Jak nie kręcisz kółek, żeby zmniejszać średnią zakupu to trochę Twoja wina. Ja już się nauczyłem na polskiej giełdzie, ze jak masz dobre infa ale bez cyferek konkretnych to jest wzrost o 20-30% a potem tłamszenie kursu. Ja trochę czuje się jak przed premierą ATS, bo wtedy tez zrobiłem chyba ze trzy kółka z 11-12 zł na 16-18 zł zanim wyskoczyło jak korek z szampana pod te 30 zł.
Trochę bez przekonania dałem po sprzedaży akcji odkup w okolicach 8,7-8,9 ale wpadło wszystko z powrotem. Czyli na czysto wyszło jakieś 25-30% na tym kółku.
Premiera na konsole więcej niż udana moim skromnym zdaniem. Nawet biorąc pod uwagę zamieszanie z ceną początkową, które pewnie dało ten wysyp jednogwiazdkowych ocen, średnia jest o wiele lepsza niż na PC. Nie mówię już o tym, że mamy prawie 500 ocen na samym PS w ciągu kilku dni. Jedyne co mnie wkurzyło, to ten problem ze skórkami podczas premiery. Dam sobie rękę uciąć że chodzi o skórki, które wprowadzili w nowym patchu który wyszedł też na PC pod koniec czerwca. Po prostu nie mogli się powstrzymać, żeby sobie nie zrobić problemów z wersją konsolową tuz przed premierą, ech.
Ja zrobilem dokladnie to samo sprzedajac okolo 40% w przedziale 10-10,9 i nie sadzilem ze odbiore ponizej 9. Skoro daja to dobralem, a co bedzie dalej zobaczymy. Jak beda dobre wyniki sprzedazy, a wszystko na to wskazuje to kurs powinien znowu wystrzelic i tym razem moze odjedzie na dobre. Jak spadnie nizej to cóż...tak to bywa na gpw
No w tle jest sporo potencjalnych niezłych informacji - od zwrotu kosztów produkcji, po nowe umowy wydawnicze. Pytanie jak wiele osób ma jeszcze cierpliwość żeby to trzymać. Ja przy tej kapitalizacji i po takiej premierze jestem niezłej myśli. No a kółka pozwalają przetrwać psychicznie cykliczne skoki kursu. .
Wiesz moze kiedy maja opublikowac pierwsze wyniki? Myslalem, ze moze podadza po 72h co zazwyczaj spolki robia. Mogliby podac po 7dniach od premiery. A moze sa takie zaje...te, ze beda je ukrywac az wiekszosc straci cierpliwosc i opusci pokład xD
Problem polega na tym że coś tu jest nie tak i nie wiadomo co jak narazie.. sytuacja jest bardzo podobna do tej na Movie po świetnym raporcie sprzedażowym nic się nie zmieniło było info o tym że gra się zwróciła w3h, info że sprzedali 100k i zobaczcie gdzie jest kurs.. tu po świetnej premierze w dwa dni straciliśmy prawie 30% wzrost... To jest chore..a teraz liczymy na dobry raport sprzedażowy i co? Zobaczymy wzrost tak jak na Movie po którym wrócimy do ptk wyjścia? Posiadam duży pakiet akcji ale powoli tracę cierpliwość bo sorry ale szorujemy po dnie chyba za długo..
Kurs w max byl chyba 10,9 gdzie poszlo bardzo malo akcji i to bylo okolo +25% bo startowalismy mniej wiecej z 8,7. Najwiecej akcji przemielilo sie w okolicach 10zl, a dzien sie zamknal ponizej 10, chyba nawet blizej 9 z tego co pamietam. Jezeli policzysz spadek od kursu zamkniecia to wcale nie jest on taki duzy, a na pewno baaardzo daleko mu do 30%. Oczywiscie zgadzam sie z Toba, ze sa prowadzone jakies dziwne akcje i tez nie wiem do konca o co chodzi. Ewidentnie ktos wywalal akcje i nawet jak schodzily to dokladal kolejne. Czy przewal ktos sam sobie tego nie wiemy, ale takie akcje prowadzily do zatrzymania wzrostów i spadku kursu. W zwiazku z powyzszym sam (i widac nie tylko ja) wywalilem znaczaca czesc swoich akcji powyzej sredniej zakupu i po ich tylko czesciowym odkupieniu srednia mi spadla o okolo10%. Akcje mov rowniez posiadam i niestety te spolki zmuszaja do kombinacji, glownie ze wzgledu na brak zaufania do zarzadu. Miejmy nadzieje ze cos sie w koncu zmieni i to nasze kiblowanie zaprocentuje na dluzszy czas, niz kilka minut/godzin w trakcie jednej sesji. Pozdrowienia i powodzenia dla wytrwałych