa te akcje, ktore kupuje AB. No i bardzo pozytywna rekomendacja tez nie zrobila na nikim wrazenia. Jedyna nadzieja w tym, ze skupowane akcje nie wracaja do obrotu i podaz sie wyczerpie. Ale w tym tempie spokojnie mozna skupic 10% akcji w niecaly rok i jeszcze nie wydac przeznaczonej na to kasy! A w zalozeniu maja czas na to dwa lata, czyli nikt ich nie ponagla. Wniosek? Kiszenie kursu na tym poziomie , to najbardziej prawdopodobny scenariusz dla tej spolki. Chyba ze ktos zareaguje na ta rekomendacje "kupuj". Ma ktos inne zdanie?
No i potwierdza sie to co mowilem. Nie chca drozej placic.
I dlatego nie za duzo dzisiaj kupili :). Wystarczyloby +5gr, zeby kupic kilka tysiecy akcji wiecej. No ale ja jestem cierpliwy. I tez kupuje :)
Nie ma sensu na tej spółce dłużej czekać, ta spółka jeszcze długo nie odnotuje wysokich wzrostów. Ja wyszedłem i zainwestowałem w GPPI na NewConnect. Spółka z kapitalizacja 4,5 mln wygrała przetarg na zakup wierzytelności o wartości!!! 32,5 mln!!!! Taki sukces na pewno spowoduje przekroczenie prognozy emisyjnej na 2009 (zysk 1,5 mln netto- co daje !!!c/z 3!!!) To będą duże wzrosty bo akcji jest mało i nie każdy się załapie. Dużą podstawą do wzrostów jest tez to że c/wk to jedyne 0,68!!! Spółka już ruszyła!!! obserwujcie!!!Szykuje się drugi Dragowski!!!!
Po co mieliby kupować drożej skoro można taniej?! retoryczne pytanie oczywiście. Cenę podniesie info o dywidendzie. Poza tym profesjonalnie prowadzony skup to taki, który kończy się wywindowaniem ceny. Ile na to przyjdzie czekać? chyba ja też nie zamierzam tak długo siedzieć w bak.
Wyzej napisalem, ze skup akcji jaki prowadzi AmerBrokers jest robiony profesjonalnie, ale zdecydowanie musze zmienic zdanie. Obserwowalem notowania przez ostatnie dwa dni i twierdze, ze cale to przedsiewziecie i to co robi AmerBrokers to jakas sciema. Jaki jest cel tego skupu? To mamy w komunikacie z walnego, ktore uchwalilo ten skup:
"Zdaniem zarządu Bakallandu wycena rynkowa akcji spółki nie odpowiada fundamentom i godziwej wartości przedsiębiorstwa.
Cytowany w komunikacie prezes firmy Marian Owerko poinformował, że zarząd chce mieć możliwość skorzystania ze skupu akcji własnych, "by chronić interesy wszystkich akcjonariuszy spółki".
Po tym co widze, nie czuje, zeby ktos dbal tu o moje interesy, jako akcjonariusza. Te 2000 akcji kupionych 16.06
normalnie mnie rozwalilo. Dzisiaj tez mozna bylo kupic wiecej, i o dziwo taniej a tego nie zrobili. Mogli by zbierac akcje od tych ktorzy wymiekaja i wilk bylby syty i owca cala i kurs by nie spadal bez sensu.
Zalozenia tego przedsiewziecia sa proste:
- kupic 2100000 akcji wydajac na to 7500000 zl, czyli
srednio w cenie 3,57 za akcje.
- czas na to 2, lata czyli wychodzi srednio 3500 akcji na sesje. Ale to nie musi TAK DLUGO trwac, bo cel zostanie osiagniety, jesli skupi sie ta ilosc. A moze zapewnienie, ze
skup nie jest po to aby jakas gruba ryba mogla wyjsc bez bez bolu z papiera to tez sciema. A zreszta , jak dalej tak to bedzie lecialo to sprzedam i nie bede musial sie glowic o co tu tak naprawde biega :P.
Witam ciebie
Troche doświadczylem skupu na swoim Procadzie jakie wrażenia
różnorakie
jak skup prowadzony był dynamicznie to lecialo do góry że szok- wywalili na górce i znowu delikatnie podbierają a kurs się powolutku obsuwa. Strząchneli nam popyt i widać jak od czasu do czasu pojawiają się batony z lewej po 10 000 - myśle pewno ladują do worka. U was pewno może być to samo i skup wykorzystają pod siebie raz do dolu raz do góry.
pozdrowionka :)
jakie wzrosty ?
zbiją kurs 2.8 -3 zł
poczytaj prospekt emisyjny emisja 2 500 000 akcji chcą odkupić za 7.5 mln
wpływ na kurs główni akcjonariusze p.Marciniakowie
mają po 4.8% nie przekroczone 5% czyli około 2 000 000 akcji